INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
CULTURE CHANEL – Arta si moda

CULTURE CHANEL – Arta si moda

Arta a jucat un rol important in conturarea fiecarui capitol din povestea Chanel, iar cea mai recenta editie a expozitiei Culture Chanel isi propune sa ilustreze aceasta relatie de lunga durata. Prezentat mai intai la Muzeul de Arta Contemporana din Shanghai, apoi la Muzeul National de Arta al Chinei din Beijing, proiectul curatorului Jean-Louis Froment este in desfasurare la Guangzhou Opera House din China, pana pe 3 martie 2013.

Conceptul expozitiei a pornit de la baletul „Le Train Bleu” (Trenul Albastru), produs de Serge Diaghilev la inceputul anilor 20, iar piesa centrala este cortina de fundal realizata de Pablo Picasso. De altfel, pentru realizarea spectacolului, Diaghilev a reunit artisti importanti ai vremii, alegandu-i pe Darius Milhaud drept compozitor, pe Jean Cocteau ca libretist, pe Henri Laurens ca scenograf, pe Pablo Picasso pentru program si fundal si pe Mademoiselle Chanel ca designer de costume. Aceasta colaborare i-a oferit lui Coco Chanel oportunitatea de a lega prietenii cu oameni a caror viziune artistica si-a lasat amprenta asupra ei.

Cortina de fundal realizata de Pablo Picasso: © Victoria and Albert Museum, London, © Succession Picasso 2013

A respira, a misca, a iubi, a visa si a inventa sunt cele cinci teme ale expozitiei si totodata cuvintele care descriu perfect universul creativ Chanel. Culture Chanel reuneste 400 de lucrari ce includ fotografii, desene, picturi, manuscrise, carti, filme, piese vestimentare – create de la Mademoiselle Chanel si pana la Karl Lagerfeld, ceasornicarie, bijuterii si parfumuri. In plus, aproximativ 30 de desene dintr-o colectie privata de-a lui Picasso sunt expuse aici pentru prima oara. Pe langa acestea, sunt prezentate si cateva desene realizate de Amedeo Modigliani cu portretele protagonistilor baletului „Le Train Bleu”. Compusa in „5 acte si o pictura”, Culture Chanel dezvaluie la final capodopera proiectului: cortina lui Picasso. Realizata in 1924 de catre artistul spaniol, aceasta este pastrata la Muzeul Victoria & Albert din Londra si a fost imprumutata in mod exceptional pentru acest eveniment.

Gabrielle Chanel si Serge Lifar, 1937 Foto: Jean Moral © Brigitte Moral

Iata in continuare cateva imagini din cadrul expozitiei, dar si fotografii cu impresionanta Guangzhou Opera House, realizata de arhitecta Zaha Hadid.

Foto GuangZhou OperaHouse: Jonathan Leijonhufvud

Descopera mai multa pe site-ul oficial Culture Chanel!

PUBLISHED ON 29.01.2013

more in Newsroom