WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Adevarul despre Alice @ British Gallery

Adevarul despre Alice @ British Gallery

Prin intermediul unor evenimente artistice inedite, British Gallery isi propune sa redefineasca spatiului din strada Paris, punand un accent puternic pe artele contemporane. Astfel, povestea lui Alice in Tara Minunilor a avut parte, pe 23 aprilie, de o interpretare neasteptata, marcand debutul acestui proiect.

Regizorul Iris Spiridon a creat un concept aparte prin care sa integreze invitatii in povestea lui Lewis Carroll. Printre acestia s-au numarat Andreea Berecleanu, Gianina Corondan, Raluca Lazarut, Crina Semciuc, Meda Victor, Alexandra Ungureanu, Aylin, Mirela Vescan, Corina Vladescu, Claudia Castrase, Mihai Plesu, Ela Craciun, Ana Morodan, Cornel Lazia.

Spectatorii au patruns in casa in grupuri de 13 persoane si au strabatut un traseu privat prin lumea lui Alice Lidell, interpretata de actrita Ioana Anastasia Anton. Pe langa dezvaluirea povestii reale care l-a legat pe autorul britanic de micuta Alice, itinerariul parcurs le-a oferit invitatilor si oportunitatea de a explora universul British Gallery altfel decat de obicei. Nota experimentala i-a provocat la fiecare pas, iar suspansul a fost unul dintre ingredientele cheie.

Evenimentul a purtat amprenta unui tea party cu accente contemporane, ce a reconstituit atmosfera britanica, presarata de elemente definitorii: de la ceaiul simbolic la gustari specifice traditiei ceaiului si pana la elemente comice de decor ce au evocat lumea fantastica a lui Alice.

Pentru mai multe imagini, click aici!

Foto si info: British Gallery

PUBLISHED ON 26.04.2013

more in Newsroom