WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Culorile toamnei

Culorile toamnei

Daca ar fi sa alegem o culoare care defineste, din punct de vedere vestimentar, sezonul rece in care ne aflam, aceasta ar fi rosul. Giambattista Valli, Max Mara, Oscar de la Renta, Jil Sander, Fendi, Carolina Herrera, Prabal Gurung, Altuzarra si Victoria Beckham sunt o parte dintre cei care au folosit nuantele lui vibrante atat in combinatii cromatice, cat si in tinute uni.


Giambattista Valli

Rosul a dominat podiumul de prezentare, insa nu este nici pe departe singura sursa de inspiratie cromatica. Atunci cand am trecut in revista colectiile toamna-iarna 2017/18, am avut impresia ca designerii au facut front comun si au impins roata culorilor pe catwalk. De la rosu la portocaliu, de la portocaliu la galben, de la galben la verde, de la verde la albastru, de la albastru la violet si de la violet inapoi la rosu, turul este complet.

Nu de putine ori, nuanta aleasa de ei coloreaza aproape in exclusivitate tinutele, o abordare care imi aminteste de copilarie. Mai exact de perioada roz a stilului meu vestimentar, cand pana si accesoriul cu care imi prindeam parul imi respecta obsesia. Doar pantofii reuseau sa iasa din ecuatie.

Propunerile designerilor nu au insa nicio legatura cu exercitiile mele de creativitate, ale caror rezultate nu vor inceta vreodata sa ma faca sa zambesc. Alaturarea atenta a texturilor, contrastul dintre tonurile sau nuantele aceleiasi culori si, uneori, color-blocking-ul contureaza tinute echilibrate, cu un puternic impact vizual.

Ce culoare are toamna ta?


Max Mara

Manish Arora

Alberta Ferretti

Acne Studio

Max Mara

Celine

Oscar de la Renta

Paco Rabbane

Valentino

3.1. Phillip Lim

Christian Dior

Salvatore Ferragamo

Balenciaga

Emilio Pucci

3.1 Phillip Lim

TONURI NEUTRE 


Chanel

Akris

Noon by Noor

Paco Rabanne

Diesel Black Gold

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 18.10.2017

more in Fashion Etc