AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Carte: Inima arsa  de J.M.G. Le Clezio

Carte: Inima arsa de J.M.G. Le Clezio

In 'Inima arsa', Jean-Marie Gustave Le Clezio exploreaza intr-o maniera inedita vulnerabilitatea oamenilor in fata destinului intotdeauna capricios. Viata nu iarta pe nimeni, indiferent de varsta, statut social sau coltul de lume in care ii intalneste. Volumul reuneste sapte proze scurte unite de acelasi fir rosu: arsura. Aceasta este exprimata de fiecare data intr-o ipostaza diferita, de la arsura lasata de o tigara pe piele si pana la caldura emanata de arsita verii.

„Jean-Marie Gustave Le Clezio este un autor al noilor frontiere, al aventurilor poetice si al extazului senzual, un explorator al umanitatii dinauntrul si din afara civilizatiei dominante.” (Motivatia Academiei Suedeze)

Laureat al Premiului Nobel pentru Literatura in 2008, J.M.G. Le Clezio a semnat pana in prezent peste 40 de lucrari: romane, povestiri, nuvele si eseuri. Romanul sau de debut „Procesul-verbal”, lansat in 1963, pe cand Le Clezio avea doar 23 de ani, a fost recompensat cu Premiul Renaudot. A studiat la Bristol University, University of London si Institut d’Etudes Litteraires din Nisa. A lucrat mai tarziu ca profesor la o universitate budista in Thailanda, la University of Mexico, la Boston University, la University of Texas, Austin, si la University of New Mexico, Albuquerque. Din 1969 pana in 1973, Le Clezio a trait in Embera in Panama, experienta care i-a schimbat viziunea asupra vietii. Apoi, si-a impartit existenţa intre Mauritius, SUA si Franta. A calatorit si in Nigeria si in Japonia si a publicat traduceri ale textelor sacre mayase. In prezent, traieste in Mexic si Franta.

Inima arsa de J.M.G. Le Clezio  – Traducere din limba franceza si note de Madalin Rosioru

Foto si info: Editura Art

PUBLISHED ON 16.01.2013

more in Newsroom