HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

Prima expozitie de fotografie a Adei Condeescu

Talentul Adei Condeescu nu se limiteaza la actorie. El se intinde si pe taramul fotografiei, iar, luna asta, Bucurestiul ii gazduieste prima expozitie intitulata Colentina. Vernisajul va avea loc joi, 15 decembrie, de la ora 18:30, la Galeria Rotenberg-Uzunov.

afis-expozitie-de-fotografie-colentina-ada-condeescu-1

Expozitia ia forma unui exercitiu de explorare a lumii, pornind de la resorturi interioare. Griul unui cartier de la marginea Bucurestiului intra in contrast cu poetica subtila a imaginilor, iar geometria urbana – cu salbaticia impredictibila a naturii.

Pasiunea Adei Condeescu pentru fotografie s-a conturat cu multi ani in urma si a fost incurajata pe parcursul timpului de profesionisti in domeniu. “Compozitia este elementul care ma intriga cel mai mult si care imi conduce privirea intr-o imagine, dinamica pe care o poti recrea si senzatia pe care o ai ca spectator, ma incita. Nu ma limitez la un subiect, incerc sa compun cat mai mult in interiorul unei imagini, sa fac din asta un exercitiu vizual din care instinctul reda imaginea finala. Ma las in voia lui, si imi place asta. Vad lucrurile in mintea mea intr-o anumita asezare si din asta se naste si nevoia de a fotografia. Fac asta de mult timp, insa abia acum am simtit ca e momentul sa impartasesc. E o zona deocamdata neexpusa a mea si mi-a placut perioada de mister, acum cred ca trebuie sa eliberez aceste imagini, sa aiba drumul lor”, spune actrita considerata o revelatie a cinematografiei europene.

Fotografiile din expozitie au fost realizate in timpul filmarilor pentru „Dincolo de calea ferata”, cea mai recenta productie regizata de Catalin Mitulescu, selectionata anul acesta in competitia pentru Globul de Cristal la Festivalul International de la Karlovy Vary.

“Fac fotografie de multa vreme, inca dinainte de vremea studentiei. Este vorba de o mostenire de la tata, el mi-a daruit primul aparat foto pe film, iar in anul doi de facultate am luat premiul pentru imagine la Festivalul <Cinemaiubit> organizat de UNATC. De altfel, profesorii si oamenii de meserie m-au incurajat mereu si asta a fost foarte important”, mentioneaza Ada Condeescu.

Expozitia va fi prezentata de Sever Voinescu, redactor sef al publicatiei Dilema Veche, Pavel Susara, critic de arta, si Mihail Rotenberg, co-fondator al galeriei Rotenberg-Uzunov. “O vom reprezenta pe Ada Condeescu pe termen lung si suntem fericiti ca putem sprijini, ca intotdeauna, tineri artisti mai mult sau mai putin cunoscuti marelui public. Aceasta expozitie este doar inceputul colaborarii cu Ada Condeescu, urmand ca in viitor sa participam la targuri si expozitii internationale de arta”, spune Eduard Uzunov, co-fondator al galeriei.

Sursa info si foto: Galeria de arta Rotenberg-Uzunov

PUBLISHED ON 09.12.2016

more in Newsroom