HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Carturesti Pop-Up Store in Oradea

Carturesti Pop-Up Store in Oradea

In urma cu o luna, doi tineri din Oradea au postat pe pagina de facebook Carturesti propunerea de a deschide o librarie si la ei in oras prin intermediul unei poezii naive. Invitatia in sine nu a fost o premiera, insa forma ei a fost cea care a impresionat si a conturat o idee inedita. Daca o librarie Carturesti in adevaratul sens al cuvantului nu este inca posibila, reprezentatii Carturesti vor deschide aici un fel de librarie efemera: primul lor pop-up store.

Carturesti Pop-Up Store va fi deschis pe 29 noiembrie, intre orele 11:00 si 21:00, in piata Regele Ferdinand la numarul 2. La 12:00, va avea loc o conferinta de presa, dupa care ziua continua cu carti, ceai, muzica si dichis, iar de la 18:00, dj DuBase va da muzica mai tare pentru ca experienta sa fie completa.

Hei, va contactam din celalalt capat al tarii
Noi, oradenii, speram ca nu ne-ati dat uitarii,
Cafenele, pub-uri, avem aproape tot ce-ti doresti
Ne mai lipseste… un Carturesti!
Ce ati zice, daca voi…

Ati investi, poate, si in noi?

“Mesajul e cu atat mai puternic cu cat vine intr-o perioada in care educatia si cultura inregistreaza regrese continue, in care tot mai multe librarii, cinematografe sau sali de spectacole isi inchid portile. In acest context, faptul ca niste oameni, nu putini, isi doresc deschiderea unei librarii e extrem de imbucurator. Iar faptul ca ne vor pe noi ne bucura si ne face sa simtim ca toata stradania din acesti 12 ani a meritat.

Librariile Carturesti nu sunt doar magazine, ci si ancore ale unei misiuni mai importante decat vanzarea de carte – aceea de a gazdui o stare de spirit si de a promova lectura ca parte importanta a modului nostru de viata. Costurile lor de amenajare sunt tocmai de aceea semnificative. La acestea se adauga costurile logistice, cele de achizitie, personalul si tot ce mai ├«nseamna functionarea unei librarii. Putem sa ne asumam prezenta acolo unde suntem ceruti doar in masura in care reusim sa acoperim toate aceste cheltuieli. In acest sens orice ajutor venit din partea partenerilor traditionali sau a altor persoane si institutii dispuse sa sustina domeniul cultural este binevenit. Noi credem ca este important de unde isi cumpara oamenii cartile, iar cei care ne aleg pe noi nu sustin doar o librarie, ci intreaga piata de carte”, declara reprezentatii Carturesti.

Imagine: Ghica Popa

PUBLISHED ON 28.11.2012

more in Newsroom