INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Carturesti Pop-Up Store in Oradea

Carturesti Pop-Up Store in Oradea

In urma cu o luna, doi tineri din Oradea au postat pe pagina de facebook Carturesti propunerea de a deschide o librarie si la ei in oras prin intermediul unei poezii naive. Invitatia in sine nu a fost o premiera, insa forma ei a fost cea care a impresionat si a conturat o idee inedita. Daca o librarie Carturesti in adevaratul sens al cuvantului nu este inca posibila, reprezentatii Carturesti vor deschide aici un fel de librarie efemera: primul lor pop-up store.

Carturesti Pop-Up Store va fi deschis pe 29 noiembrie, intre orele 11:00 si 21:00, in piata Regele Ferdinand la numarul 2. La 12:00, va avea loc o conferinta de presa, dupa care ziua continua cu carti, ceai, muzica si dichis, iar de la 18:00, dj DuBase va da muzica mai tare pentru ca experienta sa fie completa.

Hei, va contactam din celalalt capat al tarii
Noi, oradenii, speram ca nu ne-ati dat uitarii,
Cafenele, pub-uri, avem aproape tot ce-ti doresti
Ne mai lipseste… un Carturesti!
Ce ati zice, daca voi…

Ati investi, poate, si in noi?

“Mesajul e cu atat mai puternic cu cat vine intr-o perioada in care educatia si cultura inregistreaza regrese continue, in care tot mai multe librarii, cinematografe sau sali de spectacole isi inchid portile. In acest context, faptul ca niste oameni, nu putini, isi doresc deschiderea unei librarii e extrem de imbucurator. Iar faptul ca ne vor pe noi ne bucura si ne face sa simtim ca toata stradania din acesti 12 ani a meritat.

Librariile Carturesti nu sunt doar magazine, ci si ancore ale unei misiuni mai importante decat vanzarea de carte – aceea de a gazdui o stare de spirit si de a promova lectura ca parte importanta a modului nostru de viata. Costurile lor de amenajare sunt tocmai de aceea semnificative. La acestea se adauga costurile logistice, cele de achizitie, personalul si tot ce mai înseamna functionarea unei librarii. Putem sa ne asumam prezenta acolo unde suntem ceruti doar in masura in care reusim sa acoperim toate aceste cheltuieli. In acest sens orice ajutor venit din partea partenerilor traditionali sau a altor persoane si institutii dispuse sa sustina domeniul cultural este binevenit. Noi credem ca este important de unde isi cumpara oamenii cartile, iar cei care ne aleg pe noi nu sustin doar o librarie, ci intreaga piata de carte”, declara reprezentatii Carturesti.

Imagine: Ghica Popa

PUBLISHED ON 28.11.2012

more in Newsroom