EDITOR'S CHOICE

O intalnire cu Delfina Delettrez...

Mainile mele spun foarte multe despre mine, iar inelul este cea…

EDITOR'S CHOICE

Marion Cotillard’s denim choices

Denimul e, de obicei, printre primele alegeri cand vine vorba de…

EDITOR'S CHOICE

Joc de texturi

Jocul de texturi schimba impactul vizual pe care il are o…

EDITOR'S CHOICE

Cateva ganduri despre show-uri de...

Orice inceput de conversatie pe tema #SaptamanaModei imi declanseaza in minte…

INSPIRATIE

3 directii de explorat in...

Sansele de a ne schimba la 180 de grade stilul de…

HOT TREND

Jeansii, printre amintiri & tendinte

Jeansi pe corp, lejeri sau foarte largi, jeansi cu talie joasa…

INSPIRATIE

Cum prinde viata designul interior

Plantele in ghiveci dau viata designului interior, la propriu si la…

Hot Trend

Jeansii, printre amintiri & tendinte

Jeansi pe corp, lejeri sau foarte largi, jeansi cu talie joasa sau inalta, jeansi simpli sau decorati cu tot felul de elemente… Tendintele pentru toamna-iarna 2022/23 sunt destul de variate. Chiar daca accentul cade pe anumite modele pe care le vom vedea, probabil, din ce in ce mai des in perioada urmatoare, pare ca e la moda, mai mult ca oricand, sa porti ce iti place. In plus, noul si amintirile se impletesc cu usurinta. Fiecare inventar al tendintelor in moda e insotit de unul personal, compus din alegerile care mi-au conturat stilul vestimentar de-a lungul timpului. Nu e ceva planuit. Se intampla de la sine, cand anumite detalii de pe catwalk imi trezesc amintiri. Sunt mai multe piese vestimentare cu acest efect, dar jeansii par sa aiba o alarma super-eficienta pentru trezirea amintirilor. Printre motive e si faptul ca eu, una, nu renunt la ei in niciun anotimp. Asa ca, vrand-nevrand, se regasesc in multe amintiri. Cu toate ca vara ii port mai rar decat in restul anului, mai in gluma, mai in serios, traiesc o viata in jeansi. In inventarul personal despre care vorbeam, am trecut primii mei pantaloni din denim preferati, niste mom jeans al caror design imi place la fel de mult in continuare. Cu talia inalta si croiala lejera, ei pun estetica si confortul in ech...

Inapoi Inainte
Case Ciripite. De-a Arhitectura
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

Case Ciripite. De-a Arhitectura

12 arhitecti si designeri romani au transformat casele pentru pasari in piese de design unicat, ce au fost prezentate la Galeria Galateca din Bucuresti. Cu forme minimaliste, futuriste sau inspirate din arhitectura si artele traditionale, lucrarile lor respecta toate criteriile pentru a fi, nu doar impresionante vizual, ci si functionale. Daca nu ai reusit sa le vezi la expozitia Case Ciripite din acest weekend, vei avea ocazia sa le descoperi la Gradina Botanica, unde urmeaza sa fie mutate.

Suspendata de tavan, casa din plexiglas construita de Mario Kuibus mi-a amintit de pasarile din hartie impaturita, personaje in jocurile copilariei. Mi-au atras atentia si lucrarile lui Corvin Cristian, miniaturi simplificate ale caselor dobrogene si sibiene. Intitulata Oul, casa lui Bogdan Babici arata ca o nuca mare de cocos, iar cuibul din 11 elemente construit de Eliza Yokina pare un puzzle cu piese din lemn supradimensionate.

Nu de putine ori, lucrarile reinterpreteaza intr-o maniera inedita elemente din universul copilariei. Lucru deloc intamplator, avand in vedere faptul ca proiectul este dedicat in intregime celor mici. Acesta este parte din campania Case Ciripite, initiatiata de Asociatia De-a Arhitectura cu scopul de a strange fondurile necesare pentru implementarea cursurilor optionale de arhitectura in anul scolar 2014-15. Scopul ei a fost atins. In urma unei licitatii, casele ciripite au fost achizitionate, asigurand suma necesara pentru ca planul sa devina realitate.

“Cursul de arhitectura se va preda in clasele primare III-IV datorita expozitiei Case Ciripite, un eveniment ce a adus laolalta inspiratia, creatia, arhitectura, natura si educatia. Este uimitor ce au reusit sa faca toti arhitectii si designerii romani implicati in acest proiect si suntem bucurosi ca aceste casute vor putea fi admirate de toti vizitatorii Gradinii Botanice”, a declarat Arh. Eliza Yokina. “Toti copiii care vor studia anul acesta arhitectura vor avea un minim bagaj de cultura generala in aceste domenii, care se va completa foarte bine cu celelalte cunostinte generale dobandite la scoala”, a adaugat Arh. Corina Croitoru.

De-a Arhitectura este o asociatie creata de sase arhitecte din Romania, care isi propune dezvoltarea si promovarea educatiei de arhitectura si mediu construit in vederea cunoasterii valorilor arhitecturii, design-ului si urbanismului. Cursul De-a Arhitectura a pornit de la 7 scoli si 220 de copii si a ajuns in 2014 la 2500 de copii, 100 de clase din scoli de stat si la 120 de arhitecti voluntari.

Foto si info: De-a Arhitectura

PUBLISHED ON 30.10.2014

more in Mood Board