HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
China. Through the Looking Glass

China. Through the Looking Glass

In aceasta primavara, The Costume Institute prezinta “China.Through the Looking Glass”, o expozitie ce exploreaza influenta puternica pe care arta chineza a avut-o de-a lungul timpului asupra designului de moda din vest. Desfasurata in spatiul a doua galerii din cadrul Metropolitan Museum of Art din New York, respectiv Anna Wintour Costume Center si Galeriile Chineze, aceasta poate fi vizitata intre 7 mai si 16 august 2015.

Costume traditionale, picturi, piese din portelan si secvente din filme chineze sunt prezentate alaturi de tinute haute couture si pret-a-porter, semnate de designeri celebri precum Ralph Lauren, John Galliano pentru Christian Dior, Yves Saint Laurent sau Roberto Cavalli. Juxtapunerea lor reflecta fascinatia creatorilor pentru cultura asiatica, dar si faptul ca, odata trecute prin filtrul viziunii lor artistice, elementele de inspiratie devin parte dintr-un univers imaginar. Din acest motiv, alegerea numelui “Through the Looking Glass” nu este una deloc intamplatoare, ci o referinta la lumea diferita de realitate pe care Alice, personajul lui Lewis Carroll, o descopera in spatele oglinzii. “De la primele contacte intre Europa si China in secolul XVI, Vestul a fost fermecat de obiectele enimagtice si imaginile din Est. Acestea au inspirat designerii de moda de la Paul Poiret pana la Yves Saint Laurent, ale caror creatii sunt impregnate de romantism, nostalgie si reverie” , spune Andrew Bolton, curator la The Costume Institute. “Privind prin oglinda modei, designerii unesc referinte stilistice disparate intr-o pastisa fantastica a esteticii chineze si a traditiilor culturale.”

Cinematografia reprezinta unul dintre mediile de expresie care au influentat puternic perceptia noastra asupra istoriei si culturii Chinei, astfel incat ea reprezinta un reper important si in traseul pe care il propune expozitia. Alaturi de cele 140 de piese vestimentare inspirate de arta orientala sunt prezentate secvente din filme semnate de regizori precum Zhang Yimou, Chen Kaige, Ang Lee si Wong Kar Wai, dar si imagini cu actrite celebre, printre care se regasesc Hu Die, cunoscuta sub numele de Butterfly Wu, Oei Huilan sau Soong Mei-Ling.

Iata in continuare imagini din cadrul expozitiei!

Foto: Donna Ward via Hepta.ro

PUBLISHED ON 05.05.2015

more in Fashion Etc