WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Caravana TIFF 2017, in 15 orase din tara

Caravana TIFF 2017, in 15 orase din tara

Caravana TIFF porneste din nou prin tara, iar prima oprire are loc, pe 16 iulie, la Iasi. Pana in a doua jumatate a lunii septembrie, filme premiate si succese de casa vor fi proiectate pe un ecran urias, amplasat in parcuri, piete publice, amfiteatre si gradini de vara, din 15 orase. Intrarea este libera.

Traseul celei de-a 8-a editii a Caravanei arata asa: Iasi (16 – 17 iulie), Carei (25-26 iulie), Satu Mare (28 – 30 iulie), Arad (4-6 august), Nasaud (4-6 august), Oradea (15-16 august), Brasov (18-20 august), Fagaras (18-20 august), Medias (21-22 august), Galati (23-25 august), Deva (27-29 august), Timisoara (31 august-5 septembrie), Sf. Gheorghe (12-13 septembrie), Ploiesti (19-20 septembrie).

Gloria/ Glory (regia: Kristina Grozeva, Petar Valchanov)

Recompensata la TIFF cu Mentiunea speciala a Juriului, Gloria/ Glory (regia: Kristina Grozeva, Petar Valchanov) este una dintre peliculele proiectate. Aceasta prezinta povestea unui barbat care gaseste milioane de leva pe sinele de tren, le preda statului si acesta il recompenseaza cu un ceas care se strica imediat dupa. Publicul va putea urmari si pelicula Dalida (regia: Lisa Azuelos), o drama biografica bazata pe viata cantaretei, Nebune de fericire/ La pazza gioia (regia: Paolo Virzi), un film prezentat la Cannes, despre prietenia dintre doua femei care se intalnesc intr-o clinica de psihiatrie, dar si multi-premiatul thriller Dumnezeu sa ne ierte/ Que Dios nos perdone (regia: Rodrigo Sorogoyen).


Dumnezeu sa ne ierte/ Que Dios nos perdone (regia: Rodrigo Sorogoyen)

Comedia Complet straini/ Perfetti sconosciuti (regia: Paolo Genovese) face si ea parte din program. Ea spune povestea unui grup de prieteni care decid sa-si lase la iveala secretele ascunse in telefoanele mobile, iar rezultatul este unul neasteptat. Caravana aduce si drama (M)ucenicul (regia: Kirill Serebrennikov), despre  un adolescent din Rusia care-si confrunta apropiatii folosind Biblia ca arma.


(M)ucenicul (regia: Kirill Serebrennikov)

Nu lipsesc din program nici Povestea iubirii (regia: Radu Mihaileanu), pelicula partial filmata in Romania, dar nici Planeta Petrila (regia: Andrei Dascalescu), distinsa cu Premiul Publicului pentru film romanesc la TIFF, filmul Ultimul caldarar, regizat de fotograful Cosmin Bumbut si Elena Stancu si recompensat cu Premiul pentru debut la TIFF, documentarul Varza, cartofi si alti demoni (regia: Serban Georgescu), La drum cu tata (regia: Anca Miruna Lazarescu), Vara s-a sfarsit (regia Radu Potcoava), comediile Afacerea Est (regia: Igor Cobileanski) si Doua lozuri (regia: Paul Negoescu) sau thrillerul Caini (regia Bogdan Mirica).

Povestea iubirii (regia: Radu Mihaileanu)

Pentru programul complet, intra pe  www.tiff.ro, unde acesta va fi actualizat in permanenta. Mai gasesti detalii si pe pagina de Facebook a Caravanei.

Foto si info: TIFF (in imaginea principala este un cadru din filmul Nebune de fericire/ La pazza gioia, in regia lui Paolo Virzi)

PUBLISHED ON 13.07.2017

more in Newsroom