INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Cum sa-ti dezvolti rezistenta la stres

Cum sa-ti dezvolti rezistenta la stres

Stresul este un subiect omniprezent. Ca e vorba despre tensiunile de la serviciu sau de grijile cu privire la familia si casa ta, nu te poti feri pe deplin de toti acesti factori de stres, insa poti invata sa-i gestionezi. Cum? Dezvoltandu-ti rezilienta.

Rezilienta este definita ca fiind proprietatea unui material de a rezista la socuri. In plan psihologic, ea se refera la capacitatea oamenilor de a depasi evenimente traumatice sau stresante si reprezinta o resursa esentiala in viata de zi cu zi.

Fiecare dintre noi este mai mult sau mai putin inzestrat cu abilitati reziliente, iar cercetarile arata ca aceste comportamente pot fi dezvoltate si in timp, asta daca ne ingrijim de acest lucru.

  • Imbogateste-ti reteaua sociala. Vei gasi oricand oameni interesanti in jur. Nu-ti trebuie decat atentia si deschiderea de a-i cunoaste si de a-i pastra aproape. Faptul ca esti ascultata si inteleasa de cineva te va ajuta sa te raportezi altfel la situatiile care apar. Fie ca e vorba de job, de cercul extins de prieteni si de cunostinte sau de grupul de voluntariat in care alegi sa te implici, orienteaza-te catre oamenii din jur cu care te simti compatibila.
  • Trateaza cu umor problemele. Exista chestiuni serioase, care iti cer implicare totala, dar in acelasi timp, marea majoritate a factorilor de stres zilnici sunt, de fapt, incercari minore. Poti alege sa le tratezi serios, ca pe o amenintare directa, sau iti poti antrena umorul. Rasul topeste stresul. Cu cat gasesti mai multe motive pentru a te amuza, cu atat vei fi mai relaxata.
  • Tine minte ca traim intr-o lume in care totul se schimba de la un moment la altul. Obligatiile de la serviciu sau nevoile din cuplu, relatiile de prietenie si de familie, chiar si tu te schimbi, atata timp cat iti permiti asta. Suntem influentati de mediu si putem alege fie sa ne opunem actiunilor lui asupra noastra, fie sa fim flexibili si sa abordam o pozitie potrivita pentru solicitarile de moment. O atitudine flexibila te va ajuta sa te adaptezi din ce in ce mai usor pe viitor.

  • Fixeaza-ti scopuri pe termen scurt, mediu si lung. Ai in vedere faptul ca ele s-ar putea sa se schimbe, asa ca verifica-le din cand in cand relevanta. Stabileste cu rabdare etapele pe care le vei parcurge pentru a-ti atinge telurile, fara a avea pretentia nerealista de a reusi asta in timp record. Atingerea scopurilor te va ajuta sa gasesti un sens in activitati curente si rutiniere si astfel iti va mobiliza motivatia.
  • Ai grija de tine. Incepe cu hrana si cu activitate fizica, dar nu uita de toate acele activitati care-ti fac placere si care te implinesc. Cultiveaza-ti hobby-uri care sa te ajute sa-ti detasezi gandurile de grijile curente. O pauza nu iti va intrerupe eficienta, ci ti-o va spori!

Articol realizat de Laura Constantinescu, psiholog

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 18.06.2013

more in Newsroom