INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Delly Savon – cosmetice naturale cu dragoste

Delly Savon – cosmetice naturale cu dragoste

Povestea cosmeticelor Delly Savon a inceput atunci cand Elena Stefan l-a nascut pe Darius. Din ipostaza de mama, perspectiva ei asupra vietii s-a schimbat semnificativ si a devenit mult mai atenta la tot ce o inconjoara. Pana atunci in stare latenta, pasiunea pentru cosmeticele naturale a inceput sa se manifeste si asa au luat nastere si primele sapunuri realizate de ea.

De altfel, cel dintai experiment pe taramul aromat al ingredientelor naturale ocupa si astazi un loc important in cutia ei de amintiri. „Cea mai frumoasa amintire despre Delly Savon este primul sapun pe care l-am facut. Aveam emotii mari. M-am pregatit cu ceva timp inainte, am studiat mult si-mi doream ca lucrurile sa iasa bine. Si chiar mi-au iesit. Imi aduc aminte si acum, era un sapun cu ulei esential de lavanda –  care mie imi place foarte mult”, povesteste Elena Stefan.

Anul trecut, a renuntat la slujba intr-o multinationala si a hotarat sa se dedice produselor homemade, iar pasiunea ei s-a transformat intr-o mica afacere. „Denumirea brandului vine de la numele baietelului meu, pentru ca datorita lui m-am indreptat spre acest domeniu, si de la numele meu:  Darius +  Elena = Delly. Am ales cuvantul din limba franceza <savon> pentru ca am pornit initial doar cu o gama de sapunuri. Abia apoi, am inceput sa diversificam productia.” Astazi, in portofoliul Delly Savon, se regasesc de la unturi de corp delicioase, la lotiuni, uleuri si tratamente pentru par si pana la balsamuri de buze si, bineinteles, sapunuri, iar gama continua sa creasca.

Despre cele mai apreciate produse de catre cliente, Elena spune ca sapunurile si unturile de corp sunt in top. „Uleiurile si tratamentul pentru par sunt de putin timp pe piata, dar am primit deja feed-back-uri pozitive”, completeaza ea.  Elena testeaza fiecare produs si pe propria piele, iar multe dintre ele sunt nelipsite din ritualul de ingrijire: „ In rutina zilnica, folosesc sapunurile. Spun la plural pentru ca pe fata imi place sa ma spal cu anumite sapunuri,  iar pe corp cu altele. Dupa baie, utilizez unturile de corp si, de 3 ori pe saptamana, uleiul anticelulitic. Pe fata, aplic un ser facial care va intra in cel mai scurt timp posibil si pe site. Este un ser de care sunt foarte incantata. Nu am niciun produs pe care sa nu-l fi incercat si sa nu-l fi testat”, dezvaluie Elena Stefan.

Produsele sunt intotdeauna create din ingrediente 100% naturale si toate sunt atestate de Ministerul Sanatatii. „Pentru sapunuri, am aceeasi reteta de baza in care folosesc cinci uleiuri principale: ulei de masline, de cocos, palmier, cacao si migdale. Apoi, fiecare sapun este personalizat in felul sau: cu plante, argile, infuzii de plante sau uleiuri esentiale. Unturile de corp au si ele o reteta de baza care include: mult unt de shea, de cacao, ulei din samburi de struguri si ulei de migdale dulci. Dupa cum vezi, ingredientele folosite sunt ingrediente naturale pe care le putem foarte bine folosi si-n bucatarie. Sunt alese atent si au efecte benefice asupra pielii: o hidrateaza si-o hranesc, lasand-o moale si placuta la atingere.”

Natura pare sa-i ofere Elenei surse de inspiratie inepuizabile. Deja are in gand o gama de sapunuri speciale pe care planuieste sa o lanseze in acest an: „In 2013, imi doresc pentru Delly Savon o apreciere mai mare pe piata de profil si imi doresc sa reusim sa lansam o gama de sapunuri cu lapte de capra dar si alte cateva produse.” Noi ii uram mult succes!

Foto via: Delly Savon

PUBLISHED ON 04.03.2013

more in Newsroom