INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte

Denimul reciclat, in prim-plan in sezonul rece AFMF

Dupa realizarea unei colectii vestimentare, raman inevitabil resturi de materiale textile. Raspunsurile la intrebarile cat de multe si ce se intampla cu ele sunt influentate de mai multi factori, printre care se regasesc dimensiunile brandurilor sau deciziile oamenilor care le construiesc.

Sustenabilitatea reprezinta un cuvant cheie in moda zilelor noastre, dar nu este vorba despre un trend, ci, mai degraba, despre o responsabilitate. Din acest motiv, ne bucuram de fiecare data cand intalnim branduri care vorbesc despre acest subiect si care incearca sa gaseasca solutii pentru un consum responsabil de resurse. Brandul romanesc AFMF este unul dintre ele.

Povestea lui este strans legata de denimul din bumbac 100%, iar, pentru sezonul rece din acest an, designerul Ana Florea a decis sa aduca in prim-plan denimul reciclat. Cu aceasta ocazie, resturile de materiale din productia colectiilor anterioare au fost transformate in jachete, rochii, fuste si pantaloni. Mixul de nuante, marginile nefinisate si designul minimalist confera pieselor un aspect urban, cool, indraznet si, nu in ultimul rand, versatil.

“Nu este primul sezon in care aleg sa reciclez denimul ramas din colectiile mai vechi, insa e primul in care am realizat ca este o poveste care merita sa fie spusa. Sper ca in acest fel voi incuraja mai multe femei sa aleaga productia locala si ca voi motiva clientele existente sa revina,” spune Ana Florea.

Conform AFMF, colectiile lor cuprind un numar limitat de piese lucrate intr-un mic atelier autohton, astfel incat impactul negativ asupra mediului sa fie cat mai mic. Mai mult decat atat, brandul incurajeaza clientele sa returneze piesele vechi din denim AFMF, pe care nu le mai poarta, si le ofera la schimb un discount de 30% la urmatoarea achizitie din denim.

Website: afmf.ro
Social media: Facebook.com/afmfro/ ; Instagram.com/afmf.ro/
Fotografii: Christian Tudose via AFMF

PUBLISHED ON 29.11.2018

more in Newsroom