INSPIRATIE

Mici trucuri de mare efect,...

Nu am urmat inca, de la un cap la altul, metoda…

INTERVIU

RAQUETTE x ALEXANDRA CASPRUF Jewelry....

La inceputul primaverii, unul dintre mesajele din inbox-ul meu venea cu…

ARTA & DESIGN

O micro-gradina intr-o lampa de...

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si…

INSPIRATIE

Machiaje pentru primavara-vara ’19. Ce...

In universul machiajului, trecerile de la un an la altul nu…

INSPIRATIE

Denimul prespalat & tie-dye, din...

De fiecare data cand scriu despre denim, imi vin in minte…

INSPIRATIE

Cromatica sezonului primavara-vara 2019

Pentru sezonul primavara-vara 2019, designerii par sa-si fi impartit roata culorilor,…

ARTA & DESIGN

10 conturi cu arta textila...

Oricat de mare ar fi aglomeratia in feed-ul meu de Instagram,…

Inspiratie

Decoratiuni de Pasti. Idei usor de recreat acasa.

Cand eram copil, cadourile pentru cei dragi erau adesea facute de mine, la scoala sau acasa. La fel se intampla si cu unele decoratiuni pentru Sarbatori. Am lipit martisoare, iepurasi si ghirlande lungi din hartie. Am desenat felicitari peste felicitari, din care nu lipseau florile si inimile. Am cusut semne de carte pe etamina. Am crosetat si am tricotat fara sa termin neaparat ce am inceput. Indiferent de rezultatele acestor mici experimente, entuziasmul era de fiecare data la cote ridicate. Demersul de a cauta idei pentru acest articol a functionat ca madlena lui Proust. Mi-am amintit acel entuziasm si am realizat ca, indiferent de anii care ma despart de copilarie, e un sentiment care ma incearca si astazi cand lucrez ceva cu propriile maini. Nu ma refer la a scrie la tastatura, ci la a realiza obiecte palpabile, mici, simple, imperfecte. E drept ca am inlocuit cadourile facute de mine cu cele cumparate, iar situatia nu e foarte diferita nici la capitolul decoratiuni. Din cand in cand, fac insa loc pentru proiecte decorative DIY, iar Sarbatorile devin cele mai bune ocazii pentru asta. Am adunat cateva idei potrivite de Pasti si sper sa gasesti printre ele ceva care te inspira. Sarbatori fericite! ... Un cadou simbolic daca mergi in vizita Sarbatorile sunt despre a p...

Inapoi Inainte
Cartea care face filmul @ Deschiderea Carturesti din Baneasa Shopping City

Cartea care face filmul @ Deschiderea Carturesti din Baneasa Shopping City

Carturesti celebreaza deschiderea librariei din Baneasa Shopping City, joi, 19 septembrie de la ora: 19:00. Vecinatatea noului spatiu de cinematograful Grand Cinema Digiplex a inspirat tema evenimentului: Cartea care face filmul. Cititorii si cinefilii sunt invitati la o dezbatere, pornind de la titlul 'Sunt o baba comunista', alaturi de scriitorul Dan Lungu, regizorul Stere Gulea si de 'vocea filmelor', Irina Margareta Nistor.

Dezbaterea va avea loc in cafeneaua Eye Fi, etajul 1, langa librarie.

Despre noua librarie
:

Extinderea Carturesti in zona de nord este un raspuns la numeroasele solicitari venite din partea clientilor si este insotita de provocarea stabilirii unui reper cultural intr-un teritoriu privilegiat pe harta consumului din capitala.

Pentru deschiderea librariei, s-a colaborat cu biroul de arhitectura Square One, care a realizat si conceptul altor spatii Carturesti din Bucuresti, Constanta si Iasi. Amenajarea noii librarii imbina designul experimental cu sentimentul de familiaritate dat de brandul Carturesti. Pentru peretii imbracati in rafturi ondulate, cu o dinamica nu doar spectaculoasa, ci si functionala, arhitectii au fost inspirati de nostalgia calatoriilor in burduful autobuzelor, in timp ce sistemul fluid de iluminat si covorul creat special amintesc de liniile sinuoase ale scrisului de mana si de petele de cerneala din caietele scolarilor.

Rafturile noii librarii cuprind peste 31.000 de titluri de carte, muzica si film, dar si o selectie de ceaiuri, accesorii, papetarie si decoratiuni. Un loc deosebit este acordat designului romanesc, reprezentat prin proiectul ROD (Romanian Design) care aduce la raft produse inovatoare in serie limitata: decoratiuni interioare, accesorii si obiecte vestimentare, obiect utilitar, fotografie, grafica si jucarii.

Alte doua spati Carturesti urmeaza sa fie deschise pana la sfarsitul lunii octombrie, ridicand numarul lor la un total de 16, in nu mai putin de 9 orase: Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj, Brasov, Constanta, Arad, Suceava, Ploiesti.

Carturesti este o librarie-concept, dedicata unei noi experiente de cumparare si promovare a cartii si a produselor culturale.

Foto si info: Carturesti

more in Newsroom