INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Barceloning (deocamdata, doar cu gandul)
Editor's Choice
Autor: Ioana Lovin

Barceloning (deocamdata, doar cu gandul)

Mi-e dor de Barcelona. Am vizitat-o in urma cu peste zece ani, dar ce vacanta frumoasa am avut! Mi-am promis atunci ca voi reveni, iar intentia este sa ma tin de cuvant, chiar daca mai tarziu decat mi-ar fi placut. De aceasta data, dorul n-a fost accentuat de fotografii superbe din social media, asa cum mi se intampla de obicei, ci de faptul ca am aflat povestea Barceloning, un studio de design si productie de obiecte decorative, inspirate de arta si arhitectura indragitului oras.

Din 2010, anul in care a inceput intreaga poveste, Barceloning creeaza produse usor de integrat in viata noastra de zi cu zi, fie ca sunt menite sa ne insoteasca oriunde ne poarta pasii, fie ca sunt gandite pentru estetica si confortul casei. De la sapunuri la portfarduri sau genti si pana la caiete, coastere, vaze, perne si veioze, toate prezinta mici fragmente din oras.

Colectia Trencadis m-a dus direct la amintirile din Parcul Guell, conceput de Gaudi si decorat cu mozaicuri din bucati de ceramica sparta neregulat, pictata, adesea, cu motive abstracte. Termenul trencadis defineste aceasta tehnica.

O alta tehnica ornamentala intalnita atat pe cladirile din Barcelona, cat si printre sursele de inspiratie ale brandului Barceloning, este sgraffito, cu ale lui motive in relief. Fatadele transpuse pe obiectele studioului pot fi vazute sau revazute live de oricine se plimba in locuri precum Rambla de Prat, strazile Saragossa sau Aribau. Si, daca iti place si tie la fel de mult fatada cu trandafiri rosii, stiu unde o gasesti: la adresa Placa Comercial 1, in fata Mercat del Born. Plimbarea mea de astazi prin aceste locuri n-a fost cea ideala, ci doar virtuala, facilitata de Google Maps, fara sa fie nevoie sa ma misc din fata laptopului.

Mai mentionez aici si colectia Tiles, inspirata de placile hidraulice colorate, specifice arhitecturii moderniste catalane, de la sfarsit de secol XIX, si des intalnite in interioarele caselor din cartierul Eixample. Desi m-am concentrat mai mult pe detalii ce tin de arhitectura Barcelonei, studioul propune si o incursiune in lumea artei, folosind motive ce amintesc de lucrari semnate de artisti celebri ca Matisse sau Mondrian.

 

 

Barceloning are propriul concept store pe strada Mallorca din Barcelona, insa produsele brandului sunt distribuite si in diverse spatii exclusiviste sau in magazinele unor muzee din Spania. O selectie din portofoliul lor se gaseste si mai aproape de noi, la MioBio.

Sursa foto: MioBio / Sursa info: Barceloning si MioBio

PUBLISHED ON 11.05.2022

more in Beauty Lines