ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Adrien M / Claire B. The Movement of Air.

Adrien M / Claire B. The Movement of Air.

Cum arata aerul? Claire Bardainne si Adrien Mondot si-au imaginat raspunsul la aceasta intrebare intr-un proiect ce imbina dansul cu arta digitala: “The Movement of Air” (Miscarea aerului). Pe muzica lui Jeremy Chartier, trei artisti realizeaza un dans acrobatic ce pare sa sfideze pe alocuri limitele corpului uman. Transformat in proiectii de lumina, aerul din jur le insoteste coregrafia si le amplifica fiecare miscare, asemeni unui ecou vizual.

“Spectacolul are scopul de a materializa imperceptibilul: de a face vizibila miscarea invizibila a aerului, prin traiectoriile sale cu nuante infinite, imaginile variind de la delicate si lente la vii si transparente, puternice sau subtile. Este o calatorie intre visul de zbura si teama de cadere,” spun Claire Bardainne si Adrien Mondot, conform vimeo.

Cei doi artisti sunt fondatorii companiei Adrien M / Claire B, alaturi de care realizeaza proiecte ce imbina arta performativa cu cea digitala, inca din 2004. Spectacolele lor sunt unice la fiecare interpretare. Ghidate de anumiti algoritmi, proiectiile reactioneaza in timp real la miscarile artistilor de pe scena. Video-ul de prezentare “The Movement of Air” cuprinde o compilatie din coregrafia de 75 de minute a spectacolului, interpretat in octombrie in Franta.

Descopera mai multe despre proiectul lor creativ pe site-ul oficial am-cb.net.

Foto si video: Adrien M / Claire B via Vimeo.com

PUBLISHED ON 07.12.2015

more in Mood Board