WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Anya Hindmarch, Sister Jane & the London vibe
Inspiratie
Autor: Vicki Nicola

Anya Hindmarch, Sister Jane & the London vibe

Hainele se citesc cel mai bine atunci cand sunt imbracate, cand populeaza un anume context si, mai ales, cand sunt atasate unei experiente. In functie de cel care le poarta si de astfel de repere cotidiene, liniile lor se definesc si poti spune despre ele ca sunt elegante sau comode, vesele sau sobre, flamboaiante sau minimaliste. Poti spune ca iti plac sau nu. Ca o sa le mai porti mult timp sau niciodata. Ca te reprezinta perfect sau deloc. Dar asta se intampla doar in dinamica obisnuita de zi cu zi. Iar pandemia ne-a demonstrat plenar ca hainele sunt personaje versatile in vietile noastre si ca ele se schimba in functie de partitura sociala pe care o au. Dar cand nu mai exista “premiere”, raman in dressing-ul de acasa si devin doar o recuzita tacuta, uitata pe un umeras. Asa se explica de ce, acum, multe dintre brandurile din moda aduc in prim plan un nou model de retail in care experienta este cel mai bun display pentru haine.

ANYA HINDMARCH / Moda, un univers magic care se intampla intre papetarie si prajituri

Cinci magazine intr-un singur loc, asta inseamna The Village. Va suna cunoscut? Da, dar nu se intampla pe Calea Victoriei, ci in Chelsea, Londra. Deschis in 2021 pe Pont Street, The Village este o comunitate de magazine si o cafenea. Intr-o continua dezvoltare si metamorfoza, acest hub creativ s-a construit in jurul lui Village Hall, care este gazda pentru tot felul de concepte inovatoare, colaborari si expozitii, de obicei amplificate si digital. Este un loc unde brandul Anya Hindmarch se conecteaza la comunitate, se implica in proiectele care conteaza si invita la colaborari dintre cele mai neasteptate si creative. Pana acum, The Village a fost gazda unui magazin de legume-fructe, a unui coafor pop-up pentru lansarea cartii Anyei Hindmarch, “If In Doubt, Wash Your Hair” si a unui spatiu imersiv pentru celebrarea colectiei de genti biodegradabile “Return to Nature”. Anya Cafe ofera o selectie de prajituri si biscuiti, ceai si cafea, salate si aperitive, toate intr-un meniu care include neaparat simtul umorului specific brandului.

SISTER JANE X CHA CHA / Moda in meniu

Restaurantul este cel mai bun catwalk pentru ca moda defileaza cel mai bine pe scena sociala. Astfel ca Sister Jane, brandul londonez care are nostalgia si feminitatea ca principale ingrediente, a mai adaugat si experienta sociala in meniu. Si s-a parteneriat cu Cha Cha, un restaurant latin american pentru un concept multi experimental pe mai multe niveluri. Astfel ca, dupa o experienta culinara latino-mediteraneana la parter, te poti bucura de vibe-ul vintage al pieselor Sister Jane intr-un concept store la etaj. Bucuria pe care o aduce decorul inspirat din estetica anilor ‘70 este amplificata de surpriza unui rooftop bar si de o gradina secreta. Intreaga atmosfera este despre Sister Jane, despre excentricitatea capricioasa si nostalgia foarte pe trend, care sunt o semnatura inconfundabila pentru brand.

PUBLISHED ON 31.05.2022

more in Fashion Etc