ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

Ce Atribut defineste o geanta-caiet?

Am vazut de-a lungul timpului o multime de genti cu forme neasteptate, inspirate de tot felul de obiecte: de la cutii de lapte la dulciuri si pana la semne de circulatie, aparate foto, telefoane retro sau carti. Printre combinatiile castigatoare, se regasesc mereu acele produse care par si wow, si simple in acelasi timp. Un astfel de exemplu este geanta-caiet realizata de Florina Sirman, designer si manufacturier Atribut.

Florina Sirman a transpus elementele clasicului caiet cu spirala intr-un accesoriu inedit, premiat vara asta la competitia The Independent Handbag Designer Awards de la New York, cu trofeul The Coterie – Best Handbag in Overall Style and Design. “Gasesc o provocare in a crea obiecte originale, inovatoare si functionale, cu un aspect minimalist, atemporal (…)”, spune ea. Toate aceste atribute au ghidat-o si cand a conceput produsul cu care a participat la cea de-a XIII-a editie a competitiei newyorkeze. “Inspirata de simplul caiet cu arc, poseta imbina elemente inovatoare de design – arcul metalic – cu functionalitatea necesara pentru a obtine o poseta cu design contemporan, adaptata ritmului de viata al femeii moderne. In acelasi timp, ea transmite un indemn: Scrie-ti povestile, cu incredere, in fiecare zi!”

Atat geanta, cat si caietul pastreaza in interior lucruri personale. Prima gazduieste obiecte dintre cele mai diverse, de care avem nevoie zi de zi. A doua e destinata unor lucruri mai putin materiale. Ea tine la loc sigur idei, ganduri sau simple informatii pe care nu vrem sa le uitam. Asemanarile continua si in ceea ce priveste geometria lor. Dreptunghiul este emblematic pentru amandoua. Designul Florinei Sirman m-a facut sa ma gandesc la ce au in comun o geanta si un caiet, nu la ce le desparte, iar asta a contribuit la senzatia de wow si simplitate de care vorbeam la inceput.

Florina Sirman este designer autodidact. A inceput sa realizeze genti in perioada concediului de maternitate. Ulterior, a renuntat la profesia din domeniul financiar pentru a se dedica acestei activitati. A lansat brandul Atribut in 2015, sub umbrela caruia se ocupa atat de designul colectiilor, cat si de productia lor, in atelierul din Bucuresti. Premiul castigat la New York se alatura celor 3 premii consecutive cu care talentul si munca ei au fost recompensate la Materia, primul targ de design in piele din Romania.

Daca vrei sa urmaresti activitatea Atribut, o poti face pe 1statribut.com, instagram.com/1statribut sau facebook.com/1statribut.

Sursa foto si info: Atribut

PUBLISHED ON 25.07.2019

more in Newsroom