INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
5 mituri despre online shopping, DEMONTATE

5 mituri despre online shopping, DEMONTATE

Daca pana acum cativa ani resursele de shopping de calitate se rezumau, in principiu, la cele oferite de vacantele inafara Romaniei, shoppingul online este, astazi, indubitabil, cel mai bun aliat atunci cand vrei sa-ti improspatezi garderoba cu un efort minim. Online-ul este, in momentul de fata, mult mai ofertant decat magazinele din malluri. Nu vei fi dezamagita nici daca preferi piesele de designer. Iar vestea buna e ca multi retaileri high street si multe concept store-uri au inceput sa livreze si in Romania.

Exista inca multe prejudecati si retineri cand vine vorba sa cumparam de pe Internet. Oare masura o sa se potriveasca cu a noastra? Oare pantofii sunt de calitate? Oare nu o sa ma pacalesc comandand? Iata doar cateva dintre preconceptiile romancelor vizavi de marfa din boutique-rile online.

1. Hainele de pe net nu arata la fel in realitate

Este una dintre cele mai mari frici care ne incearca inainte sa finalizam comanda. Si cu toate astea, site-urile ne informeaza ca putem returna produsele in maxim 30 de zile de la data achizitiei. Cele mai multe produse de pe site-urile cunoscute si testate arata la fel ca in poze. Ca sa te lamuresti, poti solicita ajutorul celor de la Client Service. In plus, daca ai posibilitatea sa vezi produsele respective si fizic sau daca ai mai cumparat din magazinul respectiv, iti poti raspunde la aceasta intrebare cu o vizita.

2. Materialele sunt proaste

Da, se poate, daca nu citesti cu atentie descrierea produsului. Alege bumbac, bumbac organic, jerseu sau lana pentru topuri, rochii si pulovere si piele, piele ecologica, stofa sau nylon pentru jachete sau pantaloni. In privinta pantofilor, opteaza pentru modele din piele si piele intoarsa sau panza. Mergi la sigur cu aceste alegeri!

3. Masurile nu se potrivesc

Pentru a elimina acesta indoiala, examineaza cu atentie tabelele de marimi existente pe toate site-urile de shopping online. Masurile variaza atat pentru incaltaminte, cat si pentru imbracaminte, de la o regiune la alta si de la brand la brand. Pentru pantofi, masoara lungimea diagonala a labei piciorului si vei afla marimea care ti se potriveste. Pentru imbracaminte, apeleaza la un metru de croitorie pentru a afla dimensiunile exact bust-talie-solduri.

4. Taxele de livrare sunt prea mari

De regula, taxele de livrare se situeaza intre 4$ – 29$ (sau euro) pentru valoarea totala a comenzii si se aplica in functie de distanta si greutatea pachetului. Multe site-uri ofera insa shipping gratuit indiferent de valoarea comenzii sau pentru o comanda de peste 200$.

5. Produsele nu vor ajunge la mine

Produsele ajung INTOTDEAUNA la tine, pentru ca sunt livrate de curieri speciali, care iti aduc pachetul exact la adresa pe care o completezi in formularul online de comanda.

Foto: istockphoto.com

PUBLISHED ON 21.11.2011

more in Newsroom