INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Carte: Inima arsa  de J.M.G. Le Clezio

Carte: Inima arsa de J.M.G. Le Clezio

In 'Inima arsa', Jean-Marie Gustave Le Clezio exploreaza intr-o maniera inedita vulnerabilitatea oamenilor in fata destinului intotdeauna capricios. Viata nu iarta pe nimeni, indiferent de varsta, statut social sau coltul de lume in care ii intalneste. Volumul reuneste sapte proze scurte unite de acelasi fir rosu: arsura. Aceasta este exprimata de fiecare data intr-o ipostaza diferita, de la arsura lasata de o tigara pe piele si pana la caldura emanata de arsita verii.

„Jean-Marie Gustave Le Clezio este un autor al noilor frontiere, al aventurilor poetice si al extazului senzual, un explorator al umanitatii dinauntrul si din afara civilizatiei dominante.” (Motivatia Academiei Suedeze)

Laureat al Premiului Nobel pentru Literatura in 2008, J.M.G. Le Clezio a semnat pana in prezent peste 40 de lucrari: romane, povestiri, nuvele si eseuri. Romanul sau de debut „Procesul-verbal”, lansat in 1963, pe cand Le Clezio avea doar 23 de ani, a fost recompensat cu Premiul Renaudot. A studiat la Bristol University, University of London si Institut d’Etudes Litteraires din Nisa. A lucrat mai tarziu ca profesor la o universitate budista in Thailanda, la University of Mexico, la Boston University, la University of Texas, Austin, si la University of New Mexico, Albuquerque. Din 1969 pana in 1973, Le Clezio a trait in Embera in Panama, experienta care i-a schimbat viziunea asupra vietii. Apoi, si-a impartit existenţa intre Mauritius, SUA si Franta. A calatorit si in Nigeria si in Japonia si a publicat traduceri ale textelor sacre mayase. In prezent, traieste in Mexic si Franta.

Inima arsa de J.M.G. Le Clezio  – Traducere din limba franceza si note de Madalin Rosioru

Foto si info: Editura Art

PUBLISHED ON 16.01.2013

more in Newsroom