EDITOR'S CHOICE

Bretonul scurt. De la Audrey...

Bretonul reprezinta una dintre cele mai simple variante de a obtine…

EDITOR'S CHOICE

Culorile. Mic glosar de interpretari...

O culoare poate lua forma unui obiect sau numele unui designer,…

EDITOR'S CHOICE

Wrapped Around Your Finger

Inelele sunt cele mai fotografiate bijuterii din telefonul meu. Am observat…

INSPIRATIE

Pulover sau cardigan?

Pulover sau cardigan? Este intrebarea care mi-a venit in minte zilele…

EDITOR'S CHOICE

Acasa. “Work in progress”.

Acasa ramane “work in progress”, indiferent cat timp a trecut de…

PARTENERIAT MEDIA

Castigatorii Digital Divas Awards 2024

Cea de-a 12-a editie Digital Divas Awards a avut loc, pe…

INSPIRATIE

I am: Celine Dion. O...

Celine Dion e printre putinii artisti care se regasesc pe coloana…

Editor's Choice

Puzzle-uri de tot felul

Puzzle-urile se afla in topul cadourilor mele din ultima perioada, oferite si primite deopotriva. Cele clasice ma conecteaza instant la momente dragi din copilarie, iar asta le garanteaza un loc special pe viata. Printre cele din amintirile recente, unele au primit inca o dimensiune, chiar si lumini led, si au devenit fragmente in miniatura din lumea inconjuratoare. Doua imagini compuse din sute de piese din carton stau si azi agatate de un perete in apartamentul in care am crescut. Au fost munca in echipa daca punem la socoteala sprijinul moral oferit. Altfel, contributia mea n-a fost una semnificativa - eram prea mica si nerabdatoare, dar mi s-a intiparit in minte perioada in care au fost facute si bucuria starnita de lungile cautari incheiate cu cate o reusita. De curand, am construit un puzzle 3D, primit cadou de ziua mea. O sera cu o atmosfera calda, la care visez, de mult timp, in viata reala si pe care o am, deocamdata, la o dimensiune care sa-i permita sa stea printre cartile din biblioteca. Mi-a luat cateva ore bune sa asez fiecare piesa la locul ei, intr-o ordine urmata cu atentie si rabdare. Pe masura ce dadeam paginile manualului de instructiuni, sera mea capata o forma din ce in ce mai clara. O scara serpuita, un dulapior, o ladita cu flori, o carte, dou...

Inapoi Inainte

Dermatita atopica si microbiomul pielii

Dermatita atopica afecteaza 50 de milioane de europeni si 20% dintre copii, reprezentand a doua cea mai intalnita cauza pentru care oamenii merg la dermatolog. Cercetarile recente arata ca refacerea barierei cutanate nu este suficienta pentru ameliorarea de lunga durata a atopiei, fiind necesara totodata si reechilibrarea microbiomului pielii.

Considerat al doilea genom al nostru, microbiomul reprezinta populatia de micro-organisme benefice de la nivelul pielii. Este caracteristic pentru fiecare persoana, insa mai usor de modulat decat genele. In conditii normale, microbiomul pielii este echilibrat si ne protejeaza organismul de infectii. In cazul dermatitei, vorbim despre un dezechilibru atat la nivelul barierei cutanate cat si la nivelul microbiomului. Atata timp cat echilibrul comunitatii de micro-organisme nu este restabilit, simptomele afectiunii – uscaciunea, iritatiile si mancarimile care evolueaza in puseuri – vor aparea in mod repetat, chiar daca bariera cutanata este refacuta. Vizita la medicul specialist este obligatorie pentru stabilirea tratamentului adecvat.

Descoperirea importantei microbiomului a oferit o noua perspectiva in ceea ce priveste dezvoltarea produselor dedicate tratarii dermatitei atopice. La Roche-Posay a imbunatatit formula produsului Lipikar AP destinata pielii atopice si a lansat de curand Lipikar AP+ cu Aqua Posay Filiformis – descoperire exclusiva a Laboratoarelor La Roche-Posay – care actioneaza atat pentru refacerea barierei cutanate cat si pentru restabilirea echilibrului la nivelul microbiomului pielii. Reduce frecventa puseurilor de atopie si pruritul si restabileste calmul pielii. Emolientul ofera eficienta unui balsam si lejeritatea unui lapte de corp. Se aplica usor si se absoarbe rapid fara a lasa o senzatie uleioasa pe piele.

Foto si info: La Roche Posay

PUBLISHED ON 09.10.2014

more in Beauty Lines