INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Cum a fost la V for Vintage Fiesta

Cum a fost la V for Vintage Fiesta

Designerii romani si colectionarii de vintage autentic au transformat cea de-a 14-a editie V for Vintage intr-o Fiesta plina de culoare si inspiratie. Desfasurat pe 16 si 17 mai, in spatiul generos de la Sala Palatului, targul a capatat cea mai mare amploare de pana acum. Numarul record de vizitatori a contribuit la crearea unei atmosfere pline de energie.

Aceasta editie a fost una dintre cele mai bogate in noutati. In Noaptea Muzeelor, V for Vintage Fiesta a fost pe harta evenimentelor din oras cu un program extins pana la ora 12:00 pm si a inaugurat un mic Muzeu al Modei, cu piese selectate de Oana Cretu si Iulia Gorneanu. Tot pentru prima oara la V for Vintage, au fost prezentate expozitia de pictura contemporana Orly Yanay si instalatia de busturi luminate, ce poarta semnatura Luminish.

Spatiul mai mare a facut posibila si implementarea altor planuri aflate de mai mult timp in agenda V for Vintage, si anume desfasurarea de ateliere de creatie sustinute de designeri si sesiuni de make-up  realizate de specialistii Douglas pentru femeile care si-au dorit sa incerce un machiaj profesionist. O alta premiera – de data aceasta pentru Sala Palatului, nu pentru V for Vintage, pentru care este deja o traditie – a fost cafeneaua sustinuta de prietenii de la Rue du Pain, Origo si Fru Fru.

Culoare, muzica in ritmuri latino reinterpretate, creativitate si energie pozitiva… Acestea sunt o parte dintre elementele care au conturat o atmosfera de Fiesta adevarata. Ne revedem la V for Vintage in toamna!

Foto si info: V for Vintage

PUBLISHED ON 20.05.2015

more in Fashion Etc