INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte

Cum a fost la Digital Divas 2014

Pasiune, sinceritate, integritate... Acestea sunt trei dintre cuvintele care au contribuit la creionarea discursurilor sustinute de vorbitorii editiei Digital Divas din acest an, printre care s-au regasit Loredana Groza, Raluca Kisescu, Andreea Badala, Vicki Nicola, Maurice Munteanu, Alina Gavrila Bortun, precum si Lucy de Boer, fashion blogger-ul din spatele proiectului lovelybylucy.com. Desfasurat pe 3 iunie, evenimentul a reunit experientele lor profesionale, astfel incat acestea sa ofere o sursa bogata de inspiratie pentru comunitatea online de beauty, fashion si lifestyle. Ziua s-a incheiat cu gala Digital Divas Awards, in cadrul careia au fost premiate unele dintre cele mai creative proiecte online de la noi.

digitaldivas2014-jpg
Iata in continuare cateva idei prezentate in cadrul conferintei:

“Video-ul prin natura lui da libertate de expresie si hraneste apetenta pentru creativitate. Te scoate din rand!”, a declarat Vicki Nicola (Fashion Blogger, vickipedia.ro). Intr-o industrie in care succesul la audienta aduce deseori un compromis la calitate, Vicki pledeaza pentru relevanta lui „cine?” in defavoarea lui „cati”. “Intotdeauna sa crezi in ceea ce crezi” este un lucru definitoriu pentru a contura un proiect personal, autentic, fara elemente de succes imprumutate, care nu te definesc in totalitate.

Nu cred in studii cand vine vorba de moda, bineinteles te pot ajuta, dar pentu a fi un fashion editor bun ai nevoie de o cultura estetica bine pusa la punct si de foarte mult curaj atunci cand faci styling.”Maurice Munteanu (Fashion Blogger, mauricemunteanu.ro)

“In industria in care activez trebuie sa ai grija sa ii respecti pe cei din jurul tau!” a declarat Andreea Badala, despre MURMUR. Designerul a vorbit despre cum a construit identitatea brandului ei, pornind de la ceea ce ii place ei, despre munca si rabdarea pe care le presupune cladirea unei povesti de succes, precum si despre eforturile designerilor romani  de a contura usor-usor Romania pe harta modei internationale.

”A sti ca ai facut ceva sa ajuti o persoana iti da un sentiment uman.” Raluca Kisescu a prezentat unul dintre cele mai recente proiecte Avon, si anume platforma de crowdfunding doneazacuavon.ro.

Loredana Groza a povestit cum s-au imbinat analogul si digitalul pe parcursul carierei sale. Pentru ea, comunicarea online ofera “o libertate, o independenta si o putere in plus”.

“Mi-am creat blogul pentru mine. In timp, am mai dezvoltat cateva categorii pentru ca frumusetea nu inseamna doar cosmetice si SPA-uri, ci si sanatate.”, a mentionat Dana Sota (Beauty Specialist, danasota.com), intr-un discurs despre frumusete si sinceritate.

Invitatul special al editiei, Lucy de Boer a vorbit despre importanta de a gasi, in universul deja bine explorat al blogosferei, o nisa in armonie cu stilul personal.  Ea a descris blogurile ca pe un organism viu, care se schimba si se dezvolta in ritmul persoanelor care le construiesc. Si Lucy a pledat pentru sinceritate, punctand totodata importanta de a trasa limite clare intre ceea iti doresti sa impartasesti cu publicul tau si viata privata.

In ceea ce priveste gala de premiere, Ana Morodan a fost declarata The Digital Diva of the Year. Lista completa a castigatorilor o gasesti aici!

Foto: Dragos Asaftei – dragosasaftei.ro

PUBLISHED ON 05.06.2014

more in Newsroom