HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

AraArt. Licitatie de arta pe 3 decembrie

Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu, Theodor Aman si Stefan Luchian se numara printre creatorii celor 140 de lucrari de arta plastica si decorativa, incluse in licitatia organizata de AraArt pe 3 decembrie. Evenimentul ce va avea loc la Casa Capsa (Sala de Marmura), de la ora 19:00, este precedat de o expozitie deschisa publicului de pe 1 pana pe 3 decembrie, intre orele 11:00 si 19:00.

Printre picturi se regasesc peisaje de iarna, semnate de artisti ca Dumitru Ghiata, Marius Bunescu, Constantin Piliuta si Cozmin Movila. Arta lui Nicolae Tonitza, supranumit pictorul copiilor, este reprezentata de lucrarile ”Lipoveanca”, si “Micuta din mahala”. Colectia de lucrari isi concentreaza atentia si pe modernism si avangarda, incluzandu-i astfel pe artistii Max Herman Maxy, pictor reprezentativ al constructivismului in Romania, si pe Marcel Iancu (pictor, arhitect si eseist) a carui opera incorporeaza elemente specifice unor curente artistice diferite: expresionism, cubism, constructivism sau suprarealism.

Iata in continuare un mic preview al expozitiei care te invita sa celebrezi iarna prin arta!

CONSTANTIN PILIUTA (1929-2003)

5

GEORGE T. CATARGI (1893-1962)

6

NICOLAE TONITZA (1886-1940) – Lipoveanca

3

NICOLAE TONITZA (1886-1940) – Micuta din mahala

8

MAX HERMAN MAXY  (1895-1971) – Arlechinul

4

MARCEL IANCU (1895-1984) – Fata cu ziarul

1

STEFAN LUCHIAN – Ulcica cu garoafe

7

ION TUCULESCU (1910-1962) – Golful Balcicului

9

Lucrarile si detaliile tehnice pot fi studiate pe site-ul Galeriei de Arta si Casei de Licitatii AraArt: www.araart.ro.

Foto: AraArt

PUBLISHED ON 28.11.2014

more in Newsroom