WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Care sunt filmele din competitia Pelicula 4 si cand ruleaza ele

Care sunt filmele din competitia Pelicula 4 si cand ruleaza ele

Benzinho (regia: Gustavo Pizzi, Brazilia – Uruguay), Cancion sin nombre (regia: Melina Leon, Peru), La camarista (regia: Lila Aviles, Mexic), Rojo (regia: Benjamin Naishtat, Argentina), Tarde para morir joven (regia: Dominga Sotomayor, Chile) sunt cele 5 titluri aflate in competitia oficiala pentru cel mai bun film din cadrul Festivalului Pelicula. Cea de-a patra editie a evenimentului care celebreaza cinematografia si cultura ibero-americana se desfasoara la Bucuresti, intre 11 si 15 septembrie 2019.

Juriul competitiei din acest an este format din Sylvie Debs, specialista in cinematografie braziliana, actorul Bogdan Dumitrache – care a jucat in filme ca Pororoca, Din dragoste, cu cele mai bune intentii sau Pozitia copilului, si Boglarka Nagy, directoarea generala a Confederatiei Internationale de Cinematografe de Arta – CICAE, Berlin.

Daca esti in cautare de noi titluri de adaugat pe lista filmelor #DeVazut, programul Pelicula poate fi locul in care sa gasesti inspiratia necesara pentru prima parte a lui septembrie. Cele cinci filme din competitie sunt un bun inceput.

BENZINHO/LOVELING

Drama, Brazilia – Uruguay, 2018
Regia: Gustavo Pizzi
Cu: Karine Teles, Otavio Muller
Vineri, 13 septembrie, 21:00, la Cinema Elvire Popesco
Duminica, 15 septembrie, 12:00, la Cinema Muzeul Taranului

Povestea filmului se desfasoara la marginea orasului Rio de Janeiro, unde Irene are la dispozitie doar cateva zile pentru a-si invinge temerile provocate de faptul ca baiatul ei cel mare urmeaza sa plece de-acasa.

CANCION SIN NOMBRE

Drama, Peru, 2019
Regia: Melina Leon
Cu: Pamela Mendoza, Tommy Parraga
Sambata, 14 septembrie, 15:00, la Cinema Elvire Popesco
Duminica, 15 septembrie, 18:30, la Cinema Muzeul Taranului

Bazat pe o intamplare reala, filmul prezinta povestea Georgianei, o tanara din Anzi, a carei fiica nou-nascuta a fost rapita dintr-o clinica falsa. In incercarile disperate de a o gasi, ea ajunge la sediul unei publicatii renumite, unde jurnalistul Pedro Campos demareaza o investigatie.

LA CAMARISTA
Drama, Mexic, 2018
Regia: Lila Aviles
Cu: Gabriela Cartol, Teresa Sanchez
Joi, 12 septembrie, 17:00, la Cinema Elvire Popesco
Duminica, 15 septembrie, 20:15, la Cinema Muzeul Taranului

Tanara Eve, protagonista filmului, este camerista intr-un hotel luxos din Mexico City. Pentru a infrunta monotonia zilelor lungi de munca, ea examineaza in tacere lucrurile uitate de clientii hotelului si leaga prietenii care ii alimenteaza un vis recent, acela de a duce o viata mai buna.

ROJO

Thriller, Argentina, 2018
Regia: Benjamin Naishtat
Cu: Claudio Martinez Bel, Mara Bestelli, Alfredo Casto
Sambata, 14 septembrie, 17:00, la Cinema Elvire Popesco
Duminica, 15 septembrie, 16:15, la Cinema Muzeul Taranului

Actiunea este plasata la mijlocul anilor ’70. Un om bizar ajunge intr-un oras linistit de provincie. La un restaurant, acesta il insulta fara motiv pe Claudio, un avocat de renume si, de aici, lucrurile escaladeaza.

TARDE PARA MORIR JOVEN

Drama, Chile, 2018
Regia: Dominga Sotomayor
Cu: Demian Hernandez, Antar Machado, Magdalena Totoro
Joi, 12 septembrie, 21:00, la Cinema Elvire Popesco
Duminica, 15 septembrie, 14:00,
la Cinema Muzeul Taranului 

Un mic grup de familii traieste izolat la poalele Anzilor, departe de excesele spatiilor urbane. Povestea se desfasoara in vara lui 1990, dupa caderea dictaturii din Chile. Sofia si Lucas, 16 ani, si Clara, 10 ani, traiesc primele iubiri si temeri, feriti de pericolele vietii la oras, dar nu si de cele ale naturii.

Ce se intampla la Pelicula 4 in afara competitiei:

Fiecare editie Pelicula isi concentreaza atentia pe o tara anume. Anul acesta, a fost aleasa Brazilia si au fost incluse in program 4 filme braziliene remarcabile, care trateaza subiecte sociale de actualitate. Unul dintre ele, Central do Brasil,  va fi prezentat in deschidere. Filmul are in palmares peste 30 de premii si nominalizari la festivaluri internationale. Printre acestea se regasesc nominalizarile la Oscar pentru Cea mai buna actrita in rol principal (Fernanda Montenegro) si Cel mai bun film strain, precum si Globul de Aur pentru Cel mai bun film strain, castigat in 1999.

Publicul festivalului se va putea bucura si de un show de capoeira realizat de Alemar Capoeira Group, de o degustare de sucuri naturale Rio Juice, de demonstratii de muzica oferite de Gabriela Costa & Alex Man sau de un concert Mara Halunga & Caue de Marinis Project. De asemenea, lumea va putea participa la un atelier culinar cu bunatati braziliene.

Printre proiectiile speciale ale editiei se regasesc Las ninas bien (regia: Alejandra Marquez Abella, Mexic), Winaypacha (regia: Oscar Catacora, Peru) sau La cordillera de los suenos (regia: Patricio Guzman, Chile).

Tango Suomi, o coproductie Argentina-Finlanda, va incheia festivalul in prezenta Gabrielei Aparici, regizoare si producatoare a filmului. Dupa proiectie, va urma o seara de Milonga in Atriumul Institutului Francez, devenita o traditie Pelicula.

Gasesti programul complet pe site-ul festivalului, iar biletele sunt disponibile pe eventbook.ro/program/pelicula.

Sursa info, foto, video: Pelicula

PUBLISHED ON 05.09.2019

more in Newsroom