INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Bucura-te de vacanta si evita situatiile stresante

Bucura-te de vacanta si evita situatiile stresante

In fiecare an, unul din aspectele asupra caruia ne concentram atentia, dorinta si efortul este vacanta perfecta. Majoritatea dintre noi isi programeaza concediul vara, atunci cand optiunile sunt mai variate, iar ritmul setat inca din copilarie dicteaza nevoia unei pauze de la locul de munca. Simplul fapt ca te astepti sau nu sa ai parte de o vacanta reusita te face mai binedispusa sau mai apatica, inca de la inceput de an. Iata si de ce!

Vacanta te scoate din priza. De la „Trebuie sa fac” pasesti usor in atmosfera de „Las sa se intample”. Devii, astfel, martora a vietii si a realitatii inconjuratoare, participand prin prezenta, nu prin actiunile rutinate care iti definesc viata de zi cu zi. Vacanta reprezinta o perioada benefica de revigorare personala, dar si de reimprospatare a relatiei de cuplu sau a relatiilor de familie. Nu trebuie sa pleci doua saptamani intr-un loc exotic pentru a simti din plin efectele relaxarii. E de ajuns sa-ti iei cateva zile libere si sa vezi locuri noi, sa gusti mancaruri necunoscute, sa stai de vorba cu oameni pe care nu i-ai mai vazut de mult. Toate aceste lucruri sunt perfecte pentru a te scoate din tiparul mental in care functionezi in mod obisnuit. Toate, cu o singura conditie: aceea de a-ti crea asteptari potrivite.

Se intampla deseori ca bucuria vacantelor sa nu fie cea anticipata. Da, o plecare sau cateva zile de deconectare presupun relaxare, dar invariabil si pregatiri, liste de calatorie, oboseala drumului si adaptarea la nou. Sunt pasi ce presupun un stres usor in fond, dar care, neluat in calcul, te poate incarca semnificativ. Asa ca atunci cand visezi la timpul petrecut pe o plaja insorita sau pe drumuri de munte, gandeste-te si la ce presupune timpul de dinainte si de dupa aceste activitati.

Daca iti imaginezi ca fiecare activitate din concediu iti va face placere, e posibil ca realitatea sa te contrazica.  Cel mai probabil vor exista si detalii care nu se vor potrivi cu planul tau. Asa ca atitudinea cea mai potrivita este cea de stimulare a propriei curiozitati in raport cu situatiile noi. Poate nu va fi cazul ca avionul sa aiba intarziere, sa te ratacesti printr-un oras necunoscut sau sa primesti mancarea la o ora dupa ce ai comandat-o, dar daca permiti mental acestor lucruri sa se intample, ele te vor deranja mult mai putin atunci cand se vor intampla.

O vacanta cu adevarat relaxanta inseamna adesea:

  • Sa te bucuri cu adevarat de prezentul inconjurator. Sa fii atenta la fiecare detaliu din jur fara a-i verifica corespondenta cu propria reprezentare, ci descoperindu-l in unicitatea momentului sau.
  • Sa fii insotita de oameni cu care sa-ti fie usor sa te relaxezi, sa comunici, sa fii tu insati, asa cum simti atunci. Alege-ti cu grija compania si nu te necaji daca apar conflicte, ele sunt inevitabile. Nu te impiedica de micile neintelegeri si nu le lasa sa iti strice buna dispozitie.
  • Sa profiti de distanta fata de rutina zilnica pentru a reflecta la nevoile si aspiratiile tale continue. Priveste cu atentie in interiorul tau si verifica-le concordanta cu nazuirile tale.

Articol realizat de Laura Constantinescu, psiholog

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 06.08.2013

more in Newsroom