INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte

Ce Atribut defineste o geanta-caiet?

Am vazut de-a lungul timpului o multime de genti cu forme neasteptate, inspirate de tot felul de obiecte: de la cutii de lapte la dulciuri si pana la semne de circulatie, aparate foto, telefoane retro sau carti. Printre combinatiile castigatoare, se regasesc mereu acele produse care par si wow, si simple in acelasi timp. Un astfel de exemplu este geanta-caiet realizata de Florina Sirman, designer si manufacturier Atribut.

Florina Sirman a transpus elementele clasicului caiet cu spirala intr-un accesoriu inedit, premiat vara asta la competitia The Independent Handbag Designer Awards de la New York, cu trofeul The Coterie – Best Handbag in Overall Style and Design. “Gasesc o provocare in a crea obiecte originale, inovatoare si functionale, cu un aspect minimalist, atemporal (…)”, spune ea. Toate aceste atribute au ghidat-o si cand a conceput produsul cu care a participat la cea de-a XIII-a editie a competitiei newyorkeze. “Inspirata de simplul caiet cu arc, poseta imbina elemente inovatoare de design – arcul metalic – cu functionalitatea necesara pentru a obtine o poseta cu design contemporan, adaptata ritmului de viata al femeii moderne. In acelasi timp, ea transmite un indemn: Scrie-ti povestile, cu incredere, in fiecare zi!”

Atat geanta, cat si caietul pastreaza in interior lucruri personale. Prima gazduieste obiecte dintre cele mai diverse, de care avem nevoie zi de zi. A doua e destinata unor lucruri mai putin materiale. Ea tine la loc sigur idei, ganduri sau simple informatii pe care nu vrem sa le uitam. Asemanarile continua si in ceea ce priveste geometria lor. Dreptunghiul este emblematic pentru amandoua. Designul Florinei Sirman m-a facut sa ma gandesc la ce au in comun o geanta si un caiet, nu la ce le desparte, iar asta a contribuit la senzatia de wow si simplitate de care vorbeam la inceput.

Florina Sirman este designer autodidact. A inceput sa realizeze genti in perioada concediului de maternitate. Ulterior, a renuntat la profesia din domeniul financiar pentru a se dedica acestei activitati. A lansat brandul Atribut in 2015, sub umbrela caruia se ocupa atat de designul colectiilor, cat si de productia lor, in atelierul din Bucuresti. Premiul castigat la New York se alatura celor 3 premii consecutive cu care talentul si munca ei au fost recompensate la Materia, primul targ de design in piele din Romania.

Daca vrei sa urmaresti activitatea Atribut, o poti face pe 1statribut.com, instagram.com/1statribut sau facebook.com/1statribut.

Sursa foto si info: Atribut

PUBLISHED ON 25.07.2019

more in Newsroom