HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Case Ciripite. De-a Arhitectura
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

Case Ciripite. De-a Arhitectura

12 arhitecti si designeri romani au transformat casele pentru pasari in piese de design unicat, ce au fost prezentate la Galeria Galateca din Bucuresti. Cu forme minimaliste, futuriste sau inspirate din arhitectura si artele traditionale, lucrarile lor respecta toate criteriile pentru a fi, nu doar impresionante vizual, ci si functionale. Daca nu ai reusit sa le vezi la expozitia Case Ciripite din acest weekend, vei avea ocazia sa le descoperi la Gradina Botanica, unde urmeaza sa fie mutate.

Suspendata de tavan, casa din plexiglas construita de Mario Kuibus mi-a amintit de pasarile din hartie impaturita, personaje in jocurile copilariei. Mi-au atras atentia si lucrarile lui Corvin Cristian, miniaturi simplificate ale caselor dobrogene si sibiene. Intitulata Oul, casa lui Bogdan Babici arata ca o nuca mare de cocos, iar cuibul din 11 elemente construit de Eliza Yokina pare un puzzle cu piese din lemn supradimensionate.

Nu de putine ori, lucrarile reinterpreteaza intr-o maniera inedita elemente din universul copilariei. Lucru deloc intamplator, avand in vedere faptul ca proiectul este dedicat in intregime celor mici. Acesta este parte din campania Case Ciripite, initiatiata de Asociatia De-a Arhitectura cu scopul de a strange fondurile necesare pentru implementarea cursurilor optionale de arhitectura in anul scolar 2014-15. Scopul ei a fost atins. In urma unei licitatii, casele ciripite au fost achizitionate, asigurand suma necesara pentru ca planul sa devina realitate.

“Cursul de arhitectura se va preda in clasele primare III-IV datorita expozitiei Case Ciripite, un eveniment ce a adus laolalta inspiratia, creatia, arhitectura, natura si educatia. Este uimitor ce au reusit sa faca toti arhitectii si designerii romani implicati in acest proiect si suntem bucurosi ca aceste casute vor putea fi admirate de toti vizitatorii Gradinii Botanice”, a declarat Arh. Eliza Yokina. “Toti copiii care vor studia anul acesta arhitectura vor avea un minim bagaj de cultura generala in aceste domenii, care se va completa foarte bine cu celelalte cunostinte generale dobandite la scoala”, a adaugat Arh. Corina Croitoru.

De-a Arhitectura este o asociatie creata de sase arhitecte din Romania, care isi propune dezvoltarea si promovarea educatiei de arhitectura si mediu construit in vederea cunoasterii valorilor arhitecturii, design-ului si urbanismului. Cursul De-a Arhitectura a pornit de la 7 scoli si 220 de copii si a ajuns in 2014 la 2500 de copii, 100 de clase din scoli de stat si la 120 de arhitecti voluntari.

Foto si info: De-a Arhitectura

PUBLISHED ON 30.10.2014

more in Mood Board