WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

Creaturi acvatice care iti lumineaza casa

Ce iti place mai mult: muntele sau marea? Pentru unii, e o intrebare aproape imposibila. Pentru altii, o alegere simpla. Raspunsul meu este invariabil: marea. M-a fascinat dintotdeauna. La inceput, prin povestile nemuritoare ale caror personaje fantastice traiesc de cealalta parte a granitei stabilite de suprafata ondulata a apei. Apoi, prin documentarele dedicate, prin intalnirile cu ea din fiecare vara si prin toate lucrurile pe care le inspira. Pana la urma, marea e poezie, e muzica, e film, e pictura, arhitectura, e design.

Marea este si sursa de inspiratie de la care au pornit abajururile din hartie, realizate de Vasili Lights, un studio de design din Amsterdam, fondat in 2015, de Vasili Popov si Lidiya Koloyarskaya. Conform vasililights.com, a contribuit la conturarea decoratiunilor interesul lor fata de vietuitoarele din Marea Nordului, cu precadere fata de animalele bioluminescente, care emit lumina fie pentru a atrage parteneri sau pentru a comunica, fie pentru a se apara sau pentru a-si gasi hrana.

Pesti, meduze, caracatite si alte creaturi marine sunt modelate din hartie perforata, indoita in triunghiuri. Formele lor ma duc cu gandul nu doar la lumea acvatica, ci si la machetele unor cladiri futuriste, un detaliu deloc intamplator daca iau in calcul faptul ca Vasili Popov si Lidiya Koloyarskaya lucreaza in paralel si in arhitectura. Duo-ul creativ a gandit piesele ca template-uri 2D care, cu putin lipici, rabdare si ceva indemanare, sunt transformate acasa in sculpturi tridimensionale de asezat in jurul becului (maximum 11 Watt si 400 lm).

Pentru mine, abajurile au fost dragoste la prima vedere. Mi-au parut unele dintre cele mai simpatice idei de integrat in designul unei camere de copil, dar nu numai. Ele pot lumina orice alta incapere dintr-o locuinta si, in plus, nu cred ca exista limita de varsta pentru persoanele care le considera #wow.

Le gasesti pe toate in shop-ul lor online de pe vasililights.com, in shopul de pe Etsy, pe pagina lor de Facebook si pe Instagram. Alaturi de modelele DIY, sunt si abajururi gata asamblate.

Foto: Vasili Lights

PUBLISHED ON 23.01.2018

more in Mood Board