WE LIKE

Pictura baroca, inspiratie pentru Christian...

Campania colectiei Christian Dior pentru primavara-vara 2021 cuprinde o serie de…

EDITOR'S CHOICE

Un playlist muzical inspirat de...

Ma gandeam zilele trecute ca, in melodiile pe care le stiu,…

INSPIRATIE

10 tinute preferate din colectiile...

Designerii si-au lansat recent colectiile pre-fall 2021. Cand m-am uitat peste…

NEWS

Simone Rocha x H&M. O...

Simone Rocha este noul nume adaugat de H&M pe lista colaborarilor…

WE LIKE

Chanel N°5 campanii publicitare

Chanel N°5 este un parfum emblematic. Asa cum sunt si campaniile…

EDITOR'S CHOICE

Idei pentru decoratiuni, usor de...

Acasa inseamna confort si siguranta. Inseamna oamenii alaturi de care strang…

INSPIRATIE

Forever Love

M-am uitat zilele acestea intamplator la rochiile de mireasa pentru toamna…

Inspiratie

Melodii pentru care nu dau "skip" la genericul serialelor

In liceu, serile de duminica ii erau dedicate lui Ally McBeal. Alaturi de personajele usor de indragit, fiecare cu ciudateniile lui, de intamplarile personale si profesionale prin care treceau si poate si de nostalgia mea pentru acea perioada, mai este un lucru care face serialul sa ramana printre preferate: muzica. Daca la alte seriale nu tineam neaparat sa prind si genericul, in cazul lui Ally McBeal, imi doream sa urmaresc tot. De-a lungul celor cinci serii, au aparut ca invitati in diferite episoade muzicieni ca Al Green, Anastacia, Barry White, Elton John, Sting sau Tina Turner. Cu toate astea, un singur nume din industria muzicii este puternic asociat cu aceasta productie TV si anume: Vonda Shepard. Searchin' My Soul, melodia din generic, ii apartine, dar contributia ei muzicala nu se opreste aici. Shepard apare constant in film, ca muziciana in barul pe care personajele il frecventeaza dupa orele de munca. Multe dintre serialele pe care le urmaream in acei ani veneau in portii mici, de un episod pe saptamana, in contrast cu sesiunile actuale de binge-watching. Ce nu s-a schimbat in tot acest timp este faptul ca inca nu ma plictisesc usor de piesele cu care rezonez. Desi acum se poate sari usor peste generic pentru a intra direct in actiunea filmului, sunt teme muzica...

Inapoi Inainte
China. Through the Looking Glass

China. Through the Looking Glass

In aceasta primavara, The Costume Institute prezinta “China.Through the Looking Glass”, o expozitie ce exploreaza influenta puternica pe care arta chineza a avut-o de-a lungul timpului asupra designului de moda din vest. Desfasurata in spatiul a doua galerii din cadrul Metropolitan Museum of Art din New York, respectiv Anna Wintour Costume Center si Galeriile Chineze, aceasta poate fi vizitata intre 7 mai si 16 august 2015.

Costume traditionale, picturi, piese din portelan si secvente din filme chineze sunt prezentate alaturi de tinute haute couture si pret-a-porter, semnate de designeri celebri precum Ralph Lauren, John Galliano pentru Christian Dior, Yves Saint Laurent sau Roberto Cavalli. Juxtapunerea lor reflecta fascinatia creatorilor pentru cultura asiatica, dar si faptul ca, odata trecute prin filtrul viziunii lor artistice, elementele de inspiratie devin parte dintr-un univers imaginar. Din acest motiv, alegerea numelui “Through the Looking Glass” nu este una deloc intamplatoare, ci o referinta la lumea diferita de realitate pe care Alice, personajul lui Lewis Carroll, o descopera in spatele oglinzii. “De la primele contacte intre Europa si China in secolul XVI, Vestul a fost fermecat de obiectele enimagtice si imaginile din Est. Acestea au inspirat designerii de moda de la Paul Poiret pana la Yves Saint Laurent, ale caror creatii sunt impregnate de romantism, nostalgie si reverie” , spune Andrew Bolton, curator la The Costume Institute. “Privind prin oglinda modei, designerii unesc referinte stilistice disparate intr-o pastisa fantastica a esteticii chineze si a traditiilor culturale.”

Cinematografia reprezinta unul dintre mediile de expresie care au influentat puternic perceptia noastra asupra istoriei si culturii Chinei, astfel incat ea reprezinta un reper important si in traseul pe care il propune expozitia. Alaturi de cele 140 de piese vestimentare inspirate de arta orientala sunt prezentate secvente din filme semnate de regizori precum Zhang Yimou, Chen Kaige, Ang Lee si Wong Kar Wai, dar si imagini cu actrite celebre, printre care se regasesc Hu Die, cunoscuta sub numele de Butterfly Wu, Oei Huilan sau Soong Mei-Ling.

Iata in continuare imagini din cadrul expozitiei!

Foto: Donna Ward via Hepta.ro

PUBLISHED ON 05.05.2015

more in Fashion Etc