INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

AraArt. Licitatie de arta pe 3 decembrie

Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu, Theodor Aman si Stefan Luchian se numara printre creatorii celor 140 de lucrari de arta plastica si decorativa, incluse in licitatia organizata de AraArt pe 3 decembrie. Evenimentul ce va avea loc la Casa Capsa (Sala de Marmura), de la ora 19:00, este precedat de o expozitie deschisa publicului de pe 1 pana pe 3 decembrie, intre orele 11:00 si 19:00.

Printre picturi se regasesc peisaje de iarna, semnate de artisti ca Dumitru Ghiata, Marius Bunescu, Constantin Piliuta si Cozmin Movila. Arta lui Nicolae Tonitza, supranumit pictorul copiilor, este reprezentata de lucrarile ”Lipoveanca”, si “Micuta din mahala”. Colectia de lucrari isi concentreaza atentia si pe modernism si avangarda, incluzandu-i astfel pe artistii Max Herman Maxy, pictor reprezentativ al constructivismului in Romania, si pe Marcel Iancu (pictor, arhitect si eseist) a carui opera incorporeaza elemente specifice unor curente artistice diferite: expresionism, cubism, constructivism sau suprarealism.

Iata in continuare un mic preview al expozitiei care te invita sa celebrezi iarna prin arta!

CONSTANTIN PILIUTA (1929-2003)

5

GEORGE T. CATARGI (1893-1962)

6

NICOLAE TONITZA (1886-1940) – Lipoveanca

3

NICOLAE TONITZA (1886-1940) – Micuta din mahala

8

MAX HERMAN MAXY  (1895-1971) – Arlechinul

4

MARCEL IANCU (1895-1984) – Fata cu ziarul

1

STEFAN LUCHIAN – Ulcica cu garoafe

7

ION TUCULESCU (1910-1962) – Golful Balcicului

9

Lucrarile si detaliile tehnice pot fi studiate pe site-ul Galeriei de Arta si Casei de Licitatii AraArt: www.araart.ro.

Foto: AraArt

PUBLISHED ON 28.11.2014

more in Newsroom