WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Band of Creators Fashion Week-end. SS’17.

Band of Creators Fashion Week-end. SS’17.

Toamna trecuta, Band of Creators a lansat un eveniment al carui concept aduce impreuna show-urile de moda si un pop-up shop de unde piesele pe care tocmai le-ai vazut pe catwalk pot fi achizitionate. Pe 25 si 26 martie, Galeriile Artmark au gazduit cea de-a doua editie Band of Creators Fashion Week-end unde Catch Michelle, Cloche, Edita Lupea, Florentina Giol , Future Planet of Style, Larisa Dragna, Maria Queen Maria si Nico Carp si-au prezentat colectiile pentru primavara-vara 2017. Alaturi de cei 8 designeri, vizitatorii au descoperit in cadrul pop-up shop-ului creatiile altor 17 nume din portofoliul Band of Creators.

Mina Kaye, designerul din spatele brandului Maria Queen Maria, a creat pentru primavara-vara 2017 o colectie in alb si negru. Inspirate de pasiunea ei pentru deconstructivism si suprapuneri, piesele pot fi purtate fiecare in cel putin doua moduri diferite. Uneori chiar si trei.

Nico Carp a gandit o colectie effortless cool, tot in alb si negru. Simplitatea pieselor este intrerupta de volumetrii, drapaje si asimetrii discrete. O rochie neagra, pana deasupra genunchilor, are plasate buzunarele lateral. Gulerul amplu al unei bluze imaculate cade intr-o parte. O rochie alba prezinta maneci bufante. Detalii simple, dar de efect, care construiesc piese vestimentare functionale.
Colectia Cloche pentru primavara-vara 2017 este construita din trei parti ce vor fi lansate succesiv. Am descoperit-o pe prima weekendul trecut. Piesele ei sunt definite de linii simple si finisaje curate, iar cromatica aduce pe aceeasi paleta nuante pale de ivoar si albastru, alb, negru si bleumarin. Ne-au captat atentia camasile interpretate intr-un stil efortless chic.

Edita Lupea a prezentat colectia-capsula ,,En Avants”. Pielea, materia prima preferata de designer, alterneaza intr-un mod surprinzator cu materialele textile, iar impreuna compun piese statement, cu un aer urban.

Intitulata Room no.6 si prezentata in septembrie la New York Fashion Week, colectia primavara-vara Catch Michelle este inspirata din viata chitaristului Jimi Hendrix. Pictura suprarealista transpusa pe matase a fost realizata cu ajutorul pictorului roman Mihai Criste.

Formele si culorile care definesc piesajele cu marea la apusul soarelui reprezinta sursa de la care Florentina Giol a pornit in conturarea colectiei pentru primavara-vara din acest an. Nuantele calde de galben, portocaliu si auriu sunt transpune in piese lejere, fluide, decorate cu volane.

“Reduce, reuse, stop the abuse!” este motto-ul colectiei primavara-vara 2017, semnata de Larisa Dragna. Mesajul ei a fost transmis direct ca imprimeu pe topuri albe, dar si intr-o maniera mai subtila, de exemplu, prin decupajele ce lasa sa se intrezareasca haina de dedesubt sau direct pielea.

Future Planet of Style si-a propus feminismul ca tema pentru colectia primavara-vara 2017 si a adus pe podium tinute  curajoase in care se regasesc cuvinte cu subinteles, precum caprioara sau fonfleu. Alaturarea neasteptata de stiluri, dar si de materiale – piele si catifea, este unul dintre elementele care definesc colectia.

Fotografii via Band of Creators / fotografia principala – arhiva personala

PUBLISHED ON 31.03.2017

more in Newsroom