WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Beach waves. Bucle lejere & rebele

Beach waves. Bucle lejere & rebele

In ultimii ani, una dintre coafurile preferate de pe covorul rosu era cea cu bucle lejere, dar ordonate, purtate cu eleganta pe un umar. Acum, o noua coafura urca in topul favoritelor. Tot cu bucle, insa de aceasta data mai relaxate, mai rebele. Ea confera unul dintre acele lookuri chic ce par a fi obtinute fara efort si sunt potrivite atat pentru petreceri pe malul marii, cat si pentru evenimente cu un dress code elegant.

bulce lejere si rebele 1

Am stat de vorba cu hairstylistul Emanuela Managache care ne-a povestit cum putem realiza, pas cu pas, aceasta coafura, cunoscuta sub denumirea de beach waves.
Incepem cu parul proaspat spalat. Cand acesta este inca umed, aplicam pe lungimea lui o spuma cu fixare lejera, care apreteaza putin parul, astfel incat coafura sa reziste cat mai mult timp. Putem inlocui cu succes spuma cu un produs de genul sea salt spray care confera parului textura si contribuie la separarea suvitelor.
Uscam parul cu foenul si apoi il intindem cu placa, suvita cu suvita, incepand de la ceafa spre crestetul capului.
Urmarind aceleasi suvite pe care le-am indreptat mai inainte, trecem acum la ondularea lor, tot cu ajutorul placii.
Prindem prima suvita cu placa pe care o tinem oblic, cu varful in jos. Rotim placa la 180 de grade si tragem de ea usor in jos. Cand ajungem aproape de varfurile suvitei, ne oprim fara a le ondula si pe acestea.
Este important ca, in partea din fata a parului, sa rotim suvitele inspre exterior, astfel incat buclele sa se aranjeze inspre spate. Pentru restul parului, putem alterna suvite rotite inspre interior cu suvite ondulate spre exterior, astfel incat acestea sa se intrepatrunda si sa obtinem un look natural.
In cazul unui par lung, pornim ondularea suvitelor de la nivelul maxilarului. Daca avem parul mediu, incepem ondularea de la nivelul urechii.
Dupa ce incheiem si aceasta etapa, aplicam spray fixativ cu fixare lejera. Pentru a-l distribui uniform pe toata suprafata parului, este indicat sa pulverizam de la o distanta de aproximativ 30 de centimetri de cap. In cazul in care avem un par cu firul gros, putem netezi buclele cu putina ceara aplicata pe varfurile degetelor, iar daca parul este mat, putem folosi si putin spray pentru stralucire.

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 18.06.2015

more in Beauty Lines