INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Carte: Inima arsa  de J.M.G. Le Clezio

Carte: Inima arsa de J.M.G. Le Clezio

In 'Inima arsa', Jean-Marie Gustave Le Clezio exploreaza intr-o maniera inedita vulnerabilitatea oamenilor in fata destinului intotdeauna capricios. Viata nu iarta pe nimeni, indiferent de varsta, statut social sau coltul de lume in care ii intalneste. Volumul reuneste sapte proze scurte unite de acelasi fir rosu: arsura. Aceasta este exprimata de fiecare data intr-o ipostaza diferita, de la arsura lasata de o tigara pe piele si pana la caldura emanata de arsita verii.

„Jean-Marie Gustave Le Clezio este un autor al noilor frontiere, al aventurilor poetice si al extazului senzual, un explorator al umanitatii dinauntrul si din afara civilizatiei dominante.” (Motivatia Academiei Suedeze)

Laureat al Premiului Nobel pentru Literatura in 2008, J.M.G. Le Clezio a semnat pana in prezent peste 40 de lucrari: romane, povestiri, nuvele si eseuri. Romanul sau de debut „Procesul-verbal”, lansat in 1963, pe cand Le Clezio avea doar 23 de ani, a fost recompensat cu Premiul Renaudot. A studiat la Bristol University, University of London si Institut d’Etudes Litteraires din Nisa. A lucrat mai tarziu ca profesor la o universitate budista in Thailanda, la University of Mexico, la Boston University, la University of Texas, Austin, si la University of New Mexico, Albuquerque. Din 1969 pana in 1973, Le Clezio a trait in Embera in Panama, experienta care i-a schimbat viziunea asupra vietii. Apoi, si-a impartit existenţa intre Mauritius, SUA si Franta. A calatorit si in Nigeria si in Japonia si a publicat traduceri ale textelor sacre mayase. In prezent, traieste in Mexic si Franta.

Inima arsa de J.M.G. Le Clezio  – Traducere din limba franceza si note de Madalin Rosioru

Foto si info: Editura Art

PUBLISHED ON 16.01.2013

more in Newsroom