ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
5 mituri despre online shopping, DEMONTATE

5 mituri despre online shopping, DEMONTATE

Daca pana acum cativa ani resursele de shopping de calitate se rezumau, in principiu, la cele oferite de vacantele inafara Romaniei, shoppingul online este, astazi, indubitabil, cel mai bun aliat atunci cand vrei sa-ti improspatezi garderoba cu un efort minim. Online-ul este, in momentul de fata, mult mai ofertant decat magazinele din malluri. Nu vei fi dezamagita nici daca preferi piesele de designer. Iar vestea buna e ca multi retaileri high street si multe concept store-uri au inceput sa livreze si in Romania.

Exista inca multe prejudecati si retineri cand vine vorba sa cumparam de pe Internet. Oare masura o sa se potriveasca cu a noastra? Oare pantofii sunt de calitate? Oare nu o sa ma pacalesc comandand? Iata doar cateva dintre preconceptiile romancelor vizavi de marfa din boutique-rile online.

1. Hainele de pe net nu arata la fel in realitate

Este una dintre cele mai mari frici care ne incearca inainte sa finalizam comanda. Si cu toate astea, site-urile ne informeaza ca putem returna produsele in maxim 30 de zile de la data achizitiei. Cele mai multe produse de pe site-urile cunoscute si testate arata la fel ca in poze. Ca sa te lamuresti, poti solicita ajutorul celor de la Client Service. In plus, daca ai posibilitatea sa vezi produsele respective si fizic sau daca ai mai cumparat din magazinul respectiv, iti poti raspunde la aceasta intrebare cu o vizita.

2. Materialele sunt proaste

Da, se poate, daca nu citesti cu atentie descrierea produsului. Alege bumbac, bumbac organic, jerseu sau lana pentru topuri, rochii si pulovere si piele, piele ecologica, stofa sau nylon pentru jachete sau pantaloni. In privinta pantofilor, opteaza pentru modele din piele si piele intoarsa sau panza. Mergi la sigur cu aceste alegeri!

3. Masurile nu se potrivesc

Pentru a elimina acesta indoiala, examineaza cu atentie tabelele de marimi existente pe toate site-urile de shopping online. Masurile variaza atat pentru incaltaminte, cat si pentru imbracaminte, de la o regiune la alta si de la brand la brand. Pentru pantofi, masoara lungimea diagonala a labei piciorului si vei afla marimea care ti se potriveste. Pentru imbracaminte, apeleaza la un metru de croitorie pentru a afla dimensiunile exact bust-talie-solduri.

4. Taxele de livrare sunt prea mari

De regula, taxele de livrare se situeaza intre 4$ – 29$ (sau euro) pentru valoarea totala a comenzii si se aplica in functie de distanta si greutatea pachetului. Multe site-uri ofera insa shipping gratuit indiferent de valoarea comenzii sau pentru o comanda de peste 200$.

5. Produsele nu vor ajunge la mine

Produsele ajung INTOTDEAUNA la tine, pentru ca sunt livrate de curieri speciali, care iti aduc pachetul exact la adresa pe care o completezi in formularul online de comanda.

Foto: istockphoto.com

PUBLISHED ON 21.11.2011

more in Newsroom