WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

Anna Devis & Daniel Rueda. Doi arhitecti in lumea fotografiei.

Flower Power

Nu-mi amintesc care este prima imagine cu care mi-au captat atentia Anna Devis si Daniel Rueda. Se poate sa fi fost una dintre cele in care ea poarta diverse palarii inedite, sub forma de floare sau de galbenus de ou. La fel de bine, se poate sa fi fost una dintre cele in care el este surprins in vestimentatie si pozitii ale corpului influentate de arhitectura cladirilor din spate. Ce imi amintesc insa e ca acea imagine m-a determinat instant sa aflu mai multe despre cine a realizat-o. Mi-a placut mesajul jucaus al compozitiei, echilibrul si aerul ei minimalist. Sunt elemente care definesc, de altfel, toate fotografiile duo-ului creativ.

Anna Devis si Daniel Rueda s-au cunoscut la Universitatea Politehnica din Valencia, oras in care locuiesc si in prezent. Au studiat arhitectura, un interes comun care transpare in fotografiile lor. Cladirile cu forme si culori neconventionale devin fundalurile peste care isi astern povestile vizuale. Ei nu sunt doar autorii acestora, ci si personajele principale.

Impreuna, au adunat pana in prezent o comunitate de peste 650 de mii de followeri pe Instagram, iar estetica lor a atras si atentia brandurilor. De exemplu, in cadrul festivalului Cannes Lions de anul acesta, cei doi au realizat pentru Facebook o instalatie cu mai multe decoruri in stilul lor, iar participantii la eveniment se puteau fotografia in fata cadrelor preferate. Tot in aceasta vara, le-a purtat semnatura si posterul Festivalului International de Film de la Valencia Cinema Jove.

Step by Step

Intr-un episod din seria de mini-documentare Through the Lens, realizate de compania Adorama, artistii au povestit mai multe despre drumul pe care il parcurg de la idee pana la rezultatul final. Aparenta simplitate a fotografiilor este obtinuta, asa cum era de asteptat, cu multa planificare. De la cladirea care va servi ca fundal, la piesele vestimentare si alte obiecte necesare, fiecare detaliu este gandit si pregatit, astfel incat schita de la inceput, conturata pe o foaie alba, sa devina un cadru real si, apoi, o fotografie.

Alte elemente emblematice pentru munca lor sunt culorile cel mai adesea pastelate, lumina naturala de care se folosesc si, surprinzator sau nu, cuvintele. Fiecare imagine de pe Instagram este insotita de cate un text scris in acelasi stil jucaus si optimist. De la un capat la altul, posturile lor sunt echivalentul unei doze de buna dispozitie. Daca nu ma crezi, poti sa te convingi pe instagram.com/anniset si pe instagram.com/drcuerda.

Fotografii: Anna Devis (@anniset pe Instagram) si Daniel Rueda (@drcuerda pe Instagram)

Digital Rain

Eggstatic

Eyeronic

Pink a Boo

Pinkterest

Up and Down

White Dance

Wearable Smile
PUBLISHED ON 24.08.2018

more in Mood Board