WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte

Caravana TIFF 2016

Caravana Filmelor TIFF aduce unele dintre cele mai apreciate filme din ultimul an in aproximativ 15 orase din tara. Productii premiate la festivaluri si succese de casa din Romania, Ungaria, Franta, Germania, Norvegia, Spania, Marea Britanie, SUA, Canada sau Brazilia, vor fi proiectate, din iulie pana in septembrie, pe un ecran gonflabil imens, amplasat in aer liber. Intrarea la proiectii este libera.

CARAVANA_TIFF_2016

Primul oras de pe harta celei de-a saptea editii a festivalului este Carei.  Intre 19 si 21 iulie, vor rula in Parcul Dendrologic trei filme din selectia Festivalului International de Film Transilvania (TIFF). Calatoria Caravanei va continua, apoi, spre Baia Mare (22 – 26 iulie), Satu Mare (29 – 31 iulie), Arad (1-3 august), Timisoara (4 – 9 august), Alexandria (11-13 august), Oradea (12 – 14 august), Sfantu Gheorghe (16 – 18 august), Fagaras (19 – 21 august), Iasi (30 august – 1 septembrie), Galati (31 august – 1 septembrie), Constanta (2 – 4 septembrie), Targoviste (8 – 11 septembrie). Orasele Brasov, Piatra Neamt, Falticeni si Suceava vor face si ele parte din itinerariu.

Castigator al Oscarului pentru Cel mai bun film strain, Son of Saul in regia lui Laszlo Nemes si cu actorul clujean Levente Molnar in distributie, multi-premiatul Carol, regizat de Todd Haynes si cu actritele Cate Blanchett si Rooney Mara, Room in regia lui Lenny Abrahamson, pentru care actrita Brie Larson a castigat Oscarul si Globul de Aur, Trois souvenirs de ma jeunesse regizat de Arnaud Desplechin, The Wave, Aventurile lui Nelly, Remainder, The Violin Teacher, Rams, Wild Tales sau La isla minima se regasesc printre filmele editiei.

Realizat pentru a semnala si suplini lipsa cinematografelor din tara, proiectul Caravana TIFF ofera spectatorilor, in special celor din orasele fara cinematografe, cele mai noi productii ale cineastilor autohtoni, precum Ilegitim (regia: Adrian Sitaru), Orizont (regia: Marian Crisan), Lumea e a mea (regia: Nicolae Constantin Tanase), Dincolo de calea ferata (regia: Catalin Mitulescu), Bucuresti Nonstop (regia: Dan Chisu), Cinema, mon amour (regia: Alexandru Belc). Distins cu Trofeul Transilvania la TIFF si cu Premiul FIPRESCI la Cannes, filmul Caini, in regia lui Bogdan Mirica, va avea o proiectie la Alexandria.

Afla mai multe detalii despre program si proiectii pe www.tiff.ro sau pe pagina de Facebook a Caravanei TIFF.

Foto si info: TIFF PR

PUBLISHED ON 19.07.2016

more in Newsroom