WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte

Prima expozitie de fotografie a Adei Condeescu

Talentul Adei Condeescu nu se limiteaza la actorie. El se intinde si pe taramul fotografiei, iar, luna asta, Bucurestiul ii gazduieste prima expozitie intitulata Colentina. Vernisajul va avea loc joi, 15 decembrie, de la ora 18:30, la Galeria Rotenberg-Uzunov.

afis-expozitie-de-fotografie-colentina-ada-condeescu-1

Expozitia ia forma unui exercitiu de explorare a lumii, pornind de la resorturi interioare. Griul unui cartier de la marginea Bucurestiului intra in contrast cu poetica subtila a imaginilor, iar geometria urbana – cu salbaticia impredictibila a naturii.

Pasiunea Adei Condeescu pentru fotografie s-a conturat cu multi ani in urma si a fost incurajata pe parcursul timpului de profesionisti in domeniu. “Compozitia este elementul care ma intriga cel mai mult si care imi conduce privirea intr-o imagine, dinamica pe care o poti recrea si senzatia pe care o ai ca spectator, ma incita. Nu ma limitez la un subiect, incerc sa compun cat mai mult in interiorul unei imagini, sa fac din asta un exercitiu vizual din care instinctul reda imaginea finala. Ma las in voia lui, si imi place asta. Vad lucrurile in mintea mea intr-o anumita asezare si din asta se naste si nevoia de a fotografia. Fac asta de mult timp, insa abia acum am simtit ca e momentul sa impartasesc. E o zona deocamdata neexpusa a mea si mi-a placut perioada de mister, acum cred ca trebuie sa eliberez aceste imagini, sa aiba drumul lor”, spune actrita considerata o revelatie a cinematografiei europene.

Fotografiile din expozitie au fost realizate in timpul filmarilor pentru „Dincolo de calea ferata”, cea mai recenta productie regizata de Catalin Mitulescu, selectionata anul acesta in competitia pentru Globul de Cristal la Festivalul International de la Karlovy Vary.

“Fac fotografie de multa vreme, inca dinainte de vremea studentiei. Este vorba de o mostenire de la tata, el mi-a daruit primul aparat foto pe film, iar in anul doi de facultate am luat premiul pentru imagine la Festivalul <Cinemaiubit> organizat de UNATC. De altfel, profesorii si oamenii de meserie m-au incurajat mereu si asta a fost foarte important”, mentioneaza Ada Condeescu.

Expozitia va fi prezentata de Sever Voinescu, redactor sef al publicatiei Dilema Veche, Pavel Susara, critic de arta, si Mihail Rotenberg, co-fondator al galeriei Rotenberg-Uzunov. “O vom reprezenta pe Ada Condeescu pe termen lung si suntem fericiti ca putem sprijini, ca intotdeauna, tineri artisti mai mult sau mai putin cunoscuti marelui public. Aceasta expozitie este doar inceputul colaborarii cu Ada Condeescu, urmand ca in viitor sa participam la targuri si expozitii internationale de arta”, spune Eduard Uzunov, co-fondator al galeriei.

Sursa info si foto: Galeria de arta Rotenberg-Uzunov

PUBLISHED ON 09.12.2016

more in Newsroom