WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Bijuterii statement pentru toamna-iarna 2019

Bijuterii statement pentru toamna-iarna 2019

Cateodata e mai usor sa descrii ceva prin ceea ce nu e, decat prin ceea ce e. Parca reusesti sa conturezi imaginea adecvata, eliminand o caracteristica nepotrivita in contextul dat. Acesta a fost sentimentul pe care l-am avut cand m-am uitat peste tendintele in materie de bijuterii pentru toamna-iarna 2019-2020.

Ele nu sunt despre minimalism, ba dimpotriva.

Trendurile pentru sezonul rece in care ne aflam pun accentul mai degraba pe piesele cu un design inedit, uneori incarcat, alteori supradimensionat, dar, in ambele cazuri, cu un impact vizual puternic. Alaturarile indraznete de bijuterii sunt o alta directie pe care am observat-o la tinutele topmodelelor care au defilat pe podiumurile de la evenimentele Saptamana Modei.

Din tabloul conturat de tendinte, am ales mai multe stiluri. Apoi, le-am asezat sub umbrela unor expresii care, cred eu, se asorteaza cu conceptele lor creative.

LARGER THAN LIFE

Bijuteriile supradimensionate au dominat podiumul. Am vazut cercei extrem de lungi sau cu cercuri mari, incarcate de elemente decorative, cercei ce amintesc de candelabrele din cristal, cercei cu multe strasuri, cercei asimetrici. In ciuda enumerarii mele, aceasta tendinta nu se limiteaza la un singur tip de bijuterie.

Pentru a evidentia acest lucru, amintesc unul dintre elementele recurente ale sezonului: clasicul lant cu zale. In varianta lui supradimensionata, el a servit ca sursa de inspiratie pentru mai multi designeri. La Balmain, a fost transformat in bentite. La Alexander McQueen, Emporio Armani, Marni sau Bottega Veneta, in coliere lungi sau la baza gatului.

Alberta Ferretti
Prabal Gurung
Altuzarra
Givenchy
Versace
Tory Burch
Emporio Armani
Balmain
Alexander McQueen

MORE IS MORE

Multi cercei care accesorizeaza tot pavilionul urechii, coliere si bratari suprapuse, inele purtate pe mai multe degete, mai multe accesorii de efect, purtate deodata… Cel putin in ceea ce priveste bijuteriile pentru acest sezon, celebra expresie “less is more” a fost detronata de opulenta “more is more”.

Chanel
Emporio Armani
Ulla Johnson
Oscar de la Renta

CLOSER

Unele piese de bijuterie stau asezate pe haine – brosele, de exemplu. Altele intra in contact direct cu pielea. Cerceii sunt prinsi de lobul urechii, inelele imbratiseaza cu totul degetele, iar colierele – gatul. Bijuteriile exploreaza mai multe grade de apropiere cu persoana care le poarta.

Des intalnitele coliere la baza gatului si cele tip choker m-au condus initial spre aceasta idee. Foarte rapid, insa, bijuteriile de la Lanvin au dus sentimentul de apropiere la cu totul alt nivel. Acestea urmaresc indeaproape anatomia urechilor sau a degetelor.

Mugler
Ann Demeulemeester
Lanvin

NO BOUNDARIES

Designul presupune un exercitiu de a iesi din tipare deja stabilite. Nu e neaparata nevoie de o multime de pasi in afara lor pentru a crea ceva inedit. Cateodata, un detaliu poate oferi o perspectiva noua asupra unui produs. Printre obiectele care au completat tinutele vestimentare ale topmodelelor, am remarcat cateva piese prin intermediul carora designerii au dus cateva accesorii clasice mai aproape de taramul bijuteriei.

Bandanele de la Chanel nu mai sunt niste simple bandane. Modul in care acestea sunt accesorizate le transforma mai degraba in coliere neconventionale. Apoi, gentile mini de la Emporio Armani sau Brandon Maxwell ma poarta cu gandul tot in zona bijuteriei. Functionalitatea lor este redusa, dar efectul lor estetic nu.

Chanel
Emporio Armani
Brandon Maxwell

Sursa foto: Hepta.ro / Imagine principala din show-ul Alexander McQueen

PUBLISHED ON 13.11.2019

more in Fashion Etc