WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte

5 designeri de bijuterie contemporana, care merita urmariti

Pentru mine, targul Autor reprezinta, in egala masura, o sursa de inspiratie personala si profesionala. Merg la eveniment ca la o expozitie de mici sculpturi purtabile, concepute de artisti din intreaga lume, si plec de acolo cu piese care mi se intiparesc in minte, cu bijuterii pe wish-list sau pe deget:), dar si cu informatii care se concretizeaza in diferite forme de continut pentru Petocuri.ro: interviuri, articole, fotografii in social media.

Pot spune ca pasiunea mea pentru designul de bijuterie s-a dezvoltat mult si datorita acestei experiente.

Editia din aceasta primavara s-a desfasurat la Teatrul National, in primul weekend din mai. Am avut ocazia de a vedea live noile colectii ale unor designeri de la noi si din afara, pe care ii urmaresc deja in online si, totodata, de a adauga nume care nu se regaseau pe lista surselor mele de inspiratie.

Iata, in continuare, 5 dintre designerii internationali adaugati:

MIKI ASAI

Bijuteriile semnate de Miki Asai sunt inspirate de conceptul filozofic japonez Wabi-Sabi, care se bazeaza pe acceptarea efemeritatii vietii si a imperfectiunilor ei. Inainte sa aflu din ce este construita, m-am asteptat ca brosa din imagine sa fie greoaie.

Surpriza, insa! Materialele din care este realizata o fac sa fie extrem de usoara. Este vorba despre hartie imbracata, cu rabdare si migala, in bucatele de sidef, cu forme neregulate, si incrustata cu perle.

Mai multe pe mikiasai.com sau pe contul ei de Instagram.

DANIELLA SARAYA

Cand am vazut piesele realizate de Daniella Saraya, m-am gandit ca marea a fost ucenicul designerului israelian. Nuantele si formele lor organice mi-au amintit de plimbarile pe plaja, cand adunam, ca suveniruri pentru acasa, scoici si pietre interesant modelate de apa.

Colectia cu care a participat Saraya se numeste, sugestiv, “Handmade Nature” si cuprinde piese unicat, cu forme imprumutate din natura si lucrate manual.

Mai multe pe daniellasaraya.com, pe Facebook sau pe contul ei de Instagram.


ALICE VISIN

Alice Visin din Italia a prezentat la targ piese din colectia “SilenzioStampa”. Acestea sunt realizate din materiale textile si hartie, care au fost tratate cu o ceara speciala. Prin acest proces, materialele isi pierd maleabilitatea si sunt fixate in forma gandita de designerul italian. Interactiunea cu ele devine, astfel, un joc al iluziilor.

Mai multe pe alicevisin.com sau pe contul ei de Instagram.

MARIO ALBRECHT GESTALTUNG

Bijuteriile lui Mario Albrecht sunt realizate prin reciclarea pungilor din plastic. Modelele colorate de pe suprafata pieselor lui nu sunt pictate ulterior, asa cum mi-am imaginat. Designerul german porneste de la nuantele pe care le au pungile inca de la inceput si le aranjeaza astfel incat sa obtina, la final, structuri geometrice complexe.

Mai multe pe ma-gestaltung.de sau pe contul lui de Instagram.

SANNA BRANTESTAD

Stabilita in orasul Gothenburg din Suedia, Sanna Brantestad a participat la Autor cu o colectie super-colorata si neconventionala. Totul a pornit de la o calatorie de-a ei in Tokyo, unde cultura culinara diferita si bariera lingvistica au facut-o sa se simta ca un copil in fata rafturilor de la supermarket. Produsele cu ambalaje inedite, cu descrieri pe care nu le intelegea si cu gusturi neincercate de ea pana atunci au inspirat brose si coliere neconventionale.

Mai multe pe sannabrantestadmakingbyhands.com si pe contul ei de Instagram.

Fotografii: arhiva personala

PUBLISHED ON 16.05.2018

more in Fashion Etc