INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Cum sa mentii dorinta sexuala intr-un cuplu stabil

Cum sa mentii dorinta sexuala intr-un cuplu stabil

Sa vorbim putin despre tine si despre iubitul tau! V-ati cunoscut, v-ati placut, v-ati ales. V-ati descoperit unul pe celalalt prin vorbe si prin gesturi intime. La inceput, cu o dorinta puternica, cu pofta si curiozitate. Dar, la un moment dat, poate peste cateva luni sau peste cativa ani, a intervenit inevitabil senzatia ca-l cunosti bine. Stii ce are sa-ti spuna dupa felul in care isi strange buzele inainte de a rosti ceva si cunosti felul in care te atinge si te priveste cand te doreste mai mult. Cu cat lucrurile devin mai familiare in cuplu, cu atat sunt mai previzibile. Pe cat de mult va leaga afectiv aceasta intimitate, pe atat va poate ameninta relatia de cuplu intr-unul din aspectele sale caracteristice: dorinta sexuala.

La inceput, dorinta sexuala e la cote maxime. Dincolo de jocul seductiei, trecand pragul unei relatii asezate, stabile, devine insa dificil sa o mentinem la acelasi nivel. Un punct cheie ar consta in realizarea si asumarea faptului ca relatiile de cuplu nu sunt un dat. Ele incep, continua, se dezvolta sau se opresc, in functie de compatibilitatea dintre parteneri si de eforturile lor, de implicarea si de angajamentul lor fata de relatie.

Si aici intervine dilema. Cum avem stabilitate si siguranta, dar si dorinta in cuplu – chiar daca cea din urma vine adesea din noutate? Raspunsul il putem vedea in fiecare zi, in toate aspectele vietii noastre. Iar daca am avea la dispozitie un singur cuvant pentru a dezvalui raspunsul, acesta ar fi: Atentia. Sa privesti fiecare moment cu constiinta faptului ca e unic si irepetabil (constiinta specifica procesului de indragostire), sa eviti anticiparea sau intrarea pe fagasul cunoscut, in dialog si in contactul fizic, te poate ajuta sa afli ceva mereu nou, mereu proaspat in partener, si in acelasi timp, in tine.

Fii atenta la gesturile iubitului tau, fara a le „traduce” imediat, ci mai degraba cautand curioasa semnificatia lor. Atractia poate fi de multe ori sufocata sub greutatea rutinei din viata de cuplu, dar nu are nevoie de mult pentru a fi redescoperita si adesea functioneaza ca un motor al energiei cuplului.

Schimbarea perspectivei asupra cuplului si realizarea faptului ca nu iti alegi partenerul o data si gata, ci in fiecare zi, te determina sa-ti doresti sa-l recuceresti si sa-l redescoperi cu fiecare atingere si privire. S-ar putea sa gasesti placute tot felul de schimbari determinate de preferintele voastre comune in ceea ce priveste activitatea sexuala, cum ar fi spatiul, preludiul, pozitiile, perioada zilei sau timpul pe care il petreceti astfel. Intimitatea sexuala te va ajuta sa te descoperi mai mult, sa fii altfel decat stii ca esti in activitatile tale de zi cu zi. Acest nou si imbogatit fel de a fi, de a te raporta la partenerul tau si la relatia voastra va contribui la prospetimea si longevitatea atractiei dintre voi, continand ambele polaritati: cunoscut-stabil/ misterios-nou.

Articol realizat de Laura Constantinescu, psiholog

PUBLISHED ON 15.04.2013

more in Newsroom