EDITOR'S CHOICE

Rochia midi pentru zile lungi...

Hainele confortabile imi definesc stilul inca dinainte de-a sti ca am…

ARTA & DESIGN

Roos Kalff aduce la lumina...

Roos Kalff realizeaza corpuri de iluminat si obiecte decorative din farfurioare,…

INSPIRATIE

Tinute couture in alb &...

Saptamana Modei Haute Couture de la Paris, dedicata colectiilor pentru sezonul…

INSPIRATIE

Effortless chic. Codul vestimentar al...

Daca vara ar avea un cod vestimentar, expresia effortless chic i…

AMINTIRI

Cum ne amintim azi tinuta...

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei…

WE LIKE

Povestiri pe masura timpului tau...

Short Edition este o platforma de povestiri, dar si de poezii…

INSPIRATIE

Coafuri si machiaje. Inspiratie pentru...

Sunt anumite coafuri si/sau machiaje cu care ne simtim confortabil si…

Inspiratie

5 trenduri in coafura pentru primavara-vara 2019

Ce coafuri se poarta in sezonul primavara-vara 2019? Daca ti-ai pus aceasta intrebare, aici vei gasi o parte din raspuns. Am rasfoit imaginile de la evenimentele Saptamana Modei, dedicate acestui sezon, cu atentia concentrata pe coafurile purtate de topmodele. Dintre toate propunerile vazute, am ales cinci trenduri care m-au inspirat. Sunt un mix de elemente cu care m-am obisnuit sa ma intalnesc sezon dupa sezon, detalii retro reinterpretate si alegeri indraznete. ... BRETONUL SCURT Chiar daca mi-am lasat bretonul sa creasca de ceva timp, el ramane un element pe stilul meu. Din acest motiv, nu m-a surprins ca am rezonat cu coafurile purtate de cele mai multe dintre topmodelele care au defilat pe podiumul Miu Miu. Bretonul lor scurt reprezinta o alegere catalogata adesea drept una indrazneata. Este si una usor de remarcat si, zic eu, de tinut minte. Am intalnit acest stil de breton si la prezentarea Dries Van Noten, dar nu numai. Dries Van Noten | Sursa foto: Hepta.ro Fendi | Sursa foto: Hepta.ro Miu Miu | Sursa foto: Hepta.ro Miu Miu | Sursa foto: Hepta.ro ... COAFURILE CU VOLUM Coafurile cu mult volum, de la prezentarea Marc Jacobs, mi-au captat atentia, pe de-o parte, datorita aerului lor retro si, pe de alta parte, datorita nuantelor pastelate de roz si albas...

Inapoi Inainte
Carte: Inima arsa  de J.M.G. Le Clezio

Carte: Inima arsa de J.M.G. Le Clezio

In 'Inima arsa', Jean-Marie Gustave Le Clezio exploreaza intr-o maniera inedita vulnerabilitatea oamenilor in fata destinului intotdeauna capricios. Viata nu iarta pe nimeni, indiferent de varsta, statut social sau coltul de lume in care ii intalneste. Volumul reuneste sapte proze scurte unite de acelasi fir rosu: arsura. Aceasta este exprimata de fiecare data intr-o ipostaza diferita, de la arsura lasata de o tigara pe piele si pana la caldura emanata de arsita verii.

„Jean-Marie Gustave Le Clezio este un autor al noilor frontiere, al aventurilor poetice si al extazului senzual, un explorator al umanitatii dinauntrul si din afara civilizatiei dominante.” (Motivatia Academiei Suedeze)

Laureat al Premiului Nobel pentru Literatura in 2008, J.M.G. Le Clezio a semnat pana in prezent peste 40 de lucrari: romane, povestiri, nuvele si eseuri. Romanul sau de debut „Procesul-verbal”, lansat in 1963, pe cand Le Clezio avea doar 23 de ani, a fost recompensat cu Premiul Renaudot. A studiat la Bristol University, University of London si Institut d’Etudes Litteraires din Nisa. A lucrat mai tarziu ca profesor la o universitate budista in Thailanda, la University of Mexico, la Boston University, la University of Texas, Austin, si la University of New Mexico, Albuquerque. Din 1969 pana in 1973, Le Clezio a trait in Embera in Panama, experienta care i-a schimbat viziunea asupra vietii. Apoi, si-a impartit existenţa intre Mauritius, SUA si Franta. A calatorit si in Nigeria si in Japonia si a publicat traduceri ale textelor sacre mayase. In prezent, traieste in Mexic si Franta.

Inima arsa de J.M.G. Le Clezio  – Traducere din limba franceza si note de Madalin Rosioru

Foto si info: Editura Art

PUBLISHED ON 16.01.2013

more in Newsroom