HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
7 lucruri pe care nu le stiai despre filmul Cenusareasa

7 lucruri pe care nu le stiai despre filmul Cenusareasa

In urma cu 65 de ani, Disney a transformat basmul Cenusareasa intr-o animatie ce a incantat copilaria a generatii intregi. In 2015, magia acestei povesti nemuritoare a fost transpusa intr-un film spectaculos, distribuit la noi de Forum Film. Acesta va avea premiera in cinematografe pe 13 martie 2015, atat in varianta subtitrata, cat si in cea dublata.

Iti dezvaluim in continuare sapte dintre lucrurile care au contribuit la conturarea unui spectacol vizual de poveste!

1. Producatorul Dante Ferretti si echipa sa au creat o sala de bal impresionanta inspirata de atmosfera somptuoasa a celei din basm. Incaperea are peste 45 de metri lungime, 32 de metri latime si 30 de metri inaltime. Sala de bal a avut 17 candelabre realizate la comanda in Italia, aproximativ 5.000 de lumanari, mii de flori si fresce decorative, precum si draperii realizate din mai mult de 1.800 de metri de material. „Am proiectat sala astfel incat sa fie plina de culoare, iar atmosfera de basm sa fie cea predominanta”, a declarat Ferretti.

CINDERELLA

2. Pentru Cenusareasa au fost create 9 versiuni ale rochiei de bal. Fiecare cuprindea peste 270 de metri de material, numeroase jupoane, mai mult de 10.000 de cristale Swarovski si peste 4,8 km de cusaturi. Rochia cu care Cenusareasa isi face intrarea in palat a necesitat luni de pregatire. Sandy Powell, creatoarea costumelor din film, a dorit ca rochia sa dea senzatia de simplitate si delicatete, chiar daca este foarte voluminoasa. Pentru a obtine acest efect, ea a folosit mai multe straturi de material, in diferite nuante de albastru care, puse laolalta, au format acea culoare liliachie apoasa a rochiei. „Am vrut sa arate asemeni unei picturi in acuarela”, a spus Powell.

CINDERELLA

3. Condurii de sticla pe care Cenusareasa ii poarta la bal reprezinta unul dintre cele mai pretioase elemente din povestea originala a lui Charles Perrault. Pentru Sandy Powell, procesul lor de design a fost o adevarata provocare. „Am cercetat mai multe posibilitati de a crea un pantof de sticla si mi-am dat seama ca era extrem de important sa straluceasca, adica trebuia realizat din cristal, intrucat sticla nu sclipeste”, spune ea. Forma pantofului a fost inspirata de un pantof elegant din anii 1890, descoperit de ea intr-un muzeu din Northampton. Au fost create 8 copii ale pantofului, dar niciuna nu a fost purtata. Fiind din cristal, acestia nu au flexibilitatea necesara pentru a pasi in ei. Au fost folositi insa ca recuzita fie pentru scenele in care sunt probati de tinerele din regat, fie cand diferite modele au fost sparte pentru anumite scene.

slippers1b

4. Cenusareasa ajunge la bal intr-o caleasca vrajita ce urmeaza, la miezul noptii, sa se transforme la loc in dovleac. Cu peste trei metri inaltime si 5 metri lungime, caleasca din film este una perfect functionala.

CINDERELLA

5. Machiajul folosit pentru personajul Cenusareasa este unul simplu si natural, aceasta iesind in evidenta fata de restul personajelor, care erau machiate mai intens. Pentru scena balului, a fost nevoie de 50 de persoane in plus care sa se ocupe de machiaj si coafat pentru toti figurantii care au luat parte la filmari. Acestia au lucrat indeaproape cu Powell si echipa sa, luandu-le cate 5 ore pentru pregatirea fiecarui personaj extra, care trebuia imbracat, machiat si fotografiat.

6. Doi dintre artistii implicati in acest film au facut parte din distributia de cinci stele a seriei „Harry Potter”. Regizorul Kenneth Branagh a jucat rolul profesorului Gilderoy Lockhart in „Harry Potter si Camera Secretelor”, iar Helena Bonham Carter a interpretat-o pe Bellatrix Lestrange – un rol opus fata de cel pe care il joaca acum in „Cenusareasa”, unde este Zana cea Buna.

7. Pentru a intra cat mai bine in rol, Lily James, interpreta Cenusaresei, a luat lectii de calarie timp de sase saptamani si a citit despre lideri pacifisti precum Gandhi.

Regizat de actorul nominalizat la Oscar Kenneth Branagh („Thor,” „Hamlet”) si cu o distributie printre care se numara Cate Blanchett (detinatoare a doua premii Oscar), Lily James („Downton Abbey”), Richard Madden („Game of Thrones”) si actrita Helena Bonham Carter, de asemenea nominalizata la Oscar, filmul „Cenusareasa” este produs de Simon Kinberg („X-Men: Days of Future Past,” „Elysium”), Allison Shearmur („The Hunger Games: Mockingjay, Part 1”) si David Barron („Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1”), cu Tim Lewis („Edge of Tomorrow”) ca producator executiv. Scenariul este semnat de Chris Weitz („About a Boy,” „The Golden Compass”).

Foto si info: Forum Film PR

PUBLISHED ON 10.03.2015

more in Newsroom