HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Carturesti Carusel

Carturesti Carusel

Carturesti Carusel iti sugereaza experienta pe care urmeaza sa o traiesti ca vizitator inca dinainte de a-i trece pragul. Situata intr-o cladire monument de pe strada Lipscani 55, noua librarie-concept iti propune o calatorie circulara intr-un spatiu luminos, impartit pe sase etaje. Pe langa cele 10.000 de carti, concept-store-ul gazduieste albume de muzica, filme, obiecte de design romanesc si strain, o galerie de arta si un bistro cochet, amplasat la ultimul nivel.

Arhitectura in stil francez, cu coloane inalte, asemanatoare celor din Galeriile Lafayette, isi pastreaza si astazi farmecul. De altfel, arhitectura cladirii construite in 1860 a dictat conceptul de amenajare al noului loc supranumit Caruselul Luminilor. Istoria imobilului este strans legata de povestea familiei de Chrissoveloni. Cladirea a intrat in posesia membrilor ei la inceputul secolului XX cand a gazduit primul sediu din Bucuresti al bancii Chrissoveloni. In perioada comunista insa, imobilul a fost nationalizat si transformat in magazinul Familia. Jean Chrissoveloni, stranepotul primului proprietar Chrissoveloni, a revendicat cladirea in 1991. Dupa retrocedare, aceasta a fost consolidata si reabilitata, iar de ieri si-a redeschis portile catre oameni ca unul dintre cele mai frumoase spatii dedicate cartii.

Materialul video realizat de echipa DeDesign.Tv surprinde atmosfera spectaculoasa a acestui spatiu si totodata entuziasmul cu care este primit de locuitorii Capitalei.

Foto: Ioana, arhiva personala

PUBLISHED ON 13.02.2015

more in Mood Board