INSPIRATIE

Mici trucuri de mare efect,...

Nu am urmat inca, de la un cap la altul, metoda…

INTERVIU

RAQUETTE x ALEXANDRA CASPRUF Jewelry....

La inceputul primaverii, unul dintre mesajele din inbox-ul meu venea cu…

ARTA & DESIGN

O micro-gradina intr-o lampa de...

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si…

INSPIRATIE

Machiaje pentru primavara-vara ’19. Ce...

In universul machiajului, trecerile de la un an la altul nu…

INSPIRATIE

Denimul prespalat & tie-dye, din...

De fiecare data cand scriu despre denim, imi vin in minte…

INSPIRATIE

Cromatica sezonului primavara-vara 2019

Pentru sezonul primavara-vara 2019, designerii par sa-si fi impartit roata culorilor,…

ARTA & DESIGN

10 conturi cu arta textila...

Oricat de mare ar fi aglomeratia in feed-ul meu de Instagram,…

Inspiratie

Decoratiuni de Pasti. Idei usor de recreat acasa.

Cand eram copil, cadourile pentru cei dragi erau adesea facute de mine, la scoala sau acasa. La fel se intampla si cu unele decoratiuni pentru Sarbatori. Am lipit martisoare, iepurasi si ghirlande lungi din hartie. Am desenat felicitari peste felicitari, din care nu lipseau florile si inimile. Am cusut semne de carte pe etamina. Am crosetat si am tricotat fara sa termin neaparat ce am inceput. Indiferent de rezultatele acestor mici experimente, entuziasmul era de fiecare data la cote ridicate. Demersul de a cauta idei pentru acest articol a functionat ca madlena lui Proust. Mi-am amintit acel entuziasm si am realizat ca, indiferent de anii care ma despart de copilarie, e un sentiment care ma incearca si astazi cand lucrez ceva cu propriile maini. Nu ma refer la a scrie la tastatura, ci la a realiza obiecte palpabile, mici, simple, imperfecte. E drept ca am inlocuit cadourile facute de mine cu cele cumparate, iar situatia nu e foarte diferita nici la capitolul decoratiuni. Din cand in cand, fac insa loc pentru proiecte decorative DIY, iar Sarbatorile devin cele mai bune ocazii pentru asta. Am adunat cateva idei potrivite de Pasti si sper sa gasesti printre ele ceva care te inspira. Sarbatori fericite! ... Un cadou simbolic daca mergi in vizita Sarbatorile sunt despre a p...

Inapoi Inainte

Cum a fost la targul de bijuterie contemporana Autor 10

53 de designeri romani si 7 internationali, un spatiu concept cu o scenografie semnata de arhitectul Attila Kim, lansarea unei reviste dedicate bijuteriei contemporane, un premiu Autor Awesome Award relevant, acordat Alinei Carp si 3000 de vizitatori... Asa ar arata in cateva cuvinte cea de-a 10-a editie Autor, desfasurata weekendul trecut la Sala Dalles.

“Editia a zecea a fost un act asumat. Am dorit de la bun inceput sa trasez conturul unei editii aniversare printr-un upgrade din toate punctele de vedere: invitati internationali, amenajare spectaculoasa, comunicare coerenta si de impact, Recomandat de persoane cu greutate in domeniu, un premiu pe masura pentru castigatorul AAA si o noutate absoluta: lansarea unei reviste de bijuterie contemporana. Recunosc ca am dorit sa fac un statement din aceasta editie – sa aratam si sa exprimam intr-un mod fizic si concret ca lucrurile se intampla, ca impreuna putem face ceva frumos. Viitorul are Autor colectiv. Nu este nici o indoiala”, spune Dan Piersinaru, fondatorul si creatorul conceptului Autor.

Autor 10 a demonstrat ca exista o comunitate de artisti valorosi in bijuteria contemporana si ca deschiderea catre spatiul international e posibila si fireasca. “Am simtit mai mult ca oricand ca Autor este un loc al intalnirii; acel loc in care ne putem conecta cu ceilalti si in care universul nostru interior se exprima prin obiectul bijuterie, transmitand mesaje si cautand receptori. Si nu ma feresc sa repet, ori de cate ori e nevoie: Bijuteria de autor are viitor”, a concluzionat Dan Piersinaru.

Alina Carp, castigatoarea Autor Awesome Award, Dana Piersinaru

Foto si info via Autor

PUBLISHED ON 20.11.2013

more in Newsroom