AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

Cum a fost la targul de bijuterie contemporana Autor 10

53 de designeri romani si 7 internationali, un spatiu concept cu o scenografie semnata de arhitectul Attila Kim, lansarea unei reviste dedicate bijuteriei contemporane, un premiu Autor Awesome Award relevant, acordat Alinei Carp si 3000 de vizitatori... Asa ar arata in cateva cuvinte cea de-a 10-a editie Autor, desfasurata weekendul trecut la Sala Dalles.

“Editia a zecea a fost un act asumat. Am dorit de la bun inceput sa trasez conturul unei editii aniversare printr-un upgrade din toate punctele de vedere: invitati internationali, amenajare spectaculoasa, comunicare coerenta si de impact, Recomandat de persoane cu greutate in domeniu, un premiu pe masura pentru castigatorul AAA si o noutate absoluta: lansarea unei reviste de bijuterie contemporana. Recunosc ca am dorit sa fac un statement din aceasta editie – sa aratam si sa exprimam intr-un mod fizic si concret ca lucrurile se intampla, ca impreuna putem face ceva frumos. Viitorul are Autor colectiv. Nu este nici o indoiala”, spune Dan Piersinaru, fondatorul si creatorul conceptului Autor.

Autor 10 a demonstrat ca exista o comunitate de artisti valorosi in bijuteria contemporana si ca deschiderea catre spatiul international e posibila si fireasca. “Am simtit mai mult ca oricand ca Autor este un loc al intalnirii; acel loc in care ne putem conecta cu ceilalti si in care universul nostru interior se exprima prin obiectul bijuterie, transmitand mesaje si cautand receptori. Si nu ma feresc sa repet, ori de cate ori e nevoie: Bijuteria de autor are viitor”, a concluzionat Dan Piersinaru.

Alina Carp, castigatoarea Autor Awesome Award, Dana Piersinaru

Foto si info via Autor

PUBLISHED ON 20.11.2013

more in Newsroom