INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Angelina Jolie despre alegerea ei de a face o dubla mastectomie

Angelina Jolie despre alegerea ei de a face o dubla mastectomie

La inceputul acestui an, Angelina Jolie a optat pentru o dubla mastectomie preventiva. The New York Times a publicat astazi un articol semnat de ea, in care artista povesteste intreaga experienta, sperand ca aceasta sa determine femeile sa mearga la doctor, sa-si faca testele necesare si sa ia decizii informate pentru sanatatea lor.

La varsta de 56 de ani, mama Angelinei Jolie a murit de cancer la san, dupa o lupta cu boala de aproape un deceniu. Cand a aflat ca este purtatoare a unei gene “defecte” care creste semnificativ riscurile dezvoltarii cancerului la san si a cancerului ovarian, Angelina a acceptat ca aceasta este situatia in care se afla si a hotarat sa faca ce este posibil pentru a diminua riscurile. Dubla mastectomie preventiva a fost alegerea ei. “Am vrut sa scriu acest articol pentru a spune femeilor ca decizia de a face mastectomie nu a fost una usoara. Dar este o decizie de care sunt fericita. Sansele mele de a dezvolta un cancer la san au scazut acum de la 87% la 5%. Pot sa le spun copiilor mei ca ei nu trebuie sa se teama ca ma vor pierde din cauza cancerului la san”, scrie actrita. Intreaga procedura a inceput in februarie. A durat trei luni si a presupus mai multe interventii, ultima fiind cea de reconstructie a sanilor. In tot acest timp, sprijinul lui Brad Pitt, partenerul ei de viata, a fost esential.

In fiecare an, cancerul la san pune capat vietii a sute de mii de femei din intreaga lume. Angelina Jolie a precizat si aceasta realitate, precum si faptul ca, de multe ori, veniturile mici impiedica multe femei sa beneficieze de testarile si de tratamentele necesare. “Doar cancerul la san ucide aproximativ 458.000 de femei in fiecare an, conform World Health Organization, iar cele mai multe dintre ele provin din tari cu venituri mici si mijlocii. Trebuie sa fie o prioritate acordarea posibilitatii pentru cat mai multe femei de a avea acces la testarea genetica si la tratament preventiv de salvarea vietii, oricare ar fi veniturile si mediul social al acestora si oriunde ar trai. Costul testarii pentru BRCA1 si BRCA2, de mai mult de 3.000 $ in Statele Unite, ramane un obstacol pentru multe femei”, spune ea.

Angelina Jolie sustine ca interventiile nu i-au diminuat in niciun fel feminitatea, ba dimpotriva.  Legat de copiii ei, artista povesteste in articol “My Medical Choice” ca: “E incurajator faptul ca ei nu vad nimic care sa-i faca sa se simta inconfortabil. Pot vedea doar micile cicatrice si atat. In rest, sunt Mami, aceeasi dintotdeauna. Si stiu ca ii iubesc si ca as face orice pentru a fi alaturi de ei cat de mult pot.”

Citeste intregul articol pe New York Times! Click aici!

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 14.05.2013

more in Newsroom