HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

Ceramic Sparrow. Povesti din ceramica.

Am descoperit atelierul Ceramic Sparrow prin intermediul seturilor de ceai expuse pe rafturile ROD de la Carturesti. Designul minimalist mi-a captat atentia asupra lor cu ceva timp in urma. De curand, am avut ocazia de a afla povestea brandului creat in 2009 de Andreea Lazarescu si Tiberiu Dancila si, odata cu aceasta, am vazut si cetele de ingeri suflati cu aur si clopoteii realizati de ei pentru sarbatorile de Craciun.

ceramic sparrow (9)

Cei doi fondatori au absolvit Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, la sectiile Arte Decorative si Ceramica. Au creat brandul Ceramic Sparrow din dorinta de contura obiecte de design care imbina viziunile lor estetice. „Ne-am dorit ca gusturile noastre si cunostintele pe care le avem despre istoria artei sa se reflecte in ceea ce facem,” spune Andreea Lazarescu.

Au inceput cu o colectie de brose din portelan, inspirate de animale reale sau imaginare, pe care le-au prezentat la targul de Martisor de la Muzeul Taranului Roman. „Initial, incercasem sa facem niste pandantive folosind o tehnica speciala de decor (ne place sa credem ca ne apartine pentru ca n-am mai intalnit-o la obiecte mici din ceramica), asigurand unicitatea fiecarei piese, tehnica pe care am extins-o si perfectionat-o impreuna,” isi aminteste Andreea. Au continuat apoi cu clopotei si ingeri ce au devenit astazi piese emblematice pentru Ceramic Sparrow. Formele lor sunt realizate de Tiberiu Dancila, iar picturile cu case medievale, personaje din povesti, papusi sau cadre din natura, poarta semnatura Andreei.

ceramic sparrow (1)

In prezent, Ceramic Sparrow se afla printre nominalizarile competitiei Elle Decoration Romanian Design Awards 2015. Poti descoperi mai multe despre creatiile lor pe Facebook Ceramic Sparrow!

Foto: Ceramic Sparrow

PUBLISHED ON 16.11.2015

more in Mood Board