INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Alina Brailescu – Despre scoala de make-up ABAcademy

Alina Brailescu – Despre scoala de make-up ABAcademy

Pasiunea Alinei Brailescu pentru machiaj a inceput sa se contureze inca din copilarie, pe cand privea fascinata cutiutele cu minuni colorate din portfardul mamei. Peste ani de zile, meseria de scouting de modele a apropiat-o si mai mult de acest univers creativ, care avea sa-i ofere mai tarziu o multime de oportunitati. Astazi, Alina a adunat in portofoliul sau colaborari cu reviste, cu show-uri TV de moda si designeri vestimentari autohtoni, iar anul trecut si-a implinit visul de a avea propria scoala de make-up. ABAcademy se aproprie de a doua editie, asa ca ne-am propus sa aflam de la Alina Brailescu mai multe despre acest proiect, dar si despre provocarile si bucurii pe care le-a intampinat pe parcursul carierei de make-up artist.

In curand, va incepe a doua editie a cursurilor de make-up ABAcademy. Povesteste-ne mai multe despre acest proiect!
Academia de machiaj ABAcademy este primul proiect de make-up long-term pe care il coordonez. Scopul acestui program educational, conceput profesional, este de a oferi femeilor o platforma solida de informatii din industria beauty ce le vor ajuta sa isi construiasca increderea in ele si in abilitatile lor. Cursurile se intind pe o perioada de 12 saptamani,  sunt after work pentru a le permite tuturor femeilor sa le urmeze, fiecare grupa are un numar limitat de persoane (maximum 10), deoarece imi doresc sa ofer atentie si sfaturi personalizate fiecarei participante.

Cum fost prima editie si ce asteptari ai de la cea care urmeaza?
Prima editie… Prima editie mi-a adus un numar neasteptat de mare de cursante dornice sa afle informatii noi despre machiaj. Insa, ceea ce m-a bucurat foarte mult in aceasta prima editie este faptul ca intre mine si fete s-a creat o legatura, suntem mai mult decat trainer si cursante. Pentru a doua editie imi doresc sa intalnesc persoane la fel de frumoase ca pana acum, la fel de dornice sa afle secretele unor machiaje perfecte.

Spune-ne cum a inceput pasiunea ta pentru machiaj si care au fost primii pasi in acest univers creativ?
Totul a inceput cu portfardul mamei. Eram fascinata de culoarea blush-ului. Insa primul contact cu machiajul profesionist l-am avut in cadrul altui proiect foarte drag mie, pe care il coordonez, Best Models. Cursantele scolii de modeling aveau parte aici si de primul test foto, iar eu trebuia sa le machiez. Au urmat apoi, nenumarate colaborari cu oameni din industria fashion.

Pe parcursul carierei tale, ai colaborat cu diverse reviste, show-uri de moda si cu designeri vestimentari autohtoni . Care este unul dintre cele mai dragi proiecte in care ai fost implicata?
Este o intrebare grea… Fiecare colaborare a fost frumoasa, mai ales datorita oamenilor cu care am colaborat. Dar daca ar fi sa aleg totusi cel mai drag proiect in care am fost implicata, as alege show-urile de moda ale designerului Adrian Oianu. In afara vechii noastre prietenii, imi place nota autentica pe care o da fiecarui show, fiecarui machiaj. Noutatea si creativitatea sunt doua lucruri ce ii caracterizeaza show-urile. Intotdeauna a reusit sa ma surprinda, am privit fiecare colaborare ca pe o provocare din care am am avut ce invata.

Care a fost cea mai mare provocare cu care te-ai confruntat si cum ai depasit-o?
Inceputul in make-up a fost o provocare, desi este un domeniu ce se intersecta cu activitatea mea de pana atunci – scouting de modele la Best Models. Provocarea am depasit-o cand am fost apreciata pentru machiajele realizate. Daca vorbim de prezent, cea mai mare provocare o reprezinta scoala de machiaj.

Cand vine vorba de surse de inspiratie, la ce/cine apelezi cel mai des?
Nu am o anume sursa de inspiratie, urmaresc cu mare interes show-rile de moda, unde de altfel sunt setate si trendurile in machiaj ale sezonului.

Cum ai descrie in cateva cuvinte stilul tau ca make-up artist?
Ma caracterizeaza machiajul natural in care accentuezi trasaturile frumoase ale chipului si cosmetizezi imperfectiunile. Nu sunt adepta unor machiaje incarcate.

Ce iti doresti de la anul 2013 pe plan profesional?
Pentru 2013, imi doresc ca ABAcademy sa lanseze cei mai buni make-up artisti din Romania, la fel de multe colaborari pe fashion ca si in anii trecuti si, desigur, sa dezvoltam si mai mult scoala de machiaj.

Alina Brailescu ne-a dezvaluit si tendintele in machiaj pentru sezonul primavara-vara 2013. Citeste despre ele aici!

Foto: Alina Brailescu – Arhiva personala

PUBLISHED ON 20.02.2013

more in Newsroom