INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
7 lucruri pe care nu le stiai despre filmul Cenusareasa

7 lucruri pe care nu le stiai despre filmul Cenusareasa

In urma cu 65 de ani, Disney a transformat basmul Cenusareasa intr-o animatie ce a incantat copilaria a generatii intregi. In 2015, magia acestei povesti nemuritoare a fost transpusa intr-un film spectaculos, distribuit la noi de Forum Film. Acesta va avea premiera in cinematografe pe 13 martie 2015, atat in varianta subtitrata, cat si in cea dublata.

Iti dezvaluim in continuare sapte dintre lucrurile care au contribuit la conturarea unui spectacol vizual de poveste!

1. Producatorul Dante Ferretti si echipa sa au creat o sala de bal impresionanta inspirata de atmosfera somptuoasa a celei din basm. Incaperea are peste 45 de metri lungime, 32 de metri latime si 30 de metri inaltime. Sala de bal a avut 17 candelabre realizate la comanda in Italia, aproximativ 5.000 de lumanari, mii de flori si fresce decorative, precum si draperii realizate din mai mult de 1.800 de metri de material. „Am proiectat sala astfel incat sa fie plina de culoare, iar atmosfera de basm sa fie cea predominanta”, a declarat Ferretti.

CINDERELLA

2. Pentru Cenusareasa au fost create 9 versiuni ale rochiei de bal. Fiecare cuprindea peste 270 de metri de material, numeroase jupoane, mai mult de 10.000 de cristale Swarovski si peste 4,8 km de cusaturi. Rochia cu care Cenusareasa isi face intrarea in palat a necesitat luni de pregatire. Sandy Powell, creatoarea costumelor din film, a dorit ca rochia sa dea senzatia de simplitate si delicatete, chiar daca este foarte voluminoasa. Pentru a obtine acest efect, ea a folosit mai multe straturi de material, in diferite nuante de albastru care, puse laolalta, au format acea culoare liliachie apoasa a rochiei. „Am vrut sa arate asemeni unei picturi in acuarela”, a spus Powell.

CINDERELLA

3. Condurii de sticla pe care Cenusareasa ii poarta la bal reprezinta unul dintre cele mai pretioase elemente din povestea originala a lui Charles Perrault. Pentru Sandy Powell, procesul lor de design a fost o adevarata provocare. „Am cercetat mai multe posibilitati de a crea un pantof de sticla si mi-am dat seama ca era extrem de important sa straluceasca, adica trebuia realizat din cristal, intrucat sticla nu sclipeste”, spune ea. Forma pantofului a fost inspirata de un pantof elegant din anii 1890, descoperit de ea intr-un muzeu din Northampton. Au fost create 8 copii ale pantofului, dar niciuna nu a fost purtata. Fiind din cristal, acestia nu au flexibilitatea necesara pentru a pasi in ei. Au fost folositi insa ca recuzita fie pentru scenele in care sunt probati de tinerele din regat, fie cand diferite modele au fost sparte pentru anumite scene.

slippers1b

4. Cenusareasa ajunge la bal intr-o caleasca vrajita ce urmeaza, la miezul noptii, sa se transforme la loc in dovleac. Cu peste trei metri inaltime si 5 metri lungime, caleasca din film este una perfect functionala.

CINDERELLA

5. Machiajul folosit pentru personajul Cenusareasa este unul simplu si natural, aceasta iesind in evidenta fata de restul personajelor, care erau machiate mai intens. Pentru scena balului, a fost nevoie de 50 de persoane in plus care sa se ocupe de machiaj si coafat pentru toti figurantii care au luat parte la filmari. Acestia au lucrat indeaproape cu Powell si echipa sa, luandu-le cate 5 ore pentru pregatirea fiecarui personaj extra, care trebuia imbracat, machiat si fotografiat.

6. Doi dintre artistii implicati in acest film au facut parte din distributia de cinci stele a seriei „Harry Potter”. Regizorul Kenneth Branagh a jucat rolul profesorului Gilderoy Lockhart in „Harry Potter si Camera Secretelor”, iar Helena Bonham Carter a interpretat-o pe Bellatrix Lestrange – un rol opus fata de cel pe care il joaca acum in „Cenusareasa”, unde este Zana cea Buna.

7. Pentru a intra cat mai bine in rol, Lily James, interpreta Cenusaresei, a luat lectii de calarie timp de sase saptamani si a citit despre lideri pacifisti precum Gandhi.

Regizat de actorul nominalizat la Oscar Kenneth Branagh („Thor,” „Hamlet”) si cu o distributie printre care se numara Cate Blanchett (detinatoare a doua premii Oscar), Lily James („Downton Abbey”), Richard Madden („Game of Thrones”) si actrita Helena Bonham Carter, de asemenea nominalizata la Oscar, filmul „Cenusareasa” este produs de Simon Kinberg („X-Men: Days of Future Past,” „Elysium”), Allison Shearmur („The Hunger Games: Mockingjay, Part 1”) si David Barron („Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1”), cu Tim Lewis („Edge of Tomorrow”) ca producator executiv. Scenariul este semnat de Chris Weitz („About a Boy,” „The Golden Compass”).

Foto si info: Forum Film PR

PUBLISHED ON 10.03.2015

more in Newsroom