INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Design vestimentar la RDW 2024
Editor's Choice
Autor: Ioana Lovin

Design vestimentar la RDW 2024

Instalatia de design vestimentar din cadrul expozitiei centrale Romania Design Week 2024 (RDW) a devenit preferata mea dintre editiile la care am participat pana acum. Anul acesta, sectiunea dedicata modei a fost curatoriata de Marian Palie si Andrew Ibi, iar designul expozitional a purtat semnatura Attila Kim Architects. Rezultatul a evidentiat tinutele prezentate si a creat loc si pentru natura, si pentru povesti si interpretari personale.

Evenimentul RDW din acest an a fost gazduit, intre 24 mai si 2 iunie, in spatiul fostului restaurant CINA, de pe strada Benjamin Franklin 10 din Bucuresti – o cladire cu istorie, dar fara un prezent care sa o puna in valoare. Sectiunea din expozitie dedicata modei a fost amplasata la primul etaj si a inclus designeri ca Ana Farima, Axente, Bianca Petre, Ellida Toma, Foraeva by Lana Dumitru & Vlad Tenu, Gabriela Babos, Haus of Creative Rebellion, Ioana Ciolacu, Murmur sau Seen Users. Tinutele asezate pe manechine au fost delimitate de perdele lungi semi-transparente, pe care trebuia sa le feresti pentru a pasi pe culoarele instalatiei. Un gest care oferea experientei o oarecare intimitate.

Broderiile de pe haina creata de Ana Farima, florile satinate, aplicate pe rochia-camasa Axente, trandafirul de pe sacoul Seen Users, palaria ca o sculptura purtabila, ce a completat tinuta semnata de Ellida Toma, reprezinta cateva detalii cu care memoria mea a alcatuit un mood-board al vizitei. (Am postat si cadre video de la expozitie pe contul nostru de Instagram.)

Mi-a placut cum arbustii din ghivece au estompat limitele dintre interior si exterior, iar prezenta perdelelor semi-transparente m-a dus cu gandul la statutul modei. Ea este, pe de-o parte, o industrie de sine statatoare, care se dezvolta, din ce in ce mai mult, pe plan local, si, pe de alta parte, este un univers creativ mereu conectat la ce se intampla in jur. Societatea in care traim, natura, arta sau arhitectura influenteaza, in permanenta, forma designului vestimentar.

Fotografii: arhiva personala

PUBLISHED ON 10.06.2024

more in Fashion Etc