INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Cocurile in stilul anilor ’90
Hot Trend
Autor: Ioana Lovin

Cocurile in stilul anilor ’90

Stilul anilor ’90 reprezinta o sursa puternica de inspiratie nu doar in vestimentatie, ci si in coafura. Una dintre dovezi e revenirea in tendinte a cocurilor realizate in varful capului. Pentru mine, e emblematic cocul cu suvite rebele, asa cum am vazut-o purtand recent pe actrita Uma Thurman, la ceremonia de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes.


Uma Thurman / Sursa foto: Hepta.ro

Ea este cea care mi-a atras atentia recent asupra acestui trend, pe care l-am reintalnit in diverse interpretari si la alte participante la evenimentele festivalului. Ashley Graham, Dua Lipa sau Georgia Fowler sunt printre ele. Nicio coafura nu e identica cu alta, chiar daca impartasesc elemente comune. Unele au un finisaj relaxat, altele pun un accent mai mare pe precizia detaliilor.


Dua Lipa / Sursa foto: Hepta.ro


Ashley Graham  / Sursa foto: Hepta.ro


Georgia Fowler / Sursa foto: Hepta.ro

Ma gandeam acum ca, daca as merge maine la un eveniment cu un dress code elegant, as opta cel mai probabil pentru un coc la ceafa. Acesta ramane in continuare prima mea alegere. Mi-a placut dintotdeauna, indiferent daca s-a aflat sau nu in topul tendintelor.

Sunt curioasa, totusi, daca preferintele mele se vor schimba in perioada care urmeaza. Spun asta pentru ca parca m-as vedea purtand variante relaxate ale cocurilor in crestetul capului, cu suvite rebele… si nu doar la ocazii speciale, ci si intr-o zi obisnuita. Desi adevarul e ca zilele in care imi doresc sa ies din rutina unei simple impletituri sau a unui coc rasucit la ceafa reprezinta, in sine, niste ocazii speciale.:)

Sursa fotografie principala: Hepta.ro

PUBLISHED ON 25.05.2023

more in Beauty Lines