HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

Art & Fashion for Education

“Art & Fashion for Education” aduce impreuna moda si arta intr-o expozitie inedita al carei scop este strangerea de fonduri necesare cumpararii de computere pentru un grup de tineri cu talent deosebit, dar fara posibilitati materiale, ce urmeaza a fi selectati cu ajutorul fundatiei “Noi Orizonturi“. Evenimentul va avea loc intre 14 mai si 12 iunie 2015 la Atelier 030202.

In cadrul primei editii a proiectului, 14 designeri romani vor crea piese vestimentare inspirate de artisti romani si internationali. Astfel,  Smaranda Almasan, Andreea Badala, Lucian Broscatean, Ioana Ciolacu, Andrei Dudau, Razvan Firea, Olah Gyarfas, Adelina Ivan, Irina Marinescu, Marina Moldovan, Sabina Pop, Lucian Rusu, Carmen Secareanu si Mihai Dan Zarug sunt cei care vor declina arta in moda. Printre sursele lor de inspiratie se regasesc nume precum Anish Kapoor, Maya Lin, Gottfried Helnwein, Antony Gormley, Apichatpong Weerasethakul, Tamara Łempicka, Cy Twombly, Mircea Suciu, Joseph Kosuth, Ben Vautier sau Mike Kelley.

03 POSTER ales

Vernisajul “Art & Fashion for Education” va avea loc în data de 14 mai 2015, între orele 20.00-23.00, la Atelier 030202 (Sfânta Vineri nr. 11, Sala Nouă, Teatrul de Comedie), iar expozitia va putea fi vizitata pana pe 12 iunie 2015. “Art & Fashion for Education” este un proiect initiat si curatoriat de catre Pavilion Curatorial Office si Bucharest Biennale – Bienala Internationala de Arta Contemporana Bucuresti. Echipa este formata din Noemi Meilman (project consultant), Robert Marin / Nuca Studio (exhibition design) si Teoharie Zugravu (graphic design). Atat echipa proiectului cat si artistii/designerii vor lucra pro bono pentru acest eveniment.

Poti urmari desfasurarea evenimentului pe Facebook Art & Fashion for Education.

PUBLISHED ON 05.03.2015

more in Fashion Etc