INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Cartea care face filmul @ Deschiderea Carturesti din Baneasa Shopping City

Cartea care face filmul @ Deschiderea Carturesti din Baneasa Shopping City

Carturesti celebreaza deschiderea librariei din Baneasa Shopping City, joi, 19 septembrie de la ora: 19:00. Vecinatatea noului spatiu de cinematograful Grand Cinema Digiplex a inspirat tema evenimentului: Cartea care face filmul. Cititorii si cinefilii sunt invitati la o dezbatere, pornind de la titlul 'Sunt o baba comunista', alaturi de scriitorul Dan Lungu, regizorul Stere Gulea si de 'vocea filmelor', Irina Margareta Nistor.

Dezbaterea va avea loc in cafeneaua Eye Fi, etajul 1, langa librarie.

Despre noua librarie
:

Extinderea Carturesti in zona de nord este un raspuns la numeroasele solicitari venite din partea clientilor si este insotita de provocarea stabilirii unui reper cultural intr-un teritoriu privilegiat pe harta consumului din capitala.

Pentru deschiderea librariei, s-a colaborat cu biroul de arhitectura Square One, care a realizat si conceptul altor spatii Carturesti din Bucuresti, Constanta si Iasi. Amenajarea noii librarii imbina designul experimental cu sentimentul de familiaritate dat de brandul Carturesti. Pentru peretii imbracati in rafturi ondulate, cu o dinamica nu doar spectaculoasa, ci si functionala, arhitectii au fost inspirati de nostalgia calatoriilor in burduful autobuzelor, in timp ce sistemul fluid de iluminat si covorul creat special amintesc de liniile sinuoase ale scrisului de mana si de petele de cerneala din caietele scolarilor.

Rafturile noii librarii cuprind peste 31.000 de titluri de carte, muzica si film, dar si o selectie de ceaiuri, accesorii, papetarie si decoratiuni. Un loc deosebit este acordat designului romanesc, reprezentat prin proiectul ROD (Romanian Design) care aduce la raft produse inovatoare in serie limitata: decoratiuni interioare, accesorii si obiecte vestimentare, obiect utilitar, fotografie, grafica si jucarii.

Alte doua spati Carturesti urmeaza sa fie deschise pana la sfarsitul lunii octombrie, ridicand numarul lor la un total de 16, in nu mai putin de 9 orase: Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj, Brasov, Constanta, Arad, Suceava, Ploiesti.

Carturesti este o librarie-concept, dedicata unei noi experiente de cumparare si promovare a cartii si a produselor culturale.

Foto si info: Carturesti

PUBLISHED ON 18.09.2013

more in Newsroom