INSPIRATIE

Ateliere creative sau cum sa...

Practicarea unei activitati recreative, cu care rezonam, poate fi o modalitate…

ARTA & DESIGN

Back Side – Fashion from...

Expozitia Back Side – Fashion from Behind de la Paris aduce…

EDITOR'S CHOICE

Rochia midi pentru zile lungi...

Hainele confortabile imi definesc stilul inca dinainte de-a sti ca am…

ARTA & DESIGN

Roos Kalff aduce la lumina...

Roos Kalff realizeaza corpuri de iluminat si obiecte decorative din farfurioare,…

INSPIRATIE

Tinute couture in alb &...

Saptamana Modei Haute Couture de la Paris, dedicata colectiilor pentru sezonul…

INSPIRATIE

Effortless chic. Codul vestimentar al...

Daca vara ar avea un cod vestimentar, expresia effortless chic i…

AMINTIRI

Cum ne amintim azi tinuta...

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei…

Amintiri

Cum ne amintim azi tinuta de la banchet

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei a 8-a. Mai exact, la primul banchet din viata noastra si la tinutele purtate cu acea ocazie. Vorbeam cu o prietena pe messenger, iar replicile noastre au inceput sa curga in siraguri de cuvinte, incheiate cu emoji-uri zambitoare. Au trecut mai mult de 20 de ani de atunci, dar memoria noastra a pastrat vii anumite detalii. M-am intrebat daca asta e soarta inevitabila a tinutelor de la banchetele de absolvire: sa ne faca sa zambim peste ani de rezultatele exercitiilor noastre de styling, rezolvate cu mai multa sau mai putina stangacie. Dupa povestea mea, as spune ca da, dar cum suna alte povesti? Pentru o imagine mai ampla, am invitat cateva prietene sa-mi impartaseasca amintirile lor despre tinuta de la primul banchet sau de la cel care le inspira mai tare. … Start wearing purple Laura Ionescu, creative freelancer si cofondatoare Dume de mestecat Nu eram foarte entuziasmata de balul de absolvire pentru ca fusese un an greu. In plus, balul se intampla inainte de BAC, ceea ce mi se parea de parca ne fortam norocul. Eu eram printre enervantii aia care credeau ca-l vor pica, dupa care luau nota mare. Am stiut din prima cu ce o sa ma imbrac pentru ca sora-mea imi luase rochia cu trei ani inainte, facand afacer...

Inapoi Inainte
Atelier Versace Couture FW 2014/15

Atelier Versace Couture FW 2014/15

‘Am vrut sa celebrez tehnicile de constructie si deconstructie si sa provoc prin inlaturarea materialului, pentru a face astfel moda couture moderna,’ a declarat Donatella Versace in nota de presa dedicata colectiei Atelier Versace FW 2014. Prezentata de curand la Saptamana Modei Haute Couture de la Paris, colectia cuprinde piese de seara si de cocktail, cu un design elaborat si detalii curajoase.

Rochiile de seara sunt construite din corsete sau body-uri care sculpteaza silueta si din fuste cu taieturi ce dezgolesc fara timiditate picioarele. Printre piesele cheie se regasesc cateva tinute hibrid, al caror design combina intr-o maniera interesanta rochia cu pantaloni pe un picior. Lipsa materialului de care vorbea Donatella Versace este tradusa prin transparente, prin taieturi adanci si mai ales prin decupajele care acorda complexitate fiecarei piese. Incorsetat sau decupat si imbogatit cu aplicatii pretioase, tricoul primeste lookuri neasteptate care se incadreaza perfect in povestea Versace.

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 14.09.2014

more in Fashion Etc