INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Cum se face manichiura semiluna

Cum se face manichiura semiluna

Iti place sa creezi fel de fel de modele pe unghiile tale? Iata o manichiura ce a stralucit atat pe catwalk, cat si pe covorul rosu, purtata de celebritati precum Dita Von Teese, Fergie sau Rihanna: manichiura semiluna (half moon manicure)!

Daca ti-a trezit interesul, afla ca nu e foarte dificil de realizat. Pentru efectul maxim, combina doua culori contrastante. Alb si negru, alb si albastru, auriu si rosu sau auriu si negru sunt cateva sugestii. Poti alege de asemenea sa alaturi doua nuante ale aceleasi culori – una foarte deschisa si una foarte inchisa. Foarte sic!

  • Incepe prin aplicarea unui strat de baza (base coat). Deseori atunci cand indepartezi o oja intr-o culoare intensa pe care ai purtat-o cateva zile bune, observi ca unghiile tale au capatat o nuanta galbuie. Acest lucru se intampla cand nu folosesti un strat de base coat care sa le protejeze de acest efect neplacut.
  • Aplica stratul de lac in nuanta mai deschisa pe suprafata unghiei. Daca alegi sa folosesti la inceput culoarea mai inchisa, risti ca atunci cand aplici lacul mai deschis, acesta sa nu reuseasca sa-l acopere perfect pe primul.
  • Lasa primul strat de lac sa se usuce foarte bine inainte de a trece la etapa urmatoare.
  • In cazul in care manuiesti cu multa precizie pensula ojei tale, deseneaza conturul semilunii dorite cu lacul de unghii mai inchis si apoi coloreaza lungimea unghiei. Poti opta si pentru varianta de a colora in nuanta mai inchisa semiluna si sa lasi lungimea unghiei mai deschisa. Totul depinde de gusturile tale.
    Daca nu ai suficienta precizie pentru a realiza manichiura semiluna cu mana libera, apeleaza la ajutorul benzilor autoadezive pentru manichiura frantuzeasca. Poti si sa improvizezi decupand benzi adezive in forma dorita. In tutorialul prezentat de Jennifer de la thelooksforless.com, aceasta foloseste niste intaritori pentru foile perforate. Nu stiu daca se gasesc si la noi in librarii, dar merita intrebat.
    Lipeste benzile adezive cu precizie pe fiecare unghie, doar dupa ce primul strat de lac s-a uscat perfect, altfel risti sa strici aspectul uniform al manichiurii tale. Aplica apoi al doilea strat de oja. Lasa-l sa se usuce foarte bine inainte de a indeparta benzile.
  • La final aplica un strat de top coat cu ajutorul caruia aspectul impecabil al manichiurii tale se va pastra pentru mai mult timp. Succes!

    Foto: thelooksforless.com

PUBLISHED ON 05.04.2011

more in Newsroom