INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

Cum a fost la targul de bijuterie contemporana Autor 10

53 de designeri romani si 7 internationali, un spatiu concept cu o scenografie semnata de arhitectul Attila Kim, lansarea unei reviste dedicate bijuteriei contemporane, un premiu Autor Awesome Award relevant, acordat Alinei Carp si 3000 de vizitatori... Asa ar arata in cateva cuvinte cea de-a 10-a editie Autor, desfasurata weekendul trecut la Sala Dalles.

“Editia a zecea a fost un act asumat. Am dorit de la bun inceput sa trasez conturul unei editii aniversare printr-un upgrade din toate punctele de vedere: invitati internationali, amenajare spectaculoasa, comunicare coerenta si de impact, Recomandat de persoane cu greutate in domeniu, un premiu pe masura pentru castigatorul AAA si o noutate absoluta: lansarea unei reviste de bijuterie contemporana. Recunosc ca am dorit sa fac un statement din aceasta editie – sa aratam si sa exprimam intr-un mod fizic si concret ca lucrurile se intampla, ca impreuna putem face ceva frumos. Viitorul are Autor colectiv. Nu este nici o indoiala”, spune Dan Piersinaru, fondatorul si creatorul conceptului Autor.

Autor 10 a demonstrat ca exista o comunitate de artisti valorosi in bijuteria contemporana si ca deschiderea catre spatiul international e posibila si fireasca. “Am simtit mai mult ca oricand ca Autor este un loc al intalnirii; acel loc in care ne putem conecta cu ceilalti si in care universul nostru interior se exprima prin obiectul bijuterie, transmitand mesaje si cautand receptori. Si nu ma feresc sa repet, ori de cate ori e nevoie: Bijuteria de autor are viitor”, a concluzionat Dan Piersinaru.

Alina Carp, castigatoarea Autor Awesome Award, Dana Piersinaru

Foto si info via Autor

PUBLISHED ON 20.11.2013

more in Newsroom