ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

Caravana TIFF 2016

Caravana Filmelor TIFF aduce unele dintre cele mai apreciate filme din ultimul an in aproximativ 15 orase din tara. Productii premiate la festivaluri si succese de casa din Romania, Ungaria, Franta, Germania, Norvegia, Spania, Marea Britanie, SUA, Canada sau Brazilia, vor fi proiectate, din iulie pana in septembrie, pe un ecran gonflabil imens, amplasat in aer liber. Intrarea la proiectii este libera.

CARAVANA_TIFF_2016

Primul oras de pe harta celei de-a saptea editii a festivalului este Carei.  Intre 19 si 21 iulie, vor rula in Parcul Dendrologic trei filme din selectia Festivalului International de Film Transilvania (TIFF). Calatoria Caravanei va continua, apoi, spre Baia Mare (22 – 26 iulie), Satu Mare (29 – 31 iulie), Arad (1-3 august), Timisoara (4 – 9 august), Alexandria (11-13 august), Oradea (12 – 14 august), Sfantu Gheorghe (16 – 18 august), Fagaras (19 – 21 august), Iasi (30 august – 1 septembrie), Galati (31 august – 1 septembrie), Constanta (2 – 4 septembrie), Targoviste (8 – 11 septembrie). Orasele Brasov, Piatra Neamt, Falticeni si Suceava vor face si ele parte din itinerariu.

Castigator al Oscarului pentru Cel mai bun film strain, Son of Saul in regia lui Laszlo Nemes si cu actorul clujean Levente Molnar in distributie, multi-premiatul Carol, regizat de Todd Haynes si cu actritele Cate Blanchett si Rooney Mara, Room in regia lui Lenny Abrahamson, pentru care actrita Brie Larson a castigat Oscarul si Globul de Aur, Trois souvenirs de ma jeunesse regizat de Arnaud Desplechin, The Wave, Aventurile lui Nelly, Remainder, The Violin Teacher, Rams, Wild Tales sau La isla minima se regasesc printre filmele editiei.

Realizat pentru a semnala si suplini lipsa cinematografelor din tara, proiectul Caravana TIFF ofera spectatorilor, in special celor din orasele fara cinematografe, cele mai noi productii ale cineastilor autohtoni, precum Ilegitim (regia: Adrian Sitaru), Orizont (regia: Marian Crisan), Lumea e a mea (regia: Nicolae Constantin Tanase), Dincolo de calea ferata (regia: Catalin Mitulescu), Bucuresti Nonstop (regia: Dan Chisu), Cinema, mon amour (regia: Alexandru Belc). Distins cu Trofeul Transilvania la TIFF si cu Premiul FIPRESCI la Cannes, filmul Caini, in regia lui Bogdan Mirica, va avea o proiectie la Alexandria.

Afla mai multe detalii despre program si proiectii pe www.tiff.ro sau pe pagina de Facebook a Caravanei TIFF.

Foto si info: TIFF PR

PUBLISHED ON 19.07.2016

more in Newsroom