AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Cel mai rapid roman din lume – scris la Bucuresti

Cel mai rapid roman din lume – scris la Bucuresti

53 de scriitori romani au redactat cel mai rapid roman din lume in 5 ore si 35 de minute. Mos Craciun & Co i-a avut ca naratori principali pe Gabriel H. Decuble, Florin Iaru, Razvan Tupa si Marius Chivu, care au stabilit impreuna planul si titlul romanului.

Redactarea cartii a inceput pe 15 decembrie, la ora 10.20. Dupa 9 ore, 5 minute si 8 secunde a iesit din tipar primul numar, pe care initiatorii proiectului il considera “un dar pentru societatea romaneasca”. Editura Art a inscris acest proiect fara precedent la Guinness Book of Records pentru a fi validat si omologat ca record, lucru care ar urma sa aiba loc in Ajunul Craciunului. Guinness Book a declarat proiectul ca fiind eligibil, creand in acest sens o categorie speciala.

Spiritul de echipa al tuturor celor implicati a reprezentat unul dintre elementele cheie care au facut posibil un astfel de proiect. „Am o extraordinara admiratie pentru acesti autori care au uitat de orgolii si au hotarat sa faca ceva impreuna. Mos Craciun & Co. este un roman cu romani, despre Romania vremurilor noastre. Cartea descrie imaginea unui Bucuresti in care oamenilor nu le ajunge timpul pentru a-si indeplini dorintele”, a declarat Florin Iaru.

Marius Chivu a declarat ca evenimentul de sambata a presupus o munca mai mare decat a anticipat, dar cu atat mai placuta. “As vrea sa fac asta anual, pentru a vedea la ce viteza putem ajunge. Am avut mari dificultati in a-i opri pe autori din scris. Sunt curios sa vad ce a iesit.”

Pentru ca este vorba despre un roman de 288 de pagini, scris in premiera la 106 maini, Razvan Tupa si-a exprimat speranta ca acesta va avea cursivitatea si coerenta necesare pentru a avea succes la public. “Abia astept sa vad rezultatul final, sa ne dam seama daca lucrurile s-au legat asa cum speram. Nu ne-am dorit doar un record de viteza, ci si un rezultat care merită sa fie citit.”

“A fost o zi destul de grea, cand 53 de autori romani s-au strans pentru a marca un eveniment total inedit. Acest lucru nu ar fi fost posibil fara sprijinul partenerilor nostri – compania Links Associates, experta in Comunicare strategica, Editura Art si Universitatea din Bucuresti. Cred ca am reusit sa dam un exemplu, sa aratam ca romanii pot conlucra intru binele tuturor”, a spus Gabriel H. Decuble, presedintele Asociatiei Culturale Aedificatio si initiatorul proiectului.

Printre cei 53 de autori ai celui mai rapid roman din lume s-au numarat si Ioan Grosan si Matei Plesu. De marti, 18 decembrie, romanul va fi disponibil in librarii, urmand ca miercuri, 19 decembrie, de la ora 18.30, acesta sa fie lansat in prezenta tuturor autorilor la Libraria Bastilia din Bucuresti (Piata Romana nr. 5).

Foto: Editura Art

PUBLISHED ON 16.12.2012

more in Newsroom