INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Antidot pentru plictiseala si ganduri negative

Antidot pentru plictiseala si ganduri negative

Pe masura ce inaintam in viata, trecand de la ignoranta plina de speranta din pragul tineretii la maturitatea cea treaza, o intrebare ne revine din ce in ce mai des in minte: Asta-i viata? Am invatat sa ne mintim si sa speram ca mai tarziu va fi mai bine, dar experienta ne arata uneori contrariul. Iti propun sa aduci un plus de calitate vietii tale, invatand sa transformi plictiseala si gandurile negative si sa traiesti din plin prezentul.

“Intotdeauna suntem gata sa traim, dar niciodata nu traim”. (Ralph Emerson)

Cei care ajung sa cada des in capcanele plictiselii si a nelinistilor trebuie sa stie ca odata instalate acestea vor pune sub sechestru o buna parte din energia vitala. O simpla stare de disconfort – care apare din cauza ca nu ai destule lucruri de facut – se poate transforma cu usurinta intr-o stare de fond si ajungi sa crezi ca nimic nu-ti merita interesul. De aceea, e bine sa iei atitudine mai ales in aceasta perioada cand astenia cuprinde pe multi dintre noi.

Cea mai buna solutie pentru a iesi din cercul vicios al plictiselii este sa te lasi intr-o oarecare masura cuprinsa de ea. Merita sa explorezi taramul emotiilor, al dorintelor si sa-ti ridici intrebarea: Oare ce am facut pana acum pe orice palier al vietii are sens pentru mine? Plutind in plictiseala, poti invata ceva despre dorintele tale si poti intreprinde schimbari acolo unde observi ca stagnezi, ba chiar acumulezi din ce in ce mai multa insatisfactie.

E important sa explorezi cauzele plictiselii si sa nu treci brusc spre a face ceva, orice.  Dupa cum bine stim, daca dorintele noastre sunt prea repede sau prea usor implinite, poate veni un moment in care vom inceta sa mai nutrim noi dorinte. Plictiseala se instaleaza cu rapiditate si ca o consecinta a pierderii capacitatii de a avea noi dorinte.

Dominarea plictiselii, a anxietatilor, a depresiei necesita cultivarea unei noi abordari. In primul rand, este important ca tot ceea ce faci in viata sa primeasca un sens din partea ta. De asemenea, stabilirea unor noi obiective de urmat te va ajuta sa spargi rutina de zi cu zi si sa experimentezi placerea noului. Dar cum capacitatea fiecaruia de a schimba conditiile exterioare este supusa  limitarii, trebuie sa ai in vedere si cultivarea unui control asupra felului in care iti privesti propria existenta. Chiar acum poti incepe sa spui stop gandurilor care te-ar putea rani si sa traiesti in prezent, in aici si acum.

Se intampla uneori sa suferi din pricina gandurilor pe care le ai despre tine si despre ceea ce ti se intampla si nu din pricina situatiei asa cum este ea de fapt. De altfel, este disfunctional sa consideri ca lucrurile pe care le traiesti sunt intotdeauna rezultatul factorilor exteriori.

Poti decide cum sa lasi sa te influenteze situatiile neplacute din viata. Nu lasa sa-ti strice toata ziua o discutie tensionata cu seful, nebunia din trafic dimineata sau faptul ca s-a luat apa calda inainte sa apuci sa faci un dus! Daca apelezi mai des la o modalitate de gandire negativa, incearca sa o schimbi!  E necesar sa inveti sa iti oferi singura recompense, sa-ti dezvolti abilitatea de a te bucura si de a oferi un sens vietii tale, indiferent de circumstantele exterioare.

Articol realizat de Iulia Rusea, psiholog

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 16.03.2012

more in Newsroom