WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte

Art & Fashion for Education

“Art & Fashion for Education” aduce impreuna moda si arta intr-o expozitie inedita al carei scop este strangerea de fonduri necesare cumpararii de computere pentru un grup de tineri cu talent deosebit, dar fara posibilitati materiale, ce urmeaza a fi selectati cu ajutorul fundatiei “Noi Orizonturi“. Evenimentul va avea loc intre 14 mai si 12 iunie 2015 la Atelier 030202.

In cadrul primei editii a proiectului, 14 designeri romani vor crea piese vestimentare inspirate de artisti romani si internationali. Astfel,  Smaranda Almasan, Andreea Badala, Lucian Broscatean, Ioana Ciolacu, Andrei Dudau, Razvan Firea, Olah Gyarfas, Adelina Ivan, Irina Marinescu, Marina Moldovan, Sabina Pop, Lucian Rusu, Carmen Secareanu si Mihai Dan Zarug sunt cei care vor declina arta in moda. Printre sursele lor de inspiratie se regasesc nume precum Anish Kapoor, Maya Lin, Gottfried Helnwein, Antony Gormley, Apichatpong Weerasethakul, Tamara Łempicka, Cy Twombly, Mircea Suciu, Joseph Kosuth, Ben Vautier sau Mike Kelley.

03 POSTER ales

Vernisajul “Art & Fashion for Education” va avea loc în data de 14 mai 2015, între orele 20.00-23.00, la Atelier 030202 (Sfânta Vineri nr. 11, Sala Nouă, Teatrul de Comedie), iar expozitia va putea fi vizitata pana pe 12 iunie 2015. “Art & Fashion for Education” este un proiect initiat si curatoriat de catre Pavilion Curatorial Office si Bucharest Biennale – Bienala Internationala de Arta Contemporana Bucuresti. Echipa este formata din Noemi Meilman (project consultant), Robert Marin / Nuca Studio (exhibition design) si Teoharie Zugravu (graphic design). Atat echipa proiectului cat si artistii/designerii vor lucra pro bono pentru acest eveniment.

Poti urmari desfasurarea evenimentului pe Facebook Art & Fashion for Education.

PUBLISHED ON 05.03.2015

more in Fashion Etc