RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

INSPIRATIE

LOEWE & Jonathan Anderson, 11...

Zilele trecute, Jonathan Anderson si-a anuntat plecarea de la LOEWE, casa…

WE LIKE

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport…

INSPIRATIE

ADN-ul caselor de moda

Retragerea unei persoane din rolul de director de creatie demareaza in…

INSPIRATIE

Moda secolelor trecute, regandita la...

Moda din prezent se creioneaza cu ajutorul reperelor din trecut, chiar…

WE LIKE

Firul rosu al artei semnate...

Chiharu Shiota construieste instalatii impresionante din fire textile, puse adesea impreuna…

Femei care ne inspira

Stefana Maior. ARTICLE TEN.

Stefana Maior a lansat recent ARTICLE TEN, un brand vestimentar descris in perechi de atribute contrastante, aduse impreuna de acelasi fir rosu: libertatea de exprimare. Privind cariera ei din perspectiva contrastelor, nu pare deloc intamplator ca studiile si experienta ei profesionala de pana acum acopera atat partea creativa a modei, cat si cea de business. Odata cu ARTICLE TEN, am realizat ca, in ciuda anilor care au trecut din 2012 pana in prezent, memoria mea a pastrat intr-un sertar al ei colectia cu care Stefana Maior a absolvit design vestimentar la UNArte. S-au schimbat multe lucruri de atunci, asa cum spune ea in acest interviu, dar sunt si lucruri care s-au pastrat. Despre acestea, precum si despre noul drum pe care a pornit, despre provocari, curaj si inspiratie, te invit sa citesti in randurile care urmeaza. Intre nou si vechi, opulent si simplu, edgy si elegant, rebel si romantic, ARTICLE TEN se situeaza la intersectia unor zone creative, aflate in contrast. Care sunt atuurile si provocarile acestui loc ales de tine? Cred ca in zona asta de contraste ma simt cu adevarat libera sa creez ceva special si cu care rezonez profund. Nu doar in moda ma regasesc in acest joc al contrastelor, ci si in alte aspecte ale vietii: design interior, mancare, chiar si i...

Inapoi Inainte
Cum sa te protejezi de efectele nocive ale soarelui

Cum sa te protejezi de efectele nocive ale soarelui

Vara dorim sa ne bucuram cat mai mult de razele calde ale soarelui, tinandu-ne totodata departe de efectele nocive pe care le pot avea asupra organismului nostru. Pentru a afla cum putem face asta, am stat de vorba cu Dr. Hana Decean, medic specialist dermatolog. Ea ne-a povestit despre importanta folosirii produselor cu SPF potrivite, despre cand si cat e bine sa ne expunem la soare, dar si despre alte obiceiuri care contribuie la pastrarea soarelui in cercul nostru de prieteni.

Care sunt riscurile la care ne supunem atunci cand alegem sa ne expunem la soare fara protectie?
Expunerea la soare fara protectie duce, in primul rand, la imbatranirea prematura a pielii. Uscarea tenului, accentuarea ridurilor si pierderea elasticitatii pielii sunt, de asemenea, probleme care pot fi prevenite daca folosim protectia solara adecvata tipului nostru de piele. In plus, pe timpul verii, creste riscul de a ne alege cu insolatii, arsuri, pete pigmentare si iritatii cutanate sau fotodermatoze.

Exista pe piata o gama variata de produse cu factori de protectie diferiti. Cum alegem produsul potrivit? Odata aplicata pe piele, pentru cat timp isi mentine eficienta o crema cu SPF?
Fiecare produs care blocheaza radiatiile solare are inscris un factor de protectie sau un coeficient SPF care ne indica timpul necesar aparitiei arsurii pe piele corelat cu valoarea expunerii (timpul expunerii, intensitatea radiatiilor). Totusi, ceea ce trebuie sa retinem este ca fiecare tip de piele are nevoie de un anumit tip de protectie pe durata expunerii la soare. Astfel, daca pielea inchisa la culoare dobandeste cu usurinta un bronz sanatos si aramiu cu un produs cu SPF mai scazut, pielea sensibila sau cea a bebelusilor are nevoie de un factor de protectie cat mai ridicat. Spre exemplu, gama Gerovital Sun include emulsii si lotiuni cu SPF intre 10 si 20, care au texturi usoare si asigura hidratarea si regenerarea pielii, fiind ideale pentru pielea inchisa la culoare sau deja bronzata. Pentru pielea deschisa la culoare si sensibila, gama contine Crema de protectie solara SPF 30, Emulsia de plaja SPF 30 si Crema anti-imbatranire pentru fata SPF 50, care inlatura pericolul alergiilor solare, al imbatranirii pielii si asigura un nivel ridicat de hidratare si protectie solara. Iar pentru a-i proteja adecvat pe cei mici, Crema bebe SPF 50 si Emulsia protectoare pentru copii SPF 50 au formule hipoalergenice si sunt imbogatite cu ulei organic de rodie, ulei de masline si vitamina E.  Insa, indiferent de tipul de piele, este important sa aplicam produsul o data la doua ore pentru a ne asigura o protectie continua.

Chiar daca folosim o crema cu SPF, asta nu inseamna ca putem sta nestingheriti la soare. Cand si cat este recomandat sa stai la plaja?
Pe timpul verii, indiferent daca suntem la plaja sau in oras, ar trebui sa evitam pe cat posibil expunerea la soare intre orele 11-15, cand nivelul radiatiilor solare este cel mai crescut. Daca, totusi, este necesar sa ne plimbam prin soare in acest interval orar, atunci este recomandat sa folosim produse cu factor de protectie cat mai mare si sa ne hidratam constant. De asemenea, daca alegem sa ne petrecem un concediu prelungit la mare, trebuie sa avem grija sa nu ne expunem la soare prea mult in primele 2-3 zile. Astfel, pentru a evita arsurile solare, este bine sa crestem treptat timpul de expunere.

Pe langa protectia oferita de cremele solare, ce alte obiceiuri ne pot proteja corpul de efectele nedorite ale soarelui?
Fie ca este vorba de a bea cel putin 2 litri de lichide pe zi, fie de a consuma multe fructe si legume, trebuie, in primul rand, sa ne hidratam constant organismul. Tot din acest motiv este bine sa evitam consumul in exces de cafea, alcool sau ceai. De asemenea, este recomandat sa nu utilizam parfum sau apa de toaleta pe baza de alcool inainte de expunerea la soare, deoarece riscam sa ne uscam si mai mult pielea. In plus, trebuie sa adoptam o imbracaminte lejera si vaporoasa, adecvata expunerii la soare, si sa avem mereu la noi o palarie si ochelari de soare. Mai mult decat atat, daca suferim de alergii solare sau urmam anumite tratamente medicamentoase, este bine sa consultam un medic inainte de a ne expune la soare.

Foto main: Hepta.ro
Foto produse: Farmec

PUBLISHED ON 26.07.2013

more in Newsroom