INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte

Daniela Fainis – Visul florilor de ceai

'Visul florilor de ceai' reprezinta o serie de sculpturi realizate de Daniela Fainis, unul dintre cei mai importanti ceramisti contemporani. Lucrarile sunt expuse la Galeria Galateca din Bucuresti, pana pe 11 ianuarie 2014, alaturi de alte obiecte impresionante ale artistei, care prezinta o imbinare intre sculptura, pictura si grafica.

Pe parcursul carierei sale de peste 30 de ani, Daniela Fainis si-a expus lucrarile in muzee si galerii renumite din tara, precum si din Germania, Belgia, Japonia sau Statele Unite.  Mai mult decat atat arta sa a fost recompensata cu premii importante, precum medalia de aur la Concursul International de Ceramica din Gualdo Tadino, Perugia, atat in ’89 cat si in ’90, sau Premiul I la Bienala de Arta Ceramica din Aveiro, Portugalia.

„Imaginatia Danielei Fainis, atat cea narativa cat si cea plastica, este absolut prodigioasa si perfect coerenta in expresie, in limbaj si in forma finita. In afara oricarei agresivitati si total eliberata de obsesiile traumatizante ale cotidianului, arta sa este puternica si coplesitoare prin ea insasi, prin consecventa gandirii, prin claritatea proiectului, prin cunoasterea impecabila a materialului si a tehnicii si, mai ales, prin imponderabilitatea care le uneste pe toate si pe care privitorul are libertatea sa o numeasca dupa cum crede el de cuviinta”, spune Pavel Susara, conform Galateca.ro.

Pasiunea Danielei Fainis pentru ceramica a inceput sa se contureze inca din copilarie, cand isi modela singura jucariile din lut. A absolvit Facultatea de Arte Decorative, sectia Ceramica, in cadrul Institutului de arte N. Grigorescu, iar la inceputul anilor 2000 a castigat doua burse in Japonia. Aici a continuat sa exploreze arta prelucrarii portelanului si a descoperit si indragit ceremonia ceaiului, ritual ce a devenit sursa de inspiratie pentru creatiile ce-i poarta semnatura.

 

In fotografiile de mai jos, lucrarea Inflorescenta, realizata din inox, portelan si granit

Galeria Galateca: strada C.A. Rosetti, nr. 2-4, sector 1, Bucuresti

Foto: Ioana – arhiva personala

PUBLISHED ON 08.12.2013

more in Mood Board