EDITOR'S CHOICE

Detalii sic de pe covorul...

Coafuri cu parul desfacut si aranjat in asa fel incat sa…

ARTA & DESIGN

RDW10. Un mesaj, un concept,...

Cea de-a 10-a editie Romanian Design Week (RDW10) exploreaza posibilele trasee…

EDITOR'S CHOICE

Barceloning (deocamdata, doar cu gandul)

Mi-e dor de Barcelona. Am vizitat-o in urma cu peste zece…

WE LIKE

“Subscribe and share” sau, mai...

“Subscribe and share” este o piesa de teatru care vorbeste despre…

EDITOR'S CHOICE

Serialele cu care ne relaxam...

In ultima perioada, serialele par a fi printre putinele lucruri pe…

INSPIRATIE

Un pas in plus la...

Un pas in plus la coafura de zi cu zi poate…

INSPIRATIE

Bucuria machiajului

Conceptul joyspotting se refera la identificarea si concentrarea atentiei asupra lucrurilor…

Editor's Choice

Arta tablourilor vii

Imi place cum suna aceasta expresie: arta tablourilor vii. Imi pare cum nu se poate mai potrivita pentru a descrie aranjamentele florale in stil japonez (ikebana). Am devenit constienta de predilectia mea pentru ikebana relativ recent. Cred ca un follow hotarat pe Instagram a incurajat platforma sa imi arate tot felul de tablouri vii carora le-as putea da inimioare, iar eu m-am bucurat de asta si, adesea, am fost extrem de impresionata de ce vedeam in fotografii. Simplitatea si echilibrul sunt printre elementele care definesc, de obicei, lucrurile pe gustul meu, deci nu e de mirare ca rezonez atat de mult cu aceste compozitii. Asimetria, insa, mai putin. Pana de curand, as fi ales, fara sa clipesc, simetria. Si totusi, fara asimetrie, ikebana nu exista. Cuvintele artistei florale Emily Thompson din articolul The Rise of Modern Ikebana, publicat pe nytimes.com cu ani in urma, mi-au clarificat nedumerirea atat de usor: "Asa cum asimetria este definita de simetrie, ikebana este intotdeauna prezenta atunci cand cineva lucreaza cu florile." Principiile si simbolurile care stau la baza aranjamentelor in stil japonez m-au determinat sa chestionez de unde vine nevoia mea de a scrie despre ele acum. Sunt in trend? Se poate, dar parca e mai mult de atat. Sunt genul de persoana ...

Inapoi Inainte

Art & Fashion for Education

“Art & Fashion for Education” aduce impreuna moda si arta intr-o expozitie inedita al carei scop este strangerea de fonduri necesare cumpararii de computere pentru un grup de tineri cu talent deosebit, dar fara posibilitati materiale, ce urmeaza a fi selectati cu ajutorul fundatiei “Noi Orizonturi“. Evenimentul va avea loc intre 14 mai si 12 iunie 2015 la Atelier 030202.

In cadrul primei editii a proiectului, 14 designeri romani vor crea piese vestimentare inspirate de artisti romani si internationali. Astfel,  Smaranda Almasan, Andreea Badala, Lucian Broscatean, Ioana Ciolacu, Andrei Dudau, Razvan Firea, Olah Gyarfas, Adelina Ivan, Irina Marinescu, Marina Moldovan, Sabina Pop, Lucian Rusu, Carmen Secareanu si Mihai Dan Zarug sunt cei care vor declina arta in moda. Printre sursele lor de inspiratie se regasesc nume precum Anish Kapoor, Maya Lin, Gottfried Helnwein, Antony Gormley, Apichatpong Weerasethakul, Tamara Łempicka, Cy Twombly, Mircea Suciu, Joseph Kosuth, Ben Vautier sau Mike Kelley.

03 POSTER ales

Vernisajul “Art & Fashion for Education” va avea loc în data de 14 mai 2015, între orele 20.00-23.00, la Atelier 030202 (Sfânta Vineri nr. 11, Sala Nouă, Teatrul de Comedie), iar expozitia va putea fi vizitata pana pe 12 iunie 2015. “Art & Fashion for Education” este un proiect initiat si curatoriat de catre Pavilion Curatorial Office si Bucharest Biennale – Bienala Internationala de Arta Contemporana Bucuresti. Echipa este formata din Noemi Meilman (project consultant), Robert Marin / Nuca Studio (exhibition design) si Teoharie Zugravu (graphic design). Atat echipa proiectului cat si artistii/designerii vor lucra pro bono pentru acest eveniment.

Poti urmari desfasurarea evenimentului pe Facebook Art & Fashion for Education.

PUBLISHED ON 05.03.2015

more in Fashion Etc