AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Adrien M / Claire B. The Movement of Air.

Adrien M / Claire B. The Movement of Air.

Cum arata aerul? Claire Bardainne si Adrien Mondot si-au imaginat raspunsul la aceasta intrebare intr-un proiect ce imbina dansul cu arta digitala: “The Movement of Air” (Miscarea aerului). Pe muzica lui Jeremy Chartier, trei artisti realizeaza un dans acrobatic ce pare sa sfideze pe alocuri limitele corpului uman. Transformat in proiectii de lumina, aerul din jur le insoteste coregrafia si le amplifica fiecare miscare, asemeni unui ecou vizual.

“Spectacolul are scopul de a materializa imperceptibilul: de a face vizibila miscarea invizibila a aerului, prin traiectoriile sale cu nuante infinite, imaginile variind de la delicate si lente la vii si transparente, puternice sau subtile. Este o calatorie intre visul de zbura si teama de cadere,” spun Claire Bardainne si Adrien Mondot, conform vimeo.

Cei doi artisti sunt fondatorii companiei Adrien M / Claire B, alaturi de care realizeaza proiecte ce imbina arta performativa cu cea digitala, inca din 2004. Spectacolele lor sunt unice la fiecare interpretare. Ghidate de anumiti algoritmi, proiectiile reactioneaza in timp real la miscarile artistilor de pe scena. Video-ul de prezentare “The Movement of Air” cuprinde o compilatie din coregrafia de 75 de minute a spectacolului, interpretat in octombrie in Franta.

Descopera mai multe despre proiectul lor creativ pe site-ul oficial am-cb.net.

Foto si video: Adrien M / Claire B via Vimeo.com

PUBLISHED ON 07.12.2015

more in Mood Board