HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Cartea care face filmul @ Deschiderea Carturesti din Baneasa Shopping City

Cartea care face filmul @ Deschiderea Carturesti din Baneasa Shopping City

Carturesti celebreaza deschiderea librariei din Baneasa Shopping City, joi, 19 septembrie de la ora: 19:00. Vecinatatea noului spatiu de cinematograful Grand Cinema Digiplex a inspirat tema evenimentului: Cartea care face filmul. Cititorii si cinefilii sunt invitati la o dezbatere, pornind de la titlul 'Sunt o baba comunista', alaturi de scriitorul Dan Lungu, regizorul Stere Gulea si de 'vocea filmelor', Irina Margareta Nistor.

Dezbaterea va avea loc in cafeneaua Eye Fi, etajul 1, langa librarie.

Despre noua librarie
:

Extinderea Carturesti in zona de nord este un raspuns la numeroasele solicitari venite din partea clientilor si este insotita de provocarea stabilirii unui reper cultural intr-un teritoriu privilegiat pe harta consumului din capitala.

Pentru deschiderea librariei, s-a colaborat cu biroul de arhitectura Square One, care a realizat si conceptul altor spatii Carturesti din Bucuresti, Constanta si Iasi. Amenajarea noii librarii imbina designul experimental cu sentimentul de familiaritate dat de brandul Carturesti. Pentru peretii imbracati in rafturi ondulate, cu o dinamica nu doar spectaculoasa, ci si functionala, arhitectii au fost inspirati de nostalgia calatoriilor in burduful autobuzelor, in timp ce sistemul fluid de iluminat si covorul creat special amintesc de liniile sinuoase ale scrisului de mana si de petele de cerneala din caietele scolarilor.

Rafturile noii librarii cuprind peste 31.000 de titluri de carte, muzica si film, dar si o selectie de ceaiuri, accesorii, papetarie si decoratiuni. Un loc deosebit este acordat designului romanesc, reprezentat prin proiectul ROD (Romanian Design) care aduce la raft produse inovatoare in serie limitata: decoratiuni interioare, accesorii si obiecte vestimentare, obiect utilitar, fotografie, grafica si jucarii.

Alte doua spati Carturesti urmeaza sa fie deschise pana la sfarsitul lunii octombrie, ridicand numarul lor la un total de 16, in nu mai putin de 9 orase: Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj, Brasov, Constanta, Arad, Suceava, Ploiesti.

Carturesti este o librarie-concept, dedicata unei noi experiente de cumparare si promovare a cartii si a produselor culturale.

Foto si info: Carturesti

PUBLISHED ON 18.09.2013

more in Newsroom