INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Castigatorul Palme D’Or @ Les Films de Cannes a Bucarest

Castigatorul Palme D’Or @ Les Films de Cannes a Bucarest

Les Films de Cannes a Bucarest aduce, in premiera in Romania, pelicula care a castigat premiul Palme d’Or in acest an, si anume: I, Daniel Blake, in regia britanicului Ken Loach. Cea de-a saptea editie a festivalului se desfasoara intre 14 si 23 octombrie 2016.

Este pentru prima oara cand evenimentul se intinde pe durata a 10 zile si duce filmele de la Cannes si la Cluj Napoca si Timisoara. Ca de fiecare data, nume mari ale cinematografiei mondiale vor sta fata in fata cu publicul la proiectiile propriilor filme, iar programul va include diferite workshop-uri si masterclass-uri.

In varsta de 80 de ani, Ken Loach este unul dintre cei noua regizori care au castigat de doua ori marele trofeu al Festivalului de la Cannes. Pe parcursul carierei, regizorul a prezentat pe Croisette peste 15 pelicule, iar The Wind that Shakes the Barley este cea care i-a adus primul trofeu in 2006. Despre al doilea film premiat, publicatia Variety scrie ca este „unul dintre cele mai bune filme ale lui Loach”.

Pentru documentarea lui I, Daniel Blake, un film care se concentreaza asupra problemelor din sistemul social, regizorul a calatorit in Scotia, impreuna cu Paul Laverty, scenaristul sau dintotdeauna. Pesonajul Daniel Blake, interpretat de actorul Dave Johns, este un tamplar de 59 de ani care locuieste in Newcastle. Dupa o criza cardiaca, este fortat sa ceara, pentru prima data, ajutorul statului. Urmeaza o cursa de obstacole, cu drumuri la agentia pentru locuri de munca, chestionari despre starea de sanatate si stagii de calificare. „Cred ca ciocnirea cu o birocratie nemiloasa e un subiect care trece dincolo de granite, oricine intelege frustrarea de a fi prins constant intre call center-uri, de vorba cu oameni care nu-ti dau ajutorul de care ai nevoie”, declara Ken Loach. In octombrie, cei curiosi vor avea ocazia sa descopere intreaga poveste pe marile ecrane.

Initiat, in 2010, de regizorul Cristian Mungiu, cu sprijinul Delegatului General al Festivalului de la Cannes, Thierry Fremaux, Les Films de Cannes a Bucarest si-a castigat locul printre cele mai proeminente evenimente culturale ale toamnei. Anul trecut, festivalul a avut peste 15.000 de spectatori si numeroase proiectii sold out. Jumatate dintre bilete au fost achizitionate inainte de inceperea evenimentului. In cele sase editii, spectatorii au avut ocazia de a-i intalni pe Jacques Audiard, Gaspar Noe, Abdellatif Kechiche, Elia Suleiman, Amat Escalante, Bertrand Tavernier, Sandrine Bonnaire, Emmanuelle Bercot, Berenice Bejo, Michel Hazanavicius, Sergei Loznitsa, Kornel Mundruczo sau pe Thierry Fremaux.

Mai multe detalii despre Les Films de Cannes a Bucarest din acest an, poti afla pe site-ul oficial al evenimentului filmedefestival.ro sau pe pagina lor de Facebook.

Foto si info: Les Films de Cannes a Bucharest

PUBLISHED ON 31.08.2016

more in Newsroom