ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

Cum a fost la Digital Divas 2014

Pasiune, sinceritate, integritate... Acestea sunt trei dintre cuvintele care au contribuit la creionarea discursurilor sustinute de vorbitorii editiei Digital Divas din acest an, printre care s-au regasit Loredana Groza, Raluca Kisescu, Andreea Badala, Vicki Nicola, Maurice Munteanu, Alina Gavrila Bortun, precum si Lucy de Boer, fashion blogger-ul din spatele proiectului lovelybylucy.com. Desfasurat pe 3 iunie, evenimentul a reunit experientele lor profesionale, astfel incat acestea sa ofere o sursa bogata de inspiratie pentru comunitatea online de beauty, fashion si lifestyle. Ziua s-a incheiat cu gala Digital Divas Awards, in cadrul careia au fost premiate unele dintre cele mai creative proiecte online de la noi.

digitaldivas2014-jpg
Iata in continuare cateva idei prezentate in cadrul conferintei:

“Video-ul prin natura lui da libertate de expresie si hraneste apetenta pentru creativitate. Te scoate din rand!”, a declarat Vicki Nicola (Fashion Blogger, vickipedia.ro). Intr-o industrie in care succesul la audienta aduce deseori un compromis la calitate, Vicki pledeaza pentru relevanta lui „cine?” in defavoarea lui „cati”. “Intotdeauna sa crezi in ceea ce crezi” este un lucru definitoriu pentru a contura un proiect personal, autentic, fara elemente de succes imprumutate, care nu te definesc in totalitate.

Nu cred in studii cand vine vorba de moda, bineinteles te pot ajuta, dar pentu a fi un fashion editor bun ai nevoie de o cultura estetica bine pusa la punct si de foarte mult curaj atunci cand faci styling.”Maurice Munteanu (Fashion Blogger, mauricemunteanu.ro)

“In industria in care activez trebuie sa ai grija sa ii respecti pe cei din jurul tau!” a declarat Andreea Badala, despre MURMUR. Designerul a vorbit despre cum a construit identitatea brandului ei, pornind de la ceea ce ii place ei, despre munca si rabdarea pe care le presupune cladirea unei povesti de succes, precum si despre eforturile designerilor romani  de a contura usor-usor Romania pe harta modei internationale.

”A sti ca ai facut ceva sa ajuti o persoana iti da un sentiment uman.” Raluca Kisescu a prezentat unul dintre cele mai recente proiecte Avon, si anume platforma de crowdfunding doneazacuavon.ro.

Loredana Groza a povestit cum s-au imbinat analogul si digitalul pe parcursul carierei sale. Pentru ea, comunicarea online ofera “o libertate, o independenta si o putere in plus”.

“Mi-am creat blogul pentru mine. In timp, am mai dezvoltat cateva categorii pentru ca frumusetea nu inseamna doar cosmetice si SPA-uri, ci si sanatate.”, a mentionat Dana Sota (Beauty Specialist, danasota.com), intr-un discurs despre frumusete si sinceritate.

Invitatul special al editiei, Lucy de Boer a vorbit despre importanta de a gasi, in universul deja bine explorat al blogosferei, o nisa in armonie cu stilul personal.  Ea a descris blogurile ca pe un organism viu, care se schimba si se dezvolta in ritmul persoanelor care le construiesc. Si Lucy a pledat pentru sinceritate, punctand totodata importanta de a trasa limite clare intre ceea iti doresti sa impartasesti cu publicul tau si viata privata.

In ceea ce priveste gala de premiere, Ana Morodan a fost declarata The Digital Diva of the Year. Lista completa a castigatorilor o gasesti aici!

Foto: Dragos Asaftei – dragosasaftei.ro

PUBLISHED ON 05.06.2014

more in Newsroom