INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Cum sa gestionezi conflictele din cuplu

Cum sa gestionezi conflictele din cuplu

Oricat de neplacute ar fi, conflictele sunt inevitabile, cu atat mai mult in relatiile extrem de intime si de incarcate afectiv, precum cele de cuplu. De multe ori, tendinta naturala este evitarea unei dispute. Insa, asa cum cred ca ai observat deja, nici asta nu este o solutie. Tensiunea emotionala neexprimata te poate face sa te simti singura si neinteleasa. Adesea, lucrurile care ne scapa din vedere sunt cele care functioneaza cele mai bine in cazul unei neintelegeri. Controlul si gestionarea corecta a unei astfel de situatii poate ameliora gradul de satisfactie si implicare in cuplu.

  • Fereste-te de jigniri, injuraturi, cuvinte grele care ataca, fara a transmite niciun imbold spre mai bine. Civilizati fiind, putem evita agresiunea fizica, insa ne e greu sa o controlam si pe cea verbala. Din pacate, daca nu o facem, riscam sa provocam o reactie similara din partea partenerului sau, din contra, retragerea acestuia din discutie.

 

  • Vorbeste despre ceea ce te-a deranjat cu adevarat, nu folosi pretexte pentru a deschide discutia si pentru a sari de la una la alta. Concentreaza-te spre a transmite mai mult ce inseamna pentru tine situatia respectiva, ce emotii si ganduri activeaza in tine, si mai putin ce a facut celalalt sau cum este el. Vorbeste despre prezent si nu despre trecut sau despre situatii generale.

 

  • Priviti-va in timp ce discutati in contradictoriu, oricat de dificil ar parea. Implica-te in discutie fara a folosi subterfugii precum privitul la televizor sau vorbitul la telefon. Ramai in relatie cu partenerul tau chiar si intr-un moment dificil – este un exercitiu de incredere si de iubire. De asemenea, este important sa ramaneti la acelasi nivel in timpul conversatiei, fie ca stati in picioare sau jos.  Acordati-va pozitia unul la celalalt.

 

  • Conflictele antreneaza foarte mult capacitatea partenerilor de iertare, asa ca nu te baza exclusiv pe eforturile celuilalt de a salva situatia si gandeste-te cum ai putea sa participi si tu la binele comun. Nu transforma conflictul intr-un raport de forte, ci priveste-l mai degraba ca pe un efort de echipa, o adaptare comuna la o situatie dificila.

 

  • Fii un observator atent. Priveste scena conflictului din afara ta, observa-ti tonul si mesajul cuvintelor si congruenta dintre acestea. Fii un spectator al conflictului si incearca sa gasesti acele solutii, idei sau cuvinte, la care partenerii pe care ii urmaresti nu s-au gandit inca.

Poti privi conflictul ca pe un blocaj, o problema, o dificultate sau ca pe o usa catre un nou nivel de intimitate, intelegere si evolutie personala. Desi poate fi insotit de suferinta si furie, felul in care acestea sunt exprimate si intelese poate duce la o apropiere in cuplu care va face conflictele mai suportabile si mai usor de gestionat in viitor.

Articol realizat de Laura Constantinescu, psiholog

PUBLISHED ON 14.05.2013

more in Newsroom