INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Carturesti Carusel

Carturesti Carusel

Carturesti Carusel iti sugereaza experienta pe care urmeaza sa o traiesti ca vizitator inca dinainte de a-i trece pragul. Situata intr-o cladire monument de pe strada Lipscani 55, noua librarie-concept iti propune o calatorie circulara intr-un spatiu luminos, impartit pe sase etaje. Pe langa cele 10.000 de carti, concept-store-ul gazduieste albume de muzica, filme, obiecte de design romanesc si strain, o galerie de arta si un bistro cochet, amplasat la ultimul nivel.

Arhitectura in stil francez, cu coloane inalte, asemanatoare celor din Galeriile Lafayette, isi pastreaza si astazi farmecul. De altfel, arhitectura cladirii construite in 1860 a dictat conceptul de amenajare al noului loc supranumit Caruselul Luminilor. Istoria imobilului este strans legata de povestea familiei de Chrissoveloni. Cladirea a intrat in posesia membrilor ei la inceputul secolului XX cand a gazduit primul sediu din Bucuresti al bancii Chrissoveloni. In perioada comunista insa, imobilul a fost nationalizat si transformat in magazinul Familia. Jean Chrissoveloni, stranepotul primului proprietar Chrissoveloni, a revendicat cladirea in 1991. Dupa retrocedare, aceasta a fost consolidata si reabilitata, iar de ieri si-a redeschis portile catre oameni ca unul dintre cele mai frumoase spatii dedicate cartii.

Materialul video realizat de echipa DeDesign.Tv surprinde atmosfera spectaculoasa a acestui spatiu si totodata entuziasmul cu care este primit de locuitorii Capitalei.

Foto: Ioana, arhiva personala

PUBLISHED ON 13.02.2015

more in Mood Board